Mi a teendö szerintetek a barátainkkal kapcsolatban?
Adott egy baráti házaspár, akikkel jo kapcsolatban vagyunk, összejárunk. Ebben az évben nem volt felhötlen a viszonyuk, ezt nem is titkolták. Mostanra kiderült, az asszony dicsekedett, hogy már a harmadik férfival csalja a férjét, és hogy milyen jol esik ez neki. A férj, természetesen nem tudja. Probálkozik a nejénél rendbe hozni a dolgokat, csak azt nem tudja, hogy a harmadik féltöl függ a házassága, ugyanis az asszony elmondta nekünk, hogyha összetud költözni a szeretövel, akkor dobja a férjét, ha nem... akkor marad a férje mellett. Szerintünk ez nem tisztességes, persze az ö dolguk! Eddig sem szoltunk bele, akár hogy kérték a véleményünket. De most már nagyon sajnáljuk a férjet...
Mi a véleményetek ez ügyben? hallgassunk továbbra is? vagy egy kicsit segitsünk felnyitni a férj szemét?
Ilyen történetet az utóbbi időben itt a Gyíkon nem egyszer olvastam, aztán mindig kiderült, hogy a pasi kidobott szeretője az aki regényt költ, és próbálja felnyitni a pasi szemét,hogy az asszony ezer szeretőt tart, mindőn a pasi kidobta:D
Ócska dolog:D
Húha...Ha a legjobb barátnőm tenné ezt, akkor biztosan megpróbálnám meggyőzni, hogy ne tegye ezt a párjával (őszintén kedveljük őt is a férjemmel), de addig is nem lennének cseverészős találkozások, az biztos, kicsit sem tűröm sem én, sem a férjem jól a hazugságokat meg a képmutatást.
Ha nem állna le, és nem tudnék hatni rá, akkor ami biztos, az az, hogy megszakítanám vele a kapcsolatot, mert nem bírnék résztvevője lenni egy ilyen életnek (de megmondanám neki, hogy ha le akar állni, rám számíthat).
Hogy szólnék-e a párjának, nehéz kérdés, ezt nem tudom megítélni, adott szituációban dőlne el úgyis, hogyan cselekszem. Nem lenne tiszta a lelkiismeretem, ha hallgatnék, ezt tudom, mert a barátság szent, de hát a barátnőm párja sem idegen, szóval nehéz ez.
Ha többeknek dicsekedett, vélhetően egy idő múlva a férjig is eljut a dolog. Még az is lehet, hogy a Férj szemét kiböki a hűtlenség, csak ő nem akarja meglátni. Véleményem szerint a családi drámába ne avatkozzatok bele, vagy joggal teszem fel a kérdést: kinek a barátja vagytok? A férjé? Akkor minek hallgattatok? A nőé? Akkor hogy jutna eszetekbe beszélni? Mindkettőé? Inkább egyiké sem?
Egyébként a feleségnek is simán el lehet mondani, hogy legyen szives rendezze a férjével a dolgokat, tisztázzák a viszonyt, vagy pedig ne dicsekedjen Nektek a hódításaival, mert egész egyszerűen nem korrekt dolog maga mellé állítani egy ilyen ügyben!
Én biztos nem szólnék a férjnek.
Viszont a feleséget is leállítanám: elmondanám neki, hogy nem vagyunk kíváncsiak az erkölcstelenségeire és inkább szégyenkeznie kellene, nem dicsekednie.
Valószínűleg jegelnénk a házaspárral a viszonyt, amíg el nem dőlnek a dolgok.
Utána, ha együtt maradnak, lehet barátkozni, ha széjjel mentek, akkor csak a férfival tartanánk a barátságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!