Az exem azt állítja, hogy nem fizettem gyerektartást?
Figyelt kérdés
Minden hónapban kézbe adtam neki a megbeszélt 15 ezer forintot, plusz még 5 ezer forintot mert úgy gondoltam, hogy kevés a 15. Erre tegnap kaptam egy levelet a bíróságtól, hogy 4 havi gyerektartást követel tőlem, amit a fizetésemből fognak levonni. Persze mivel kézbe adtam, így nem tudom bizonyítani az igazam. Kérdésem az lenne, hogy ha pl én írnék neki és ott bevallaná, hogy hazudott, azzal mehetnék a bíróságra? Elfogadnák mint bizonyíték?2014. nov. 22. 11:02
1/7 anonim válasza:
Akkor mehetsz vele,ha írtok egy papírt és rajtatok kívül még két tanú is aláírja.Gondolom ez elegendő lenne.De gondolod,hogy alá fogja írni?
2/7 anonim válasza:
Hogy vallaná be? Leírva? Ki nem szeded belőle.
Tanulság: CSAK utalással adunk tartásdíjat, közlemény rovatba beírva: "2012 novemberi tartásdíj"
Vagy ha mindenképp készpénzben adod, akkor átvételi elismervényt irass vele alá.
3/7 anonim válasza:
Egy próbát megér. Ha írsz neki chaten, hogy ez mégis hogy jutott eszébe, amikor te odaadtad neki a tartásdíjat, jó eséllyel nem arra fog gondolni, hogy bizonyítékot szerzel, hanem hogy felháborodtál - és ennek megfelelően fog reagálni. Ezzel pedig már érdemes elmenni a bíróságra. Nem minden bíró veszi figyelembe, de ma már egyre többen igen. Egy próbát mindenképp megér.
4/7 A kérdező kommentje:
Chatre gondoltam én is!
2014. nov. 22. 11:22
5/7 anonim válasza:
Egy próbát megér. Nekünk anno e-mailt elfogadtak bizonyítékként (mondjuk nem gyerektartási ügy volt, de ebből a szempontból mindegy)
6/7 anonim válasza:
hu 20 ezer halára erölteted magad
7/7 A kérdező kommentje:
Most itt nem az a lényeg
2014. nov. 23. 12:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!