Különböző neműek létesíthetnek e bejegyzett élettársi kapcsolatot?
Figyelt kérdés
2014. nov. 20. 16:49
2/22 anonim válasza:
Különböző neműek igen. Azonos neműek is.
3/22 anonim válasza:
Miért ne létesíthetne egy férfi és egy nő élettársi kapcsolatot?
4/22 anonim válasza:
Nyugodtan lepontozhattok megint nullára, de akkor sem. Csak és kizárólag azonos neműek.
5/22 anonim válasza:
7/22 anonim válasza:
Akkor helyesbítem a válaszom: Magyarországon csak azonos neműek létesíthetik. Valóban elkövettem azt a hibát, hogy eleve feltételeztem, hogy a magyar szabályozás érdekli a kérdezőt, holott ezt nem írta a kérdésben.
8/22 anonim válasza:
"2010. január 1-jétől mind az azonos, mind a különnemű párok kérhetik élettársi kapcsolatuk nyilvántartásba vételét a közjegyzőknél.[4] A nyilvántartásba vétel az élettársi kapcsolathoz képést új jogokat és kötelezettségeket nem keletkeztet, csak az élettársi kapcsolat fennállásának bizonyítását könnyíti meg."
9/22 anonim válasza:
Az élettársi kapcsolat nyilvántartásba vétele és a bejegyzett élettársi kapcsolat nem ugyanaz.
A kérdésre a válasz továbbra is határozott NEM.
10/22 anonim válasza:
Pedig köthet, nem is értem miért gondolod, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!