Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudunk ezen változtatni?

Hogyan tudunk ezen változtatni?

Figyelt kérdés

szüleim elváltak, van két hugom, anyával élünk, anya nagyon keveset keres.nincs kb semmi pénzünk, soha. nem kérek konkrétan soha semmit, mert nem kapom meg. iszonyat unalmas az életem, barátaim nincsenek is, osztályba néhány haver, ennyi. ha hívnak valahova, nem megyek, mert nincs egy vasam sem. suliba látom, hogy néznek rám, sajnálattal, lenézően. ugyan abba a nadrágba járok két éve, két pulcsit cserélgetek. telefont kaptam annó, 46ezer forint volt, elromlott, én fizettem a javítást, ami 15ezer forint volt, azért a kis pénzért is rengeteg időt töltöttem munka keresésével, na de nem ez a lényeg.

kérni szerettem volna egy másikat, és mondtam anyának eladjuk az előzőt, így sokat nem is kellene rádobni. nincsenek túl nagy igényeim etéren, nem kell iphone stb, csak egy kis olcsóbb okostelefon, ami bírja vagy 2évig, mert másik úgyse lesz, osztályba is talán jobban érezném magam, ha nem mindig azt nézném, hogy mások telefonoznak. anyának ezt elmondtam szépen, azt mondta nincs pénzünk semmire konkrétan. egész nap itthon vagyok, mivel mint mondtam barátaim nincsenek. pc-nk iszonyat régi, egy hd videóba is beletörik a bicskája, böngészési élmény egyenlő a nullával. barátnőm van lassan egy éve. de neki se vettem kb soha semmit, néha egy bonbon esetleg, de ennyi volt. nagyon kellemetlenül érzem magam emiatt, mivel többet nem engedhetünk meg magunknak, ezt én is tudom. de azért néha egy kissebb meglepetésnek biztosan örülne, elmenni pizzázni stb. biztos zavarja őt is hogy nem nagyon veszek neki semmit, míg barátnői mondják hogy ezt-azt kaptak barátjuktól. ha hallom, elsüllyedek komolyan a szégyentől. munka nincs. viccen kívül! perpillanat beteg vagyok, 3 napja keresek munkát, akár 25-30km-es körzetbe, el is buszozok ha kell egy kis plussz pénz nem lenne rossz. de nincs semmi, nem tehetek semmit. bár én nagyon kíváncsi lennék mire megy el mindig a pénzünk, de ezt sosem merem megkérdezni anyától, olyan furcsán venné ki magát a dolog.

ja azt még hozzá tenném hogy júnuisba(!) szóltam anyának kellene egy bakancs, olyan 10ezer forint körül vannak, és azóta se kaptam, pedig november van. 17/f

2014. nov. 12. 12:45
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

mondtam neki, ha töltené olcsóbb lenne, de azt mondta az is sok idő, kedve sincs hozzá, és az nem is olyan mint a bolti. tehát nem tudok mit tenné, nincs jogom megmondani mit csináljon, maximum tanácsot adok neki.

még ha fele annyit is szívna, maradna plussz 15 ezer forint, amit másra is el lehet költeni.

apától hiába kérnénk egy kis pénzt, 15ezret fizet 3 gyerekre gyerektartást, ami röhej. egy volt felesége ahol született egy baba, ment is a bíróságra, hogy egy gyerekre 5 ezret ad, az mire elég. de azt mondja a bíróságon, mindig segít ezen felül, stb, ami persze egyáltalán nem igaz, talán másfél éve kaptam tőle egy pulcsit.

2014. nov. 12. 13:06
 12/19 anonim ***** válasza:
72%

Akkor anyukád menjen el a bíróságra, és kérje a gyerektartás emelését.

A töltött cigi állítólag tényleg nem olyan mint a bolti, de ha csak idő hiányában nem akarja tölteni, akkor töltsd meg neki.

2014. nov. 12. 13:10
 13/19 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem leginkább az a gond, hogy 17 évesen a pénzszerzésre neked egyetlen opciód van: aputól, vagy anyutól kérni. Én ennél azért sokkal talpraesettebb voltam ennyi idősen, nem vagy abban a helyzetben, hogy a szüleid támogassanak. Neked kell kitalálnod magadtól valamit, amivel pénzt szerezhetsz, írtam pár tippet lentebb.
2014. nov. 12. 13:10
 14/19 A kérdező kommentje:

apa dolgozik feketén, mindig csak úgy, hogy ne kelljen többet fizetni, ezt is sajnálja. azt mondja őt az se érdekli ha iskolába se járunk, vagy nem eszünk.(ezt részegen mondta anyának egy veszekedés alkalmával néhány hete)

tényleg minden lehetőségnek utána néztem munka ügyben, de ha egyszer nincs, nem tudok mit tenni.

van egy régebbi tv-nk, meg egy fagyasztónk,meg az a régifajta mosógép és centrifuga, mondtam adjuk el, abból is lesz pénz. de erre anya azt mondta nem, mert ha valami felmondja a szolgálatot, legyen helyette másik. bár ezt részben meg is értem.

2014. nov. 12. 13:16
 15/19 anonim ***** válasza:
80%
Ha nekem annyira nem lenne pénzem, és cigiznek, biztos leraknam. Ebben neked adok igazat. Nem szép anyukadtol, hogy ilyen felesleges dolgokra költi a pénzt, miközben millió helye lenne. De hidd el, biztos neki is nagyon rossz, hogy nem tud nektek mindent megadni.
2014. nov. 12. 13:18
 16/19 A kérdező kommentje:
tudom, hogy neki se könnyű, mondja is néha, hogy több mindent szeretne megadni, és reméli mi tanulunk, és leszünk valakik az életben.
2014. nov. 12. 13:20
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért, de az, hogy havi 30 ezer forint elmehet cigire, de a gyereknek meg télen nincs miben járnia, számomra kicsit felháborító!
2014. nov. 12. 13:24
 18/19 Kései Sirató ***** válasza:

Valahogyan próbálj meg dolgozni, már előttem is írták: diákmunka, szórólapozás, stb.

Néhány ötlet, hogy milyen támogatásokra lehettek jogosultak:

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény: lényege: ingyen ebéd a suliban 8. osztályig, fölötte 50 %-os áron. AZ igényelheti, aki egyedül neveli a gyereket és a családban az egy főre eső jövedelem nem éri el a 39.900 Ft-ot. Az önkormányzatnál kell igényelni.

Önkormányzati segély: lényege: egyszeri támogatás. Településenként változóak a feltételek, menjetek be a hivatalba, kérdezzetek rá!

Ha ezeket már igényeltétek, akkor azért valamennyi pénz csak marad rezsire..

A barátnődet lepd meg néha egyetlen szál vörös rózsával, egy lány mindig örül ilyen meglepinek, nem kell feltétlenül drága ajándék. AZért Karácsonyra próbálj neki valamit készíteni, festeni, vagy nemtom.. legyél kreatív.. küldj neki szerelmes képeslapot a neten keresztül. Sétáljatok tóparton, patakparton, nézegessetek régi fotókat, ehhez nem kell pénz..

2014. nov. 12. 14:12
 19/19 anonim ***** válasza:
69%
Szép kis anya mondhatom.A gyerekeinek nélkülöznie kell,mert ő inkább bagózik.Az se érdekli ha leszakad róluk a ruha.
2014. nov. 12. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!