Mit tegyek, ha idegesít a párom becézgetése?
Folyton így hív:
-cica
-hercegnőm
-kicsim
-kincsem
-drága
Ha szólok neki akkor sértve érzi magát. "Mi van, hozzád még kedves szavakkal sem lehet szólni?"
Mit tegyek, ha idegesít?
Kérd meg szépen, hogy hívjon a neveden. Nem fölcsattanva, meg ráripakodva, hanem egyszerű, közömbös hangon.
Ha meg megsértődik:
"Tudom hogy csak kedves akarsz lenni, de nekem ez rosszul esik. Ha igazán a kedvemben akarsz járni, nevezz úgy ahogyan én kérlek rá."
Ha pedig egy ilyen minimális kompromisszumra sem képes, akkor én azért elgondolkodnék a kapcsolaton.
Szerintem örülj, amíg így hív, és nem házsártos vénasszonynak vagy házisárkánynak.
Bár lehet azon sem ártana elgondolkodni, hogy te milyen hangnemben adod a párod tudtára, hogy nem tetszenek ezek a becézések.
Teljesen alap, hogy ha Téged idegesít s ezt elmondod neki, határozottan, világosan, akkor tiszteletben tartja a kívánságodat és abbahagyja. Milyen már az, hogy tojik a fejedre, amikor a Te becézésedről van szó?
Bár engem becézgetés még nem zavart (illetve de, elfelejtettem, mert sosem történik már meg: ha a nevemet próbálja valaki becézni, mert az igen rosszul hangzik úgy), én is nevezem szinte bárminek a páromat, de tényleg, ami csak eszembe jut. Ha zavarná, nem tenném, de jól bírja.
Az emberek különbözők, olyan dolgok tudnak valakit komolyan irritálni, ami másnak semmiség vagy kedves. Ha zavarja, hát zavarja. Ő olyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!