Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért teszi meg újra és újra?

Miért teszi meg újra és újra?

Figyelt kérdés
Van egy párom,5 éve élünk együtt,albiban.Az a problémám,hogy a párom állandóan kölcsönad a haveroknak,testvéreinek és nagyon sok esetben nem adják vissza.Többször veszekedtünk emiatt,mondtam,hogy nekünk is nehezen megy,ráadásul olyanoknak ad,akik otthon élnek anyucival,apucival,nem kell a lakbért meg a számlákat fizetni.Volt egy kis félretett pénzünk,picit nagyobb összeg,amit tegnap félve mondta hogy kölcsönadta a haverjának.Csúnyán összevesztünk,pedig már százszor könyörögtem,h ne adjon senkinek,mert soha nem tudni,neadj Isten valami baj történik és mi lesz ha sürgősen kell a pénz?!Mi soha nem kértünk senkitől semmit.Miért hagyja magát így kihasználni?Komolyan a szakításon gondolkozom.Nem tudok megbízni benne többé.Mít tegyek?

2014. nov. 8. 12:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Meg mered neki mondani, hogy otthagyod, ha ezt csinálja?

Mersz kettőtök helyett egyedül dönteni a pénzügyi dolgaitokban? Ha nem, akkor hiába panaszkodsz nekünk, nem tudjuk innen megszerelni őt, ha egyszer rosszul lett összerakva.

Lépned kell, vagy kiskorúsítod, vagy elhagyod.

2014. nov. 8. 14:05
 12/20 A kérdező kommentje:
Én már megmondtam ezerszer,hogy elhagyom ha ezt fogja csinálni.De hülye fejemmel,újra és újra új esélyt adtam és megbocsátottam.Teljesen kiakadt amikor felhoztam,hogy mostantól én fogom kezelni az összes pénzt,merthogy azt mondta ő is dolgozik,nehogy már ne legyen joga a saját fizetéséhez stb.Eldugta még a kártyáját is,amire a fizut kapja nehogy elvegyem.
2014. nov. 8. 14:17
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor vagy otthagyod, vagy különkasszára álltok. Közös kiadásokat felezitek, ennivalót mindenki magának vesz.

Ha hónap végén éhes marad, mert kölcsönadott, az már az ő baja.

2014. nov. 8. 14:24
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Jó nagy pofátlan f.*sz a férjed, hallod-e :)

Ő eldugja a kártyáját, hogy ne férj hozzá a pénzéhez, és a tiédet meg elkölti :D Válj el hallod, de minél gyorsabban...

2014. nov. 8. 14:25
 15/20 A kérdező kommentje:
:( Igazatok van,itt akárhogy is de én járok rosszabbul,ígyis úgyis én szívnám meg,a különkassza jó ötlet,csak az a baj,hogy a kétszer annyit keres mint én,és nekem nemsokminden maradna.
2014. nov. 8. 14:48
 16/20 anonim ***** válasza:

Akkor vagy tűrsz továbbra is, vagy maradsz a különkasszán annak minden rossz oldalával együtt, vagy szakítasz.

A párod változására sose apellálj.

2014. nov. 8. 14:50
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerintem azért csinálja, mert fél nemet mondani, fél, hogy akkor nem fogják szeretni, megharagudnak rá, bűntudata lesz stb. Azért gondolj bele, a legtöbb ember kellemetlenül érzi magát ha el kell valamit utasítania. Ő ezen a téren még gyengébb.

Én nem maradnék vele, ha ennyi idő után sem tud változni. A jövőre is gondolni kell.

2014. nov. 8. 14:51
 18/20 anonim ***** válasza:
Akárhogy is fáj, sürgősen otthagynám. Nem szeret és nem tiszteli a véleményed,hazudik, ellopja a pénzed, a haverjait eléd helyezi, ebből már egy ok is elég a búcsúhoz. Azért vele maradnál hogy jobban élj anyagilag? Így se éltek jobban sőt csupa stressz az életed. Párod lehet ennél sokkal jobb, gondolom azért el tudod tartani magad ha szerényen is. De a nyugodt élet megfizethetetlen.
2014. nov. 8. 20:51
 19/20 anonim válasza:

Micsoda bölcs emberek gyűltek itt össze... ,, akkor hagyd ott "! Ezt nevezem én jó tanácsnak! (tisztelet a kivételnek) Ha nem tudtok jót mondani inkább hallgassatok!

Tisztelt kérdező! Nélkülöztél valaha is amiatt h a párod kölcsönt adott? Alapjában véve ő hogyan kezeli a pénzt? Könnyen keresi meg a pénzt? Ki hogyan tekint a pénzre? Ilyen és ehhez hasonló kérdések őszinte megválaszolását követően kell kijelentéseket tenni és döntést hozni!

A kérdésed és hozzászólásaid vizsgálva neked fontosabb a pénz mint maga a párod! Ebben az esetben valóban nem érdemes együtt maradni ... (vajon ez neki még nem tűnt fel?)

Azt nehezen tudom elhinni h nem adják vissza, mert nincs olyan hülye ember a földön aki újra és újra kölcsön ad ha nem adják azt meg.

Én is szoktamkölcsönt adni és nem azért h megvásároljam a barátságot! Gondolkodjunk csak el! Te még soha nem adtál vagy kértél kölcsönt?

2015. febr. 17. 10:43
 20/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló.Itt nem azon van a hangsúly hogy kölcsönadott,hanem azon hogy ezt sunyi módon eltitkolva a megkérdezésem nélkül tette,a közösen összekuporgatott tartlékunkból.És igen, mai napig nem kevés lóvé maradt oda mert nem adták vissza...
2015. márc. 6. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!