Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátom és családja erősen...

Barátom és családja erősen hívő, az én családom ezt nem tartja tiszteletben, ráadásul a barátomat sem annyira szeretik. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Nagyon szerelmesek vagyunk, tökéletes számomra, vele képzelem el az életem. Lelkészcsaládba született, azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, imádom a szüleit, mindig lehet rájuk számítani, rendkívüli emberek.

Az én életemben nem volt fontos a vallás, teljesen hétköznapi embernek neveltek, pont azért, hogy majd én döntsem el, miben szeretnék hinni. 2 éve elkezdtem templomba járni néha-néha, mert a református vallást éreztem magaménak és itt ismertem meg a barátomat, aki a lelkész fia. Az én családom addig viselkedett kedvesen, amíg úgy érezték, ez nem komoly, ezután jöttek az állandó tanácsok, hogy szerintük nem kéne magam így elkötelezni, mi lesz, ha később kiütközik a különböző értékrend. Nagymamám ráadásul mindig poénkodik a dolgokon és le tud égetni társaságban..

Teljesen nincsenek képben és emiatt összevissza hülyeségeket beszélnek, amivel engem hoznak kínos helyzetbe. Mondtam, semmi gond, csak kezeljék diszkréten, ne ez legyen a téma. De nem bírják ki, hogy ne vicceljék el. Ráadásul anyukám mostanában mondogatja, ő más fiút képzelt el nekem, mert azt vette észre, hogy a barátom nem elég talpraesett, nem akarja, hogy átmosódjon az agyam.

Nem tudom, mit tehetnék, én nem akarom így leélni az életemet, hogy mindig erről szól minden téma. A házasság is szóbajött már. Mindig kiütköznek majd a problémák?

23/N

2014. nov. 3. 12:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
29%
Én is úgy vagyok vele, hogy ha valakinek nagyon muszáj, bújjon bele a vallásba, de ne beszélgessünk, ne találkozzunk, mert akármit mond, nem tudok rá figyelni, olyan, mintha valaki folyton szamárfület mutatna mögötte, hogy ez lökött.
2014. nov. 3. 15:59
 12/16 anonim ***** válasza:
36%
pfff az egyik hozzászóló, aki vallásellenes nagyon sötét. Említi itt a reinkarnációt. A református vallás lehet, hogy hírdeti a lélek halhatatlanságát, de az nem egyenlő a lélekvándorlással (reinkarnáció). A Buddháknál van ilyen. A kedves kérdező egyenlőre egy református családról ejtett szót, azért az az agymosástól nagyon messze áll!
2014. nov. 3. 16:23
 13/16 anonim ***** válasza:
19%
A reinkarnációt egy hozzászóló említette példaként. Az olvasás hasznos tudás.. Tisztában vagyok a református vallás elemeivel. Sőt, még sok más "egy igaz hit" elemeivel is. Szeretem a meséket, és az építészeti csodákat. A valóság viszont akkor is az, hogy csíkos a csíkossal, pöttyös a pöttyössel, egy vegyes házasság valószínűleg még a házastársak számára is megterhelő, nem hogy a család részére. Én nem fogom azt mondani, amit a kérdező hallani akar, hiszen nyilván a szülei gondolkodására kíváncsi, nem pedig arra, hogy miért is hülyék.. Okos ember nem feltételezi, hogy más ok nélkül viselkedik úgy, ahogy. Egy egyenlőtlen kapcsolat mindig annak megterhelő, akinek lefelé kell alkalmazkodnia. Jelen esetben a szülők kaptak egy csokor mesevilágban élő felnőttet. Persze, hogy kínjukban nevetnek.. Az egész életszemléletük más alapokra épül. Talán az időjárásról tudnak majd beszélgetni, ha nagyon muszáj..
2014. nov. 3. 17:33
 14/16 anonim ***** válasza:
71%

Hát most ha itt egyik-másik ember megpukkad is, attól még a lelkészek ugyanolyan emberek, mint más. Számtalanszor láttam nagyszüleim falujában, amint rövidgatyában nyírja a füvet, civilben megy bevásárolni, gyerekeiért az oviba. Jaaa, hogy igyekszik erkölcsöt tanítani?? Azzal rosszat nem tesz. Nagyon sok "értelmiségi" kölykére ráférne.

Az időjárásról lehet csak beszélgetni vele? Ez milyen degradáló. Honnan tudod? Nem szégyelled magad?!

Nyugodtan puffogjál! Attól még ostoba és lenéző vagy! Bár nem tudom mire fel. :)

2014. nov. 4. 10:38
 15/16 A kérdező kommentje:

Mindenki válaszában található igazság, valóban, a szüleim szerintem azért mosolyognak a dolgon, mert tőlük távol áll minden, ami szerintük nem a realitás. Persze nem úgy kell elképzelni, hogy együtt vagyunk és direkt hülyeségekkel viccelődnek, azért nem kulturálatlanok, valószínűleg rosszul fogalmaztam meg a kérdésben. Inkább arról van szó, hogy nincsenek tisztában a dologgal és sokkal inkább érzik ezt egy hobbinak, mint létformának. Ezért furcsa elfogadniuk, hogy a barátomék tényleg így élnek nap, mint nap.

Viszont ha most ezt leszámítjuk, anyukám emberileg nagyon tiszteli és kedveli őket, szokta is hangoztatni, hogy megnyugvás van a személyük körül. Ők ugyan meg vnanak keresztelve, de nem gyakorolták sosem a vallást, ezért nekik egy istentisztelet is inkább egy matinéhoz hasonlít. A fő probléma ott kezdődik, hogy amiket nem értettek, azokat megmosolyogták, elviccelték, oké, volt, amin tényleg nevettünk. DE! Ez addig volt "jópofa", amíg nem kezdtél el érezni, hogy komolyabbá vált a dolog és így az ő életükbe is belecsempészi magát hosszútávon.

Ők tényleg teljesen felvilágosultak, nem akarnak semmit rátukmálni a másikra, mint ahogy egyik válaszoló is írta, tényleg rövidnadrágban nyírja barátom apja a füvet stb.:) Van 4 gyerek, mindegyik művészeti pályára lépett, igazán jó velük lenni.

2014. nov. 4. 11:26
 16/16 Kései Sirató ***** válasza:
58%

Én ismerek olyan lelkészt, aki maratonfutó, rendszeresen sportol, utazik, mindenféle témáról lehet vele beszélgetni, jártas és sokoldalú. És persze olyan is akad, aki politizál.

Ez egy egyenlő kapcsolat, amennyiben te is vallásos vagy és hiszel, akkor nincs hitbeli, világnézeti különbség. Ha nem akarsz a szüleiddel együtt élni, akkor ez csak egy nagyon sokatrendű részletkérdés, hogy mit gondolnak erről. Majd ha úgy alakul, hogy unoka is lesz és látni akarják, rájönnek, hogy ugyanolyan érdekük, hogy jóban legyetek.

2014. nov. 4. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!