Engednéd a lányodnak hogy egy napot ne menjen iskolába,
mert nem akar, és a szülő által igazolható 3 napból
2-őt már igazoltál (mert akkor rosszul volt, és te
mondtad hogy ne menjen)?
11/22 anonim válasza:
Amíg rendes gimibe jártam addig mindig.megengedte anya bármikor (néha ki is használtam) Most olyan suliba járok ahol nemzetközi érettségim lesz (ami egy magyar érettséginél 100x jobb teljesítmény) itt viszont már nem szabad lógni, bejárok és tanulok rendesen. Az előző sulimban is tanultam attól hogy egy-egy nap otthon maradtam. Senkiből nem lesz emiatt munkanélküli, a teljesítmény számít, az a lényeg hogy le legyen igazolva a hiányzás (és persze ne haladja meg a maxot)
2014. nov. 3. 09:36
Én először megkérdezném, miért nem akar menni. Számtalan oka lehet. Ha csak elbagatelizált dologról van szó (pl. fáradt, nem aludta ki magát), akkor nem, ha zaklatják, akkor az igazgatóval egy elbeszélgetés szükséges.
2014. nov. 3. 09:43
13/22 A kérdező kommentje:
Hát nem szereti a legtöbb osztálytársa,és ő sem az osztálytársait,ő azt mondta hogy néha beszólnak valamit neki,de lehet erre túlzás azt mondani hogy zaklatják.
És erre miért megoldás a lógás?
2014. nov. 3. 09:55
Akkor inkább másik iskolát kellene keresni.
2014. nov. 3. 10:08
Hogyha holnap nem menne iskolába, akkor szerdára megoldódna ez a gond? Nem hinném, úgyhogy erre fölösleges egy napot pazarolni.
A 3 hiányzásból nekem is volt olyan, hogy anyával vásárolni mentünk és beírta hogy "családi okok", de tényleg két nagyon hosszú szünet között szükséges ez? Ezt a pár hetet karácsonyig kibírja.
Hogyha meg egy barátja sincs az osztályban, akkor benne is van hiba.
2014. nov. 3. 10:15
Ebben az esetben ez nem megoldás. Szülőként másik iskolát keresnénk a karácsonyi szünetig, és januártól megpróbálnám átiratni oda, karácsonyi ajándék gyanánt :) N31
2014. nov. 3. 10:20
Nem, ez elvi kerdes. Iskolaba menni kell, a problemakat pedig meg kell oldani, nem pedig elmenekulni eloluk. Mire neveled igy a lanyod?
2014. nov. 3. 15:35
Ezzel az indokkal nem, hiszen nem oldja meg a problémát.
Viszont ha zaklatják, akkor keresnék neki másik iskolát, mert az szörnyű, ha valaki minden nap gyomorgörccsel megy be..
2014. nov. 4. 08:15
Nem. Olyan nincs hogy "nem akar", ez kotelesseg.
A szulo altal igazolhato napok nem erre vannak kitalalva, hanem nagyobb csaladi esemenyekre (pl temetes, eskuvo, akarmi), ami nem egeszsegugyi ok.
2014. nov. 4. 12:15
Kapcsolódó kérdések: