Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok.. El szeretnék költözni itthonról.. Meg van rá az okom amit most nem szeretnék kifejteni.. Mit kell tennem ahhoz hogy törvényesen, gond nélkül, és sikeresen elköltözzek itthonról?
2014. okt. 29. 23:39
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Javaslom, keresd fel a helyi családsegítőt, de csak akkor, ha erre TÉNYLEG nyomós okod van. Én ezt megléptem 15 évesen, de nálunk bántalmazás, lelki terror és nem megfelelő étkezés volt az alap szituáció... (Mindezek ellenére a kapcsolatom ma is jól működik, de szerencse és megbízható társ kellett ehhez). Nehéz, azt mondom, még így is.

Létezik gyámhatósági engedély, amivel ezt meglépheted, de mindenek előtt a családsegítősökhöz érdemes menni. Ők végzik az első környezettanulmányt, továbbá szükség lesz a barátod szüleinek a beleegyezésére.

Tudom, hogy van, amikor muszáj, de ne kapkodd el, nem egyszerű dolog ilyen korán külön életet kezdeni.

2014. okt. 30. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!