Férfiként hogy éreznétek hasonló szituációban?
Gondolj bele,hogy:
Elváltál,van 3 gyereked,akit az exfeleség nevel.Te tisztességesen fizeted a gyerektartást és rendszeresen találkozol,foglalkozol a gyerekiddel.
Hazaköltözöl a szüleiddel,akik nem kérik,hogy belefizess sem a rezsibe,sem az egyéb ellátásodba.Így viszonylag könnyedén kifizeted a telefonszámlád és fenntartod az autódat.Még marad is pénzed élni:egy kis szórakozás,ruhavásárlás,nyaralás egyebek.
Idővel megismerkedsz egy nővel,idővel tervezitek az együttélést.
A hölgynek van már egy gyereke,így megegyeztek,hogy Te beszállsz a rezsiköltség 1/4ével,az élelmiszer-tisztítószer árának 1/3ával.fizeted továbbra is a gyerektartás (az exfeleségnek),telefonszámlát és fenntartod az autódat.
Nagyjából el is megy a fizetésed.Se szórakozás,se ruhavásárlás,nyaralás,se ha elromlik valami nincs rá módod,hogy beszállj a költségekbe.
A párod nem is kéri,jól keres,nem is hánytorgatja fel,hogy úgymond nem tudod teljes egészében ellátni magad.
Tisztességes,felelősségteljes állásod van,ami magyar viszonylatban jól fizet,de mégse elég.
Tehát ebben a szituációban hogy esne neked,ha a párod megkérné,hogy írj alá egy papírt miszerint az ő által fizetett hitelbe te nem szállsz bele,így az évek múltával tulajdonrészed sem lesz majd belőle.
A hitel egyébként havi 230.000Ft.
Tehát úgymond papírt írni,hogy külön kasszán vagytok.
Tényleg felháborító ilyet kérni?
Illetve,ha nőként olvasod a kérdést mit szólnál hozzá,ha a párod nem akarna ilyen papírt aláírni,mert kisemmizve érezné magát és megalázva?
Gyülölködő válaszokat nem kérek.
Köszönöm!
Teljesen elfogadható.
Ha szétmegy ez a kapcsolat, akkor meg megy a harc az ő lakása miatt.
A hitelt nem azért veszik fel,mert 20 évig ki tudja hányan akarnak benne lakni,hanem a hitel idejében felvett értékére veszik fel! Magyarán annak van köze a hitelhez,aki felvette! SZERINTEM.
Bőven elég, ha a rezsi rádeső részét fizeted a lakásba és a kajába is :)
Nem cserélnék veled :D
én 15 évesen fék nélküli traktorral hordtam a fát.. egyszer bele is borultam az árokba de csak annyi volt hogy "kva anyd fiam mi a făszt csináltál " felállitották és nem is tiltottak ki azokután se belöle
fa vágást csak én csintam mindig is ha nem akkor fagykárokat szenvedtünk volna
Én a NŐ vagyok,azt hittem egyértelmű lesz a fogalmazásból.
Nem vagyok már fiatal,megéltem már pár "csúnya" dolgot,így ezt előre le akartam tisztázni vele.
Ő viszont úgy érzi,hogy ezzel a papírozással én azt jelzem felé,hogy nem bízok benne és úgy érzem ennek egyszer vége lesz közöttünk.
Egyébként telis-tele ez az oldal olyan kérdésekkel,hogy kinek mihez van joga,így papír nélkül,ha netán mégis úgy adódna,hogy 15 év múlva vége,akkor ő a 15 év alatt kifizetett hitel "felére" én úgy tudom valamilyen szinten igényt tarthatna.
Akkor jól értettem hogy a kérdező nem fizet bele semmit a nő hitelébe? Ez esetben papírt szeretne az igazságról a párja. Nem azért mert nem szereteti, hanem mert elvált, gyerekes nő aki már csalódott az életben.
Ha a férfi fizeti a hitel egy részét, akkor nem jogos ilyen papírt kérni. Maximum olyan papírt lehet írni hogy hány százalékát fizeti a férfi a hitelnek.
Ha a férfi nem segít a hitel fizetésében nem jogos a felháborodása.
"A hölgynek van már egy gyereke,így megegyeztek,hogy Te beszállsz a rezsiköltség 1/4ével,az élelmiszer-tisztítószer árának 1/3ával.fizeted továbbra is a gyerektartás (az exfeleségnek),telefonszámlát és fenntartod az autódat." Tulajdonképp ezzel nem a hölgynek segít, hanem a saját megélhetését finanszírozza. Egy albérletben társ nélkül ennél sokkal többet kellene fizetnie a mindennapokért. A saját kényelmébe ruház be az autó és telefon fizetésével. A rezsibe beszállás pedig teljesen evidens elvárás.Ráadásul nem is felesben fizet.
Megértem a bizalmatlanság miatti felháborodást, de a gondolom a hölgy is hosszú távra tervez, csak fél már az újabb csalódásoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!