Elcsesztem az életem, hogyan tovább?
Hülye,böszme voltam.Buliztam,éltem ahelyett,hogy tanultam volna.24 évesen minimálbérért robotolok 2 műszakban egy gyárban.Kénytelen vagyok a szüleimmel élni,mert egyedül ennyi pénzből nem tudok egy albérletet sem fenntartani.Minden nap tanulok,mert szeretnék bejutni támogatott egyetemre.Viszont ez csak nappali képzésen támogatott.Van lehetőség egyéni tanrend kérésére vagy úgy beosztani az órarendet,hogy a munkám megmaradjon? A levelezőstől egyrészt az anyagiak miatt félek,másrészt szerintem nem ad annyi BIZTOS tudást,mint a nappali képzés,úgy hallottam nehezbb is elvégezni.Vagy van lehetőség úgy dolgozni egy jogi egyetem mellett,hogy legalább 50.000 Ft-om összejöjjön havonta?Úgy érzem,ha most nem lépek örökre itt ragadok és nem jutok előrébb az életben.Legalább később elmondhatom,hogy megpróbáltam,ha nem jött össze és nem a beletörődést választottam.
De nem támaszkodhatok 31 éves koromig a szüleimre és nem is szeretnék!Így is tök jó érzés,ha én tudok pluszba segíteni idehaza nekik,nemhogy még ők tartsanak el ennyi ideig.
Az én párom is levelezőn végezte el az egyetemet, 1 gyerek + terhes voltam, majd 2 gyerek. :)
És bár nem két műszakban, de napi 10 órákat dolgozik.
Neked legalább még nincs gyereked. Könnyebb lesz.
Sok sikert!
" 50 ezer,hanem abból 20ezret lakástakarékra félretenni,a maradék 20ból pedig élni..."
Hát az fix, hogy a reál tényleg nem feküdne neked.
Egyébként NEM, munkára tekintettel nem szokták megadni nappali tagozaton az engedélyt az egyéni tanrendre.
Ez azoknak "jár", akik súlyos betegek, a terhességük végén járnak, 3 éven aluli gyereket nevelnek, külföldi ösztöndíjat kaptak és nem akarnak itthon halasztani... stb.
A munka melletti tanulásra a levelezőt találták ki.
"50 ezer,hanem abból 20ezret lakástakarékra félretenni,a maradék 20ból pedig élni..."
Hát az fix, hogy a reál tényleg nem feküdne neked.
---> Ezen felröhögtem! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!