Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ennyi elég egy komoly kapcsola...

Ennyi elég egy komoly kapcsolathoz?

Figyelt kérdés

Válófélben vagyok, május óta külön él a férjem. Van két gyerekünk.

Érzem, hogy hiányzik mellőlem valaki, jó lenne minden este odabújni valakihez. Kell valaki, aki miatt/mellett nőnek érzem magam.

Most alakul valami. Többször is találkoztam egy volt kollégámmal, inkább csak azért, mert miért ne.

Kiderült, hogy kedves, aranyos, családcentrikus férfi, aki komoly kapcsolatot szeretne velem/tőlem. Elfogadja, hogy van két gyerekem, neki is van kettő, szintén elvált.

Szex is volt, és nem lehet okom panaszra. :)

Egy dolog zavar, de nagyon: nem vagyok belé szerelmes. És szerintem nem is leszek. Kedvelem, mint embert, mint barátot, és működik a kémia is, szívesen töltöm vele az időmet, stb.

Tudom, felszínes vagyok, de őszintén megmondva, nem jön be külsőre. Nem taszít, nem vonz, átlagosnak mondanám. Mondjuk sokat dob ezen a megítélésen, mikor nincs rajta ruha. :)

Ennyi elég lenne egy komoly kapcsolathoz?

A szerelem elmúlik, a fellángolásokban nem hiszek, és őszintén szólva anyagilag sem lenne mindegy, hogy ketten vagyunk, vagy külön-külön: neki is előnyös, elvégre ha nálam lakik, jobban jár, mint egyedül egy albérletben.

Ő szerelmes belém, ez a reakciói és a viselkedése alapján teljesen egyértelmű.

Én is szívesen lennék vele együtt, nem kihasználni akarom, megkapna mindent, ami boldoggá teszi. És persze nincs kizárva, hogy idővel megszeretem, mert tényleg nagyon jó ember, még ha szerelmes nem is leszek.

De nem vagyok már 16 éves...

Így meg lelkiismeret furdalásom van, hogy praktikus okokból akarok vele lenni, nem szerelemből. :(

33 vagyok, nem kerget a tatár, nem vagyok magányos, és voltak rajta kívül is más próbálkozók, mondhatni van miből választani.

De valahogy ő az egyetlen, akivel komoly kapcsolatot el tudok képzelni, és én erre vágyok. A tinglitanglik, az alkalmi kalandok, meg a csak-szex-és-más-semmi kapcsolatok nem tesznek elégedetté.

2014. okt. 23. 18:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon hasonló cipőben járta, azzal a különbséggel, hogy gyerekek nem voltak. Volt egy nagyon rosszul végződött kapcsolatom, ami után volt 1-2 próbálkozásom, de aztán inkább feladtam, nem akartam csak erőltetni a szerelmet és hitegetni a férfiakat. 4 évig voltam egyedül, mert én igazából mindig is szerettem az egyedüllétet. Nem volt szükségem hozzá társra. A páromba véletlenül botlottam bele, és kísértetiesen hasonlít az esetedhez: minden megvolt, kivéve a pillangók. Azt az érzést én is tinikoromban éreztem utoljára, és vártam, mikor jön.. aztán úgy döntöttem, adok egy esélyt a kapcsolatnak pillangók nélkül is. Bemutattam a családomnak, barátaimnak, és elkezdtem vele tervezni az életemet. Amint elmúlt a "stressz", hogy úristen, mit tegyek, beleszerettem a páromba. Azóta is tökéletes a kapcsolatunk, én nem is hiszem, hogy választhattam volna jobban. Azt hiszem, a pillangók sokaknál csak tinikorban jönnek, és aztán fordul a dolog egy jó vagy rossz kapcsolatba.. aki már megégette magát, annál a pillangós korszakot felváltja a mérlegelés. Lehet így is jönnek végül, de ha nem, anélkül is lehet teljes a szerelem, majd a kapcsolat. A leírtak alapján nagyon is illik hozzád ez a férfi, és csak idő kérdése, hogy ráébredj, mennyire is ő számodra az igazi. Van, akinek ehhez kicsit több idő kell! Sok sikert hozzá!
2014. okt. 23. 18:54
 12/17 anonim ***** válasza:
47%

Lehet, hogy nem kerget a tatár, de harmincon felül, két gyerekkel már nem vagy jó parti.

"De valahogy ő az egyetlen, akivel komoly kapcsolatot el tudok képzelni, és én erre vágyok. A tinglitanglik, az alkalmi kalandok, meg a csak-szex-és-más-semmi kapcsolatok nem tesznek elégedetté."

Akkor mi a kérdés? Maximum nem fogtok szerelemben élni, de még az sem elképzelhetetlen, hogy beleszeretsz egy idő múlva. Az átlagos külső miért gond? Két gyerek után te sem vagy már modell :)

2014. okt. 23. 18:58
 13/17 anonim ***** válasza:
91%

Első házasságom egetverő szerelem, és nagy csalódás, válás.

Másodiknál nem volt lila köd, de már volt gyerekem.

Több, mint 30 éve tart.

Ahogy idősödünk, kezdjük másképp látni a dolgokat.

Ha eltudod vele képzelni az életedet, akkor már szereted. Talán nem ifjú kori szerelemmel, de ez is van olyan értékes.

2014. okt. 23. 19:14
 14/17 A kérdező kommentje:

10-nek

Egy apróságot nem értek. Sehol nem írtam, hogy lenne pénze, illetve azt, hogy el kéne tartani.

Remekül megállok a lábamon anyagilag, még ha nem is könnyű, és nem is telik luxusra, azért meg tudom teremteni, amire szükségünk van. Munka mellett időnként vállalok ezt-azt másodállásban, és megtanultam spórolni.

Az anyagi előnyök meg kölcsönösek, ahogy írtam is, mivel ha nem tudunk egymásnak KÖLCSÖNÖSEN többet adni, mint ami egyedül van, akkor meg a fenének.

Egyikünk se az a kihasználós, lehúzós forma.

2014. okt. 23. 19:34
 15/17 anonim ***** válasza:
Kérdező (#14), hidd el, csak akkor fogod megtudni, hogy mi van ebben a kapcsolatban, ha belevágsz. Anélkül sose...
2014. okt. 23. 19:38
 16/17 anonim ***** válasza:
93%

....Érzelmi kötődés van.

Várom, hogy találkozzunk, meg várom, hogy szeretkezzünk, hiányzik, ha nem ír, és örülök, ha látom, hogy gondolt rám....

Talán mégis szerelem, csak még te magad sem tudod :)

Kérdező, ne szalaszd el, ez lehetőség a boldogságra!

2014. okt. 23. 22:18
 17/17 anonim ***** válasza:

Soha ne mondd hogy soha! 33 éves vagy, fiatal, előtted az élet, hát persze hogy még leszel szerelmes!

A helyedben én azt csinálnám, hogy belelazulnék ebbe a helyzetbe, ebbe a kapcsolatba. Végül is csak jót adtok egymásnak, ha nincs is szerelem, akkor is jól érzitek magatokat egymással. Nem erőltetném a "komolyodást", találkozgassatok, csináljatok közös programokat, a gyerekekkel is és majd meglátjátok mi sül ki belőle. Amíg számodra valami hiányzik, addig a helyedben nem költöznék össze vele. Lehet hogy az a valami idővel megjön, de az is lehet hogy nem és megunod vele a dolgot. Adj időt magadnak. Tényleg nem kerget a tatár :)

2014. okt. 25. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!