Mit tennetek ha a 17 eves lanyotok terhes lenne?
Nagyon nem örülnék, de nem tudom mit csinálnék.
Te mit szeretnél?
Ez a kérdés is a tied?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Egyébként nem örülnék neki. Ha a családod tud segíteni anyagilag, akkor nem kell abortusz.
Mostanában egyre több az ilyen kérdés. Van hogy a lány maga írja ki a kérdést, máskor a szülő. Érdekes....
Az hogy valaki 16-17 évesen terhes lesz nem feltétlenül szülői hiba. Szerintem hiába is tiltja a szülő a gyerekét a szextől, mondva hogy korai az még. A mostani gyerekeknek hiába mond el az ember 50x vmit, úgysem fogja fel, amíg a saját kárán nem tanul. Azt hiszik lemaradnak vmiről. Fel kell írni 16 éves lánynak tablettát. Más nincs. Most lehet 16 évesnek nem való még a tabletta sem, de inkább szedje mint hogy idő előtt szülővé váljon.
Mit tennék? Én személy szerint nem adnám örökbe az unokám, erre képtelen lennék. A férfit meg megfognám a pajeszánál és elmagyaráznám neki hogy apa lesz pár hónap múlva. Szüleit is be kellene avatni.
Én 19 évesen szültem a lányomat.
Mostani ésszel nem vállalnám be, hiába van mellettem az apja.
De mit tennék ha ő kerülne ilyen helyzetbe? Leülnék először kettesben és elmondanám a lehetőségeit. Nyilván ez függ az akkori anyadi lehetőségeinktől is.
Viszont nem kényszeríteném semmire.
Olyan nincs hogy nincs gyerektartás. Ha az apaffizetésképtelen, az állam megelőlegezi, később könyörtelenül behajtja.
Ha a lányom úgy dönt, hogy megtartja a picit, jöhet a következő kör beszélgetés a fiúval és a szüleivel.
Mindenki számára jó megoldás nincs. Látom a környezetemben a hasonló helyzetben megtartott gyereket, ahol már teljesen csak a 70 éves nagyszülők nevelik a tizenéves gyereket erőn felül. Mert az anyuka "továbblépett". Nehogy azt gondolja bárki, hogy ez egy egészséges megoldás.
A gyerekvállalás a teljes felelősséggel döntő anya gondja. És ő úgy is dönthet, hogy gyerekként nem akar egy gyereket nevelni, mert a leendő gyerekének sokkal több esélyt akar adni. És magának is.
A fiúnak sem jó, hogy egy kényszeredett kötődést sajtolnak ki belőle.
Mivel kérdezőnek fontos tézis volt, hogy a fiú nem fog fizetni, így azt gondolom, anyagilag sem mindegy a családnak, hogy gyarapodik még egy taggal.
A lány a családdal együtt mérje fel, hogy a teljes családra mi vár, és ezeket a feladatokat a családtagok vállalják-e. Ha kellően összetartó a család, akkor lehet rá esély.
Ha azonban nem tudják vállalni, akkor mielőbb fel kell keresni az orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!