Diplomás, férjezett nők, mit dolgoztok?
Szűkítem a kört, ugyanis a férjezett, családos nők esetére vagyok kíváncsi. A diploma megléte is fontos, de nem kizáró. Munkakeresés fázisában vagyok és eddig bármi, amit találtam a szakmámban, az nem volt összeegyeztethető a családi élettel. Hétvégéket igényelt, esetleg olyannyira kötetlen munkaidőt, hogy este 10-kor még irodában van az ember. Egy egyedülálló, karrierre hangsúlyt fektető nőnek ideális, de a családi életnek nem tesz jót. Főleg, ha gyerek is lesz. Már ott állok, hogy nem a szakmámban fogok neki keresni, szóval akkor marad a titkárnő, elárusító,stb.
A diplomás férjezett nők esetére vagyok kíváncsi: mit dolgoztok? Szakmában vagy sem, stb.
És hogy találtátok a munkát? Simán jelentkeztetek egy álláshirdetésre? Sajnos itt nálunk szinte csak ismerettséggel lehet munkát szerezni. Nem feltétlenül úgy, hogy csak azért felvesznek, mert keresztanyád mondott két jó szót, hanem úgy, hogy az igazán jó munkahelyek ki sem jutnak hirdetés szintjén a munkaerőpiacra. Tegyük fel egy cégnél keresnek reklámszakembert és már azokból lesz egy sor jelentkező, akik valamilyen ismerősüktől meghallották az üresedést, és gyorsan jelentkeznek. Meg sem hirdetik a nyilvánosság felé az állást, mert találnak gyorsabban, széles választékból....
Szóval ismeretség nélkül meg van halva az ember... Egy sor CV-t küldtem el, két diplomám van, tapasztalatom is, fiatal vagyok és semmi....
Diplomám van (2 BA és egy Msc) és jelenleg Phd-m csinálom. Közgazdász vagyok egy vezető cégnél (csoportvezető), mellette tanulmányt írok rendszeresen és ha meglesz a PhD-m, szeretnék elmenni állami szférába dolgozni (pl. egyetemen oktatni rendesen, nem csak félállásban, mint most, vagy az mta-hoz elmenni).
A férjem kutatómérnök egy amerikai tulajdonú cégnél, de ő idősebb, ő már doki.
Van gyerekünk, van a munkahelyemen bölcsi, én nem voltam GYED-en, mert meg tudtunk egyezni, hogy ne kelljen bejárnom, csak heti egy napot, többit otthonról.
A kérdésed érdekes, igazából nem kell benn lennem az irodában most sem este 10-ig, de otthon ugyanúgy dolgozom (pl. javítom a gyakornokaim munkáit, ilyesmi), és a férjem is.
Mi szeretjük, igazából ha okos, diplomás nő vagy, nincs sok választásod az életben, ha önmagad akarsz maradni. Nincs mit tenni, a szakmában kell dolgozni, és a családodat meg ketten a férjeddel terelgetni, nyugi, menni fog!
30N, 38F, 2 éves gyerek
Bölcsész diploma: idegen nyelven speckó ügyfélszolgálat.
A nyitva tartás állandó így 16.00kor mindig ledobhatom a tollat. Lehet 4 v 6 órában is dolgozni, m hiány van munkaerőből, kevesen beszélik jól a nyelvet.
Multiknál lehet ilyet kifogni vmilyen speciális területen.
De szerintem ami minden területre vonatkozik: Minél inkább hiányszakma, annál jobban diktálhatod te a feltételeket (pl. kijelented h nem vagy hajlandó túlórázni). Tehát érdemes olyat tanulni, ami miatt kapkodnak utánad (jelen esetben ritkább nyelv felsőfokú ismerete).
Bölcsész diplomával, 4 éves gyerek, nagyszülő, segítségünk nincs, ovi, betegség, mindent magunknak kell megoldanunk.
Másfél éve dolgozom egy nemzetközi telefonos ügyfélszolgálaton, ahol különleges idegennyelvvet használok, azt beszélem. 9-17:30 ig , hetvege szabad, ha gyerek beteg, csak betelefonálok, és nem huzzák az orrukoat, de azért én eléggé rettegek, meddig bírják, mert egyfolytában beteg... Ismerős szólt, h tud egy helyet, de erre az állásra két hónapig nem találtak senkit, örültek nekem... mázlim volt.
Rendőrtiszt vagyok, havonta 3 hétvégén biztos dolgozom, éjszakázom, ha meg nappalos vagyok, este fél 10-re érek haza. Férjem és 5 éves gyerekem van.
És őszintén szólva nem is ismerek olyan családos nőt a környezetemben, aki nem így él...elmúltak azok az idők, amikor a családanyák minden este meg hétvégén otthon ültek és a családjukért éltek-haltak...ezt nagyon kevesen tehetik meg szerintem.
Welcome to the real world!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!