Az Önkormányzat hogy dönti el, kinek ad segélyt, támogatást?
Figyelt kérdés
Fiamék 4 kicsi gyermeket nevelnek.2-évvel ezelőtt meghalt apósa.Menyem és testvére örökölték a családi házuk felét,melyen rajta van az anyuka élvezeti joga.Természetesen így semmiféle anyagi előnyük nincs.Az Önkormányzat azóta elutasítja a család támogatás minden formáját.2010. jan. 21. 18:20
11/14 anonim válasza:
Gyermeknevelési támogatást (GYET) lehet IGÉNYLENI jövedelemtől és vagyoni helyzettől függetlenül is, 3 és 8 év közötti gyerek/ek után (a számuktól függetlenül!), csak az egyik szülőnek akkor, ha a szülő napi 4 órában dolgozik. A helyi illetékes Kincstárhoz kell benyújtani az igénylést.
Az összeg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege, nyugdíjjárulékot vonnak belőle és szolgálati időnek számít.
12/14 A kérdező kommentje:
Fiamék külön,sajátépítésű házban laknak.Az örökölt ház fele az anyukáé,másik fele a két testvéré,apjuk halála után örökölték.Az anyukának rajta van a haszonélvezete,az örökölt házrészen.Vagyis az örökösöknek semmi haszon ,jövedelem forrás nincs az örökségből.Ezért nem értjük,miért utasítják el az Önk.-nál.Azt mondják örökölt 1/4 házat.
2010. jan. 23. 11:41
13/14 anonim válasza:
Milyen kérelmüket utasították el?
14/14 anonim válasza:
na,ehhez nekem is van 1-2 szavam! én is magyar vagyok, a létminimumot nem éri el a bevét, a párom dolgozik,én gyeden vagyok,két 3év alatti gyerekkel vagyok itthon,+itt lakik a 19éves, iskolás sógorom...oszd el a havi 110ezret 5fővel.szerinte? Ha fehér vagy, a hivatali dolgozó szerint akár éhen is halhatsz,mi lettünk a kisebbség. sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!