Az Önkormányzat hogy dönti el, kinek ad segélyt, támogatást?
Figyelt kérdés
Fiamék 4 kicsi gyermeket nevelnek.2-évvel ezelőtt meghalt apósa.Menyem és testvére örökölték a családi házuk felét,melyen rajta van az anyuka élvezeti joga.Természetesen így semmiféle anyagi előnyük nincs.Az Önkormányzat azóta elutasítja a család támogatás minden formáját.2010. jan. 21. 18:20
1/14 anonim válasza:
Nálunk megnézik, hogy etnikumhoz tartozik -e az illető avagy nem. Ha igen, akkor adnak mindenféle segélyt és támogatást. Én Magyar vagyok, és azt kérdezték, hogy miért nem keresek munkát? ...
Sajnos nálunk ez a helyzet.
Amúgy megfigyeltem már, hogy ezek az irodisták csak úgy eldöntik, hogy ki a "módos" és akkor annak nem jár semmi, hiába nagy szüksége lenne rá ...
3/14 anonim válasza:
Valószínű azért utasítja el az önkormányzat mert meghaladja az összes jövedelmük, családi pótlék az egy főre eső 34200ft (azt hiszem)-ot. Ha e fölé esik akkor nem kapnak semmilyen féle segélyt!!!
4/14 anonim válasza:
Nálunk is az egyfőre eső jövedelem az irányadó,akár magyar,akár roma valaki.Több magyar családot is ismerek,akik kapnak az Önkormányzattól segélyet,vagy lakhatási stb. hozzájárulást-
6/14 anonim válasza:
Minden ellátásnak van jogszabályi feltétele. Ha valaki ennek megfele, akkor adható, ha nem akkor nem. Ez nem pofára megy.
7/14 anonim válasza:
Ja, még annyi, ha valakinek a lakott lakáson kívül másik ingatlan van a tulajdonában, de azon valakinek haszonélvezete van, akkor nem hasznosítható, tehát nem tekinthető vagyonnak.
8/14 anonim válasza:
"Nálunk megnézik, hogy etnikumhoz tartozik -e az illető avagy nem"
Az önkormányzat az anyagi helyzetett nézi. A család azért nem kap támogatást mert az anyagi helyzetük alapján nem jogosultak rá mert a bejelentett jövedelmük alapján jól keresnek. Ennek nincs köze a tulajdonjoghoz.
9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Most azt nem tudom mennyi a jövedelmük.Tegnap kért meg a fiam,nézzek utána,nekik nincs internett.Nincs lefedettség a faluba.Azt tudom,a hagyatékra hivatkozva utasítják el őket.
2010. jan. 22. 08:29
10/14 anonim válasza:
Akkor fellebbezzen, mert az örökölt házban laknak, az anyukának haszonélvezeti joga van, tehát a hagyatékra nem teljesen szabályszerűen hivatkozhat az, aki az Önk-nál elutasítja. A ház másik fele az anyukát illeti? Lehet, hogy ez bonyolítja meg a dolgot, mert végtére is részben a sajátjában lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!