Anyukák! Milyen gyakran szoktatok találkozni a menyetek/vejetek szüleivel?
Nekem már csak Anyu,és Anyósom van.A Férjeik már nem találkoztak sajna..
Úgy évente 1x 2x találkoznak a gyerekek szülinapján.Anyám okoskodó,szereti osztani az észt,Anyósom meg szegény korlátolt,pletykás egyszerű asszony.Kulturáltan,burkoltan sértegetik egymást,ami nekem igencsak kínos,mert mind a kettőt nagyon szeretem.
Elég is nekik egymás társaságából ennyi,elvégre nem ők házasodtak,hanem a gyerekeik...10 éve nászasszonyok egyébbként.
15.37-es vagyok
nos anyósom esküvőn a templomban veszett össze anyuval 8miközben minden vasárnap oda jár) . engem leejétől nem szeretett mert 1. városi voltam 2. voltak apró pszichológiai gondjaim
azóta úgy ahogy megkedvelt, de sokszor irigykedett ránk vagyis a szüleimkre amiért felújították a házat (kölcsönből) vagy éppen nyaralni mentek, esetleg anyuék autót vettek (hitelből).
Ő tipikus az a templomba járok, és jót pletyózok hazafelé asszony. De azért kedvelem. Elfogadtam ilyennek. sok harc áll mögöttünk, de azt hiszem ő is megbékélt velem! :-)
Az enyémek nagyon ritkán szoktak találkozni.
Anyósomék falusi, idősebb, egyszerű, kicsit talán butácska emberek is, nekik fontos a külsőség, hogy járjanak össze, hadd lássa falu, meg amúgy sincs nagyon társaságuk, úgyhogy kapóra jönnének a szüleim.
Az én szüleim meg városi vállalkozó pár, mondernek fiatalosak, nem is tudnak nagyon beszélgetni, az egész világnézetük más, megvan a saját barátikörük, programjaik, nem is igénylik anyósomat, elvégre mi vagyunk a pár nem ők.
Mondok egy példát. Annak idején, mikor leérettségiztem anyám büszke volt, hogy megyek főiskolára, akkor még anyós-jelöltem meg kiakadt, hogy "minek az", inkább szülhetnék már végre. Na hát ez a két felfogás mi a fészkes fenét tudna együtt csinálni? Csak azért mert a gyerekeik házasok? Hülyeség.
Nem lehet, hogy a nászaidnak nem vagy szimpatikus, meg van a saját bejáratott életük, és nem hiányzol belőle? Nem az, hogy rosszindulatból, de nagyon sokat úgy vannak vele, hogy ezek a kötelező barátságok hülyeségek. Persze van akinek fontos, de szerintem is fölösleges. Ha az emberek "egymásra találnak" akkor úgy is össze fognak járni, de ha nem akkor felesleges erőlködni.
Én 17 éves korom óta vagyok a férjemmel, jövő hónapban 26 leszek. Szüleink egyszer találkoztak a szakközepes ballagásomon. De én nem akarom, hogy találkozzanak, szüleim alkoholisták.
Viszont nagyszüleink rendszeresen összefutnak a temetőben, két egymás mellett lévő faluban élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!