Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy nem akarok már iskolába járni?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok és 10. osztályos és már rohadtul unom az egészet, még 3 évem van az érettségiig mert elszúrtam, semmi kedvem, inspirációm sincs már az egészhez.

Ráadásul az iskolában szorongok, nincs önbecsülésem, nincsenek barátaim, akikkel beszélgetni tudnék, így nagyon esélytelennek látom az egészet...

Ha nem megyek iskolába a szüleim nem fognak eltartani már, az biztos. Persze nem dobnának ki, de én meg nem szeretném azt hallgatni mindennap hogy semmire sem vagyok jó.

Sajnos nagyon szerencsétlen vagyok, semmit sem tudok megcsinálni, a munkához is hülye lennék, most egy ilyen embernek őszintén, Ti milyen jövőképet láttok?

2014. szept. 27. 13:12
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
#19-es: Új-Zélandon tudtommal ilyen oktatási rendszer van, hogy a gyerekeket az életre is felkészítik és még jó pár helyen
2014. szept. 27. 14:45
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Mi lehetsz?

- kukás

- pultos

- felszolgáló

- csomagcipelő szállodában

- takarító irodában/magánháznál/társasháznál

- idénymunkás

- kőművessegéd

- telefonos kérdővezős/időpontegyeztetős valami kisebb cégnél

De azért fejezd be a középiskolát! Ha nem jó ott, ahol vagy, választhatsz másik iskolát! Tudom, hogy így a szülők, meg úgy, meg stb…Gyakorlatilag a fiatalokkal elfelejtik megtanítani az önrendelkezés, és érdekérvényesítés képességét. Szóval dönthetsz úgy, hogy olyan helyet keresel magadnak, ami nem visszahúz, hanem lehetőséget ad.

Meg a helyesírásod sem olyan ramaty, mint amiket itt olvasni manapság…szóval ki van zárva, hogy te olyan buta, és semmirekellő vagy, mint ahogy leírod magad.

2014. szept. 27. 14:46
 23/40 anonim ***** válasza:
41%
Azért kell kémiát, fizikát és egyéb ilyen "értelmetlen" tantárgyakat tanulni az iskolában, hogy megtanuljunk gondolkodni. A gondolkodás megtanítása mellett pedig igyekeznek tágítani az érdeklődésünket. Ezenkívül pedig hogy menne bárki is biológusnak, ha a tanulmányai során nem ismertetnek meg vele alapfokon. Neked pedig kedves kérdező a többiekhez hasonlóan nem túl nagy jövőt jósol lok ilyen mentalitással. Maximum koszos, kéregető hajléktalanként tudlak elképzelni.
2014. szept. 27. 14:51
 24/40 anonim ***** válasza:
79%

Uh, a legjobbat kihagytam! :)

Vessetek a hörcsögök elé, de valami olyan jutott eszembe, amiért még hálásak is lennének a szülők!

Óvodai dajka. :) Tudom, hogy már vannak páran férfi óvodapedagógusok, szóval dajkák is lehetnének a pasik. Higgyétek el, kell az a gyerekeknek-szülőknek, hogy ne csak nők, hanem az erősebbik nem képviselői is körülvegyék a felnövekvő generációt.

2014. szept. 27. 14:53
 25/40 anonim ***** válasza:
66%

Milyen kitalált hülyeség? Azért, mert Newton több, mint 300 éve élt, attól még megállja a helyét, amire rájött. Persze lekezdhetnék neked részletezni, hogy mikor és miért nem érvényes a newtoni fizika, de akkor mindneki megbukna, nem csak te. Ezen felül mérnökként egész jól szoktak jönni azok a több 100 éves "hülyeségek". Én is végigültem az irodalom és a történelem órákat és csak azért, mert nem használom minden nap, semmi bajom nem lett tőle.

Hallgass szépen az előttem szólókra. Fejezd be a 10. osztályt, mert azért annyira nem nehéz és aztán húzz el valamilyen szakmunkás dologra. Egy ügyes választással egész jól el tudod majd tartani magad.

2014. szept. 27. 15:08
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudnál esti tagozatra járni?Mellette dolgozhatnál .... igaz, hogy maximum közmunkát,vagy gyári melót,de jobb lenne,mint egy fillér nélkül!

Esetleg magántanuló is lehetnél,ott csak félévi vizsgák vannak.

2014. szept. 27. 15:42
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkozz egy kicsit. Ha otthagyod az iskolát, akkor szerinted motiváltabb lennél? Ugyan már!

Menj el diákmunkázni suli után. Az öcsém pont ugyanúgy volt, mint te. Nem volt hülye, de bukott, nem érdekelte a dolog, nem jött ki az osztálytársaival, ott akarta hagyni az egészet.

A szüleink elküldték egy gyárba szalagmunkára. Egy évet szívott végig így, minden nap este nyolcig dolgozott. Megismerte azokat, akik teljes állásban csinálják ezt, megtapasztalta, mennyit ér az a fizetés.

Most otthagyta és ezerrel tanul, hogy jó legyen az érettségije és felvegyék mechatronikára. Egy év alatt a nihil teljesen eltűnt :D

2014. szept. 27. 17:36
 28/40 anonim ***** válasza:

Ha nem tetszik az iskola, ahová jársz, válts egy másikra! Szerintem is az a járható út, hogy vagy megszerzed az érettségit, vagy átmész szakmunkásképzésre. A legtöbbhöz elég a 10 osztály, és lehetsz asztalos, kőműves, villanyszerelő, víz-gáz-fűtésszerelő, hegesztő, esztergályos, pék....

Szedd össze magad, ne foglalkozz a rosszindulatú emberekkel! Az írásod alapján te nem egy buta, sötét bunkó paraszt vagy, hanem egy olyan ember, akibe folyamatosan belerúgtak ahelyett, hogy foglalkoztak volna vele. Az van, hogy neked kell magadat felépíteni.

Amúgy nem volna marhaság németül megtanulni a szakma mellé, mert Ausztriába és Németországba még mindig keresik a németet beszélő szakikat.

2014. szept. 27. 17:38
 29/40 anonim ***** válasza:
35%
Ki írta hogy értelmetlen tantárgy?????? Olvass már előbb jó? Aztán kötekedj.....
2014. szept. 27. 17:49
 30/40 anonim ***** válasza:
54%
25-ös lehet hogy mérnök vagy, de hogy szöveg értésből nulla az tuti! Képzeld én is végig ültem a törit, meg a többit is... Te is csak kötekedsz.
2014. szept. 27. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!