Mit csináljak, ha rám szállt a két nagyanyám és sose hagynak békén?
Háttér: anyám elment külföldre dolgozni, a két idősebb testvérem is kint vannak. Rám lett bízva az anyai nagyanyám. A szüleim tizen-akárhány éve elváltak, apám nem gondoskodik a saját anyjáról.
Az anyai nagyanyám: két órával ezelőtt telefonált, hogy rosszul van. Átmentem pátyolgatni a lelkét. Ráment másfél órám. SAJNOS ugyanabban az utcában lakunk. Minden nap meglátogatom legalább 1 órára. Én tanulok és dolgozom. Ő minden nap felhív legalább ötször, hatalmas telefonszámlát csinál. A nagybátyámmal él együtt, aki nem foglalkozik vele annyira. Sajnos nagyon hipochonder és sipítozik, állandóan rosszul van, nehéz vele bánni. Többször elmondtam neki finoman, hogy hagyjon már engem levegőhöz jutni, tanulnom kell (+ részmunkaidőben dolgozni).
Az apai nagyanyám ugyanezt csinálja, csak valamivel kisebb intenzitással. Nem tudom, hogy hogyan várja el tőlem, hogy bevásároljak neki meg hogy meghallgassam azt, hogy melyik nap milyen állagú a széklete. Évekig nem is törődött velem, a féltestvéreimet ajnározta. Most, hogy mindenki elkerült a közelből, én lettem számára az kisunoka. Fárasztó egy asszony!
Értem én, de két magányos öreg lelki igényeiről akkor se tudnál becsülettel gondoskodni, ha csak ennyi lenne az összes dolgod.
Igenis fogadj el, keress segítséget. Házigondozó, fizetett segítő, távoli rokon, barátnő (a nagyié) bárki. Sőt az összes egyszerre.
Általában jobban érzik magukat, ha van kire, mire várni, ha a kintiek is hívogatják rendszeresen őket, ha viszel olvasi, esetleg varrni valót stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!