Azok a fiatalok, akik a szüleiknél laknak, mire tudják nyomtalanul elkölteni a fizetésüket?
Nem azokra gondolok, akik rendesen tanulnak, dolgoznak, és kocsira, lakásra vagy sulira gyűjtenek, mellette beleadnak a szüleiknek a háztartásba. Azokkal semmi bajom.
De azok akik 18-22 évesen még gyerekként élnek a szüleik, neadjisten nagyszüleik nyakán. Akik egy kiló kenyeret se vettek otthonra, de elvárják, hogy tele legyen a hűtő. Nem járnak iskolába, dolgoznak (de nem a legjobb helyen), nincs kocsijuk, még egy hörcsögük sem, amiről gondoskodni kéne. Szórakozni, vásárolgatni sem járnak el, ha igen, mindenből a legolcsóbbat.
Ezek a fiatalok a fizetésüket egy hét alatt elszórják, majd hozzánk jönnek kölcsönkérni. Mi albérletben lakunk, kutyánk, macskánk, autónk van, két előfizetéses telefonunk, hitelünk nincs. Mégis telik szórakozásra, és mindig van nálunk kp. És kicsúfolnak minket, hogy de hülyék vagyunk, hogy albérletre pazaroljuk a pénzünket, bezzeg ők jól csinálják.
Ti értitek ezt? Nem tudom egyszerűen felfogni, hogy ha valakinek semmije nincs, akkor mire tudja egy hét alatt elkölteni a teljes fizetését?
Lehet, én nem a felvázolt fajta voltam teljesen, de leírom. Én mondjuk mellette tanultam is egyetemen, de dolgoztam is meg jött ösztöndíj. Ja és nem kunyeráltam kölcsön senkitől. De simán elúszott az összes fizetésem és megtakarításom addig, amíg le nem diplomáztam és a mostani munkahelyemet meg nem találtam.
- fogorvos
- új laptop (szükség volt rá már sajnos)
- mondjuk az igaz, hogy én a többséget színházra, mozira, ruhára, kozmetikumra költöttem el)
- nyaralás
- felesben fizettem kb. a kaját, amikor pároméknál voltunk
- könyvek
aztán megint mások gondolom, maguknak vesznek nasit, cigit, kávét, internetes online oldalakra szórják el a pénzt, drága fodrász, műköröm, szoli...
Én 30 éves vagyok és még itthon lakom. 4 éve kezdtem el gyűjteni a pénzem, most járok durván 4 millió forintnál. A szüleim nagyon rendesek és türelmesek velem. A főiskolát úgy ahogy volt elszabtam, így 24 évesen végeztem vele. Utána elkezdtem dolgozni raktárosként nettó 70 ezer forintért (máshova nem vettek fel). Rá 3 évre elvégeztem a diplomámhoz tartozó mesterképzést. Most már jobb helyen dolgozom, havi nettó 160 ezer forintot keresek. Lenne elég pénzem ahhoz, hogy albérletbe költözzek, de egyenlőre még gyűjtök, hogy saját házam legyen.
A kérdésedre a válasz, hogy mire tudják elkölteni a fizetésüket? Azthiszem a teljes felelőtlenség és a kényelem, a biztonság illúziója az, ami ráveszi őket az esztelen pazarlásra. Szerintem ez a szülők töketlensége is, hogy nem képesek leülni a gyerekkel megbeszélni azt, hogy mindennek ára van, nem tanítják meg őket az önállóságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!