Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi lenne a megfelelő...

Ilyenkor mi lenne a megfelelő cselekedet?

Figyelt kérdés
15 éve vagyok itthol(nem önszántambol)3 gyermeket nevelek háztartást vezetek és mindig amikor el szerettem volna menni dolgozni azt mondta a férjem ,hogy ne menjek maradjak itthol a gyerekekkel.most hogy már felnöttek most már állandoan mondja a párom hogy ideje elmenem dolgozni de nem érti meg hogy nincs hova.se szakmám még azt sem engedte meg hogy tanfolyamra járjak(féltékeny nagyon)na meg jó pár éve kiestem a munkaeröpiacbol.na meg az önbizalmam is 0.ennyi eltöltött év itthol még az utcára sem szivesen megyek ki teljesen bezárkozott lettem.most mit tegyek.
2010. jan. 20. 11:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%
11:47-es vagyok. A lényeg az,hogy hiába van valakinek türelme meg tapasztalata pl. a gyereknevelésben,papír nélkül nem tud munkába állni. Jelentkezz munkaügyi központnál egy ilyen tanfolyamra! Lehet lenne esélyed és pár hónap alatt meglenne a bizonyítványod róla. Így nagyobb esélyed lenne! És teljesen megértem a helyzetedet,mert nekem is van a családban egy ilyen ismerősöm. Persze azóta dolgozik,rendeződtek a dolgok. :S Föl a fejjel,hisz fölneveltél 3 gyereket! :) 21/L
2010. jan. 20. 11:52
 12/18 anonim ***** válasza:
97%

Ezt akár én is írhattam volna. Egy az egyben ugyan ez a helyzet volt velem is. Kivéve azt, hogy nekem van szakmám, amibe utoljára 17 éve dolgoztam. Úgyhogy most még azzal sem tudok elhelyezkedni, mert ha ezt meghallják, nem foglalkoznak velem.

Pár éve én is ugyan így el voltam keseredve.

A férjem nővére aztán szólt, hogy menjünk el X munkahelyre dolgozni. Fel is vettek minket. Igaz, csak egy gyár volt. Hamarosan rájött a párom, hogy milyen jó, hogy több a pénzünk, meg már nem volt annyira féltékeny sem, mert arra is rájött, hogy megbízhat bene. Azt is észre vette, hogy jobb lett a kedvem, az álltal, hogy emberek özé kerültem. Én is hasznosnak éreztem magam, és engem is hasznosnak tartottak. Sokkal kiegyensúlyozottabb lettem, nem idegeskedtem annyit.

Szóval a munka és a társaság jó hatással volt rám.

Aztán mertem tovább lépni. Jobb munkahelyet kerestem, mert nőtt az önbizalmam.

Most jól érzem magam, a férjem is másképp gondolkodik.

Szóval hajrá. Van kiút, csak akarni kell. Kicsit nehéz az újra kezdés, de megéri.

Sok szerencsét!!!

2010. jan. 20. 11:54
 13/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a biztatást.örülök,hogy neked sikerült remélem nekem is sikerülni fog.
2010. jan. 20. 11:58
 14/18 anonim ***** válasza:
90%
Hidd el, hogyha tényleg szerzel is valami szakmai képesítést a gyerekneveléshez, a helyzetedből erényt kovácsolsz, és előnybe kerülsz a többiekkel szemben. Hányan dolgoznak "olyan" szakmákban, akiknek még 1 gyerekük sem volt...Mongyuk meg is látszik!:)
2010. jan. 20. 12:00
 15/18 anonim ***** válasza:
76%

Mi az,ami meggátol abban,hogy elmenj egy tanfolyamra?Mondjuk 3 gyermek után,nem éppen egy gyermekgondozóira,hacsak nem éppen ez az álmod.

Ne mond,hogy a férjed....

2010. jan. 20. 12:30
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Muterom bölcsibe ment el dolgozni, miután öcsi 3 éves lett. Nincs szakképzettsége a gyerek felügyelethez, viszont anya. Előtte fodrász volt.

Úgy tudom h kell hozzá erkölcsi bizonyítvány. De semmi olyan mihez külön vhova még kébne járni.

Sztem próbálkozz meg ezzel. Muter bírta a szakmát..:)

2010. jan. 20. 13:24
 17/18 anonim ***** válasza:
13:24 - És anyukád hány évvel ezelőtt kezdett ebbe? Kicsit megváltozott a gyerekállomány. Nem elég, ha valakinek van saját gyereke, ha másé pont az ellentéte a sajátnak, mert más szülő esetleg másképp (vagy sehogy nem) nevel.
2010. jan. 20. 13:27
 18/18 anonim ***** válasza:

féltékenységből nem enged el egy tanfolyamra? ha te el akarsz menni valahova, akkor menj, ehhez nem kell az ő engedélye, ne érdekeljen, ha hisztizik miatta. kirepültek a gyerekek, mostmár koncentrálj magadra. végezz el vmi képzést, amit kell, és aztán próbálkozz a munkakereséssel... amiatt nem tehet szemrehányást a kedves férjed, mert kiestél a munkaerőpiacról, ő nem akarta,h. dolgozz...

tudom,h. nehéz, de ne zárkózz be, járjatok el együtt erre-arra, az a viták miatt is jó, ha együtt eljártok szórakozni, vagy ilyesmi, és láthatja,h. nincs oka a féltékenységre.

2010. jan. 21. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!