Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek? Albérlőtársas...

Mit tennétek? Albérlőtársas kérdés

Figyelt kérdés
Albérletben lakunk 4-en, fősulisok vagyunk. Ma az egyik lakótársam barátja (nem velünk lakik!) vett egy pénztárcát, kiment a konyhánkba elővett egy kést és a tűzőkapcsot akarta lebabrálni, de eltört a kés hegye... pechemre az enyém volt. Én meg eléggé allergiás vagyok arra, ha étkezőkésekkel - főleg az enyémmel - szerelnek, így már tuti nem tudok vele normálisan pucolni, húst szeletelni, filézni... Erre elég rendesen kiakadtam és azt mondtam neki, hogy oké letörted az élét, ha veszel nekem egy újat akkor nincs harag! Erre a lakótársam - barátnője - kijött, és közölte hogy nem fog venni...én meg kérdőre vontam, hogy hogy mer a barátja ebben az albérletben olyan dolgokhoz nyúlni, ami nem az övé? És egyáltalán mi a francokat keres ott, ha nem mer felelősséget vállalni a saját tetteiért? Most meg még nekem van lelki-ismeretfurdalásom... és reszketek, gondolom az idegtől.... nem hiszem el hogy 200-300 Ft-on ennyire ki kellene akadniuk? Múltkor egy poharamat törték össze. Azelőtt a másik lakótárs pasiját a szobámba kutakodva találtam...mivel mielőtt én beköltöztem, a barátnője abban a szobában volt, és cigit keresett nálam (én meg nem bagózok).... szerintetek? Nem is igazán a kés miatt szenvedek, hanem mert úgy érzem átgázolhatnak rajtam és az előérzetem azt súgja, hogy ezt még jó párszor meg fogják tenni... Mit csináltatok volna a helyembe? Mit csinálnátok, hogy megelőzzétek azt, hogy semmibe vegyenek, használják a cuccaitokat, vagy tönkretegyék azokat?
2010. jan. 19. 22:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

22:57-es vagyok

Hallod nem költözünk össze? XD full ilyen vagyok én is.. elején én sem akartam szólni meg úgy gondoltam ez a normális hogy ha én se használom más cuccát ők se az enyémet (nem azért mert irigy vagyok, mert ha valaki kölcsön kér valamit azt szívesen oda is adom).. de persze rájött ez nem így van elején próbáltam tűrni de kezd elegem lenni..

Én már megpróbáltam azt is, hogy normálisan elmondtam, hogy én hogy gondolom, hogy beszéljük meg.. próbáltam kiabálva de sehogy se ment és kezdek belefáradni, lassan úgy vagyok sz@rok bele..

Igen a költözésnél sajnos benne van, hogy ugyanez, vagy akár rosszabb is lehet ezért nem költöztem még el.. lehet megpróbálok valami ismerőst keresni a suliba akik épp albérlőtársat keresnek.. nem tudom.. de teljesen együtt érzek Veled.. tudom ez sokat nem segít:( Én is nagyon rosszul érzem magam (pedig maga a lakás jó és jó helyen is van) sajnos nem tudok már mit tenni..

2010. jan. 20. 00:01
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

melyik egyetemre jársz? mert nálunk jövőre lesz egy üres hely (miskolc)

Amúgy mi úgy vagyunk, hogy semmiben nem közösködünk. Először kicsit furcsa volt, de így jobb. Mindenki mosogat maga után, bulik nincsenek. Én bulizok egyedül, de akkor inkább máshol alszok.

2010. jan. 20. 00:16
 13/16 anonim ***** válasza:

Hát igen az együttlakás nehéz, és senki sem garantálja, hogy a többiek jófejek lesznek. Ezt vagy megszokod, vagy elköltözöl. Tudom, hogy dühítő, én is laktam albiban. Nálam meg egy idő után az volt, hogy takarítónőnek néztek a lakótársaim, mert ők még felvettek plusz szakokat, későn végeztek, és hát evidensnek tartották, hogy akkor én takarítok. Egy darabig csináltam (nem akartam, hogy a pasim ilyen ganéba jöjjön oda), de aztán szóvá tettem. Volt is nagy balhé belőle. Meg oké, hogy az én pasim ott aludt párszor (általában este jött 10körül, reggel meg ment), de az egyik csak pasikja konkrétan már ott lakott. Ezt is szóvá tettem, hogy akkor talán bele kellene fizetni a bérleti díjba. Persze, ebből is baj lett. Az lett a vége,hogy megelégeltem, és elköltöztem. Úgysem lett volna már olyan, mint az elején.

Először ülj le velük normálisan beszélgetni. Mondd el, hogy téged nagyon zavarnak ezek a dolgok, és próbálják ezt belátni. Ha nem megy, akkor költözz!

2010. jan. 20. 07:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Na, én ezért nem merek költözni. Bp-en vagyok albérletben, de nagyon kint, jó sok időbe telik, míg eljutok suliba, könyvtárba, stb, de a hely normális, és tanuláshoz ideális.

A főbérlők itt laknak, normálisak, a lányokkal sincs gond. Ha a családtagok, barátok "veszekednek" velem, miért nem költözök "beljebb", mindig ezt mondom, ki tudja, milyen helyre kerülnék.

Kérdező, tök egyetértek Veled, mert én is ilyen lennék. Mint hangsúlyozta más is, itt nem arról van szó, hogy valaki 200-300 Ft-os kárt okoz nekem, hanem arról, hogy pofátlanul hozzányúlhat a holmimhoz, és még neki áll följebb, ha kérdőre vonod.

Lehet, h. most szóltál, és visszavesznek magukból, de ha nem, próbálj költözni...

2010. jan. 20. 08:34
 15/16 anonim ***** válasza:

Azt hiszem nálam az végérvényesen kiverte volna a biztosítékot, hogy a szobámban turkál cigi után...

Igazat adok neked, az egyetemista élet lazaság, de ne nélkülözze már az emberi értékrendet!

Lehet közösen használni azt is, ami valakié (én sosem zártam el pl. a lakótársaim elől semmit), de biztos is, hogy szinte azonnal elmosták. Attól tartok, hogy eleve olyan személyiség vagy, akiről azt gondolják, hogy fát lehet vágni a hátán a végtelenségig. Ne hagyd magad! Tudsz változtatni! Hinned kell, hogy vannak még hozzád hasonló emberek, akikkel együtt tudsz élni.

Ja, és ha idegenekhez költözöl, nem árt, ha az elején tisztázzátok, ki mit hogyan szeret/nem szeret. Senki sem gondolatolvasó, ellenben mindenki elég önelégült ahhoz, hogy ne azt figyelgesse, a másiknak milyen szokásai/elvei vannak... ez van. Kivételek azonban vannak!

2010. jan. 20. 12:38
 16/16 anonim ***** válasza:

Üdv!!

Én 3-dik éve lakom albiban, de ha ilyen előfordulna biztos nyakonverném az illetőt, most nem arról van szó hogy 300 ft-al megkárosítottak téged, vagy mert kér egy szál cigit stb.

Hanem arról hogy egy f@szfej albitársaid vannak, nem kérdez csak lop, meg letagad, mondjuk én megmondanám neki hogy aki felhozta a pasit az is fizessen. Nekem is voltak albitársaim akik nem kértek csak loptak, aztán mikor egyszer ment bulizni kért egy ezrest, mikor adta volna visszafele mondam neki 2000ft erre ő, MIÉRT??? Mondom a lenyult cigiért, a tejért, a kávéért, az összeszart, hányt budiért...stb Nem pampogott tovább ideadta én még mondtam neki Igen nagylelkű voltam. Második félévben már nem volt itt. Persze vannak idegesítő dologok is, pl reggel-délben este zuhanyzás, havi 8-9 köbméter víz, azt is le kellet rendezni az illetővel :D:D. Ja azt még hozzáteszem mogy mi 5-en vagyunk.

Keményen kell bánni az emberekkel, én még kivétel nélkül nem voltak rendes albitársaim. Szóval mindég van fekete bárány.

Csak ne hagyd hogy a fejedre nőjjenek. :D:D

2010. jan. 20. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!