Akinek muzulmán a párja?
Sziasztok!
Van itt olyan nő akinek muzulmán a párja/vőlegénye/férje/menyasszonya/felesége?
milyen nemzetiségű?
milyen vele a kapcsolatotok?
jól megértitek egymást?
hol éltek?
milyenek a kulturális különbségek?
mióta vagytok együtt?
boldogok vagytok?
Nem féltetek,féltetek hogy előjön belőle az "agressziv" ember?
Meséljetek kérlek hol ismerkedtetek minden érdekel :)
Köszönöm a válaszokat.
Szia!
Nekem muszlim a párom.
Arab (jordán) nemzetiségű.
Nagyon szeretjük egymást, már tervezzük a házasságot, mindig is rendszeres és megfelelő volt a kommunikáció közöttünk, mindketten nyitott személyiségek vagyunk, emiatt kevés köztünk a nézeteltérés.
Jelenleg itt élünk Pesten, de nemsokára kiköltözünk Dubaiba, mert ott kapott állást.
Vannak különbségek a kultúráink között, de én úgy mentem bele ebbe a kapcsolatba, hogy ha ezeket a különbségeket el tudom fogadni, nagyon boldog lehetek. Szerencsére minden jól működik eddig, hiszen toleráns és érdeklődő vagyok az idegen kultúrákkal/szokásokkal szemben.
Négy éve vagyunk együtt.
Nagyon boldog életem van mellette, jelenleg jobbat nem is kívánhatnék.
A temperamentuma miatt hamar ideges lesz, de ez amilyen hamar jön, úgy el is illan. Sosem ütött még meg, néha kiabál csak, de kis apróságokon sosem akad ki. Tiszteljük egymást.
Mi itt Budapesten ismerkedtünk meg, amikor ideköltöztem a munka miatt. Több mint 3 éve élünk együtt.
az en ferjem (8 eve vagyunk egyutt) iraki kurd. 12 eves kora ota el europaban. o maga nem gyakorolja a vallast, de az idosebb generacio (szulok, nagyszulok stb) igen. Annak ellenere, hogy vallasosak, nagyon nyitott emberek es engem teljes mertekig befogadtak es tisztelnek. Igazabol a problemat leginkabb az szokta okozni, hogy eleg furcsa eteleket esznek, legalabbis szamomra, mivel eleg valogatos vagyok.
a ferjemre visszaterve...igazabol nem hiszem, hogy valaszthattam volna jobban. Hiaba nott fel egy muzulman csaladban, a sztereotipiak, amiket hallani lehet, egyaltalan nem ervenyesek. Figyel ram, egyenrangu tarskent kezel, nem korlatoz semmiben (pl oltozkodes) es mindig figyelemmel van arra, amit szeretnek.
Rajta kivul ismerek tobb muzulmant, kulonbozo orszagokbol es en nyitott, muvelt embereknek ismertem meg oket
koszönöm a válaszokat :)
kedves kettes:
az én párom is iraki kurd :) Kirkuk-bol jött :)
Palesztin férjem van 10 éve, 11 éve vagyunk együtt. Van két gyerkőc és a 11 évből 10-et Magyarországon laktunk, most egy arab országban. Mivel én nem vagyok vallásos, nem hiszek istenben, így nem lettem muszlima, nem hordok kendőt. Elég rég óta élt már M.o-on, tizenéves korától, ahhoz, hogy kicsit nyitottabb legyen, nem kimondott fanatikus vallásos muszlim.
A kulturális különbségek áthidalása nem igazán volt nehéz, igazából szerintem egy ilyen vegyes kapcsolatban a kulcspont az, hogy a nő felveszi-e az iszlám vallást, vagy nem és ha felveszi, akkor csak a férjéért veszi fel, vagy valóban hisz benne és őszintén tud muszlima lenni. Ha csak a férjéért, akkor később marha nagy gondok lehetnek, egyre szorítóbb lehet és kötelességgé válhat, amitől a nő frusztrált és csalódott lehet.
Mivel az elején megbeszéltük, hogy nem leszek muszlim, így ebből később se lettek gondok. Mikor arab országokban járunk, akkor hosszú ruhákban járok, de ezt arab férj nélkül is megtenném, tekintettel a vendéglátó ország kultúrájára. Magyarországon azt hordok, amit akarok. Eszek disznóhúst, iszok alkoholt, ha ahhoz van kedvem. Nem szól bele, nem is engedem.
Ha valakitől egy ilyen kapcsolat teljes önfeladást követel, akkor szerintem az már régen rossz. Ő engem szeretett meg, úgy ahogy vagyok, akkor ne akarjon megváltoztatni. Ha nem tetszik a férfinak, ahogy egy nem muszlim, magyar lány viselkedik, akkor miért nem vett el egy arab, muszlim lányt?
A gyakorlatban megtartjuk mindkét kultúra szerint az ünnepeket, tehát van nálunk pl karácsony, ramadán, szülinapok, Eid El fitr, szilveszter, Eid El adha, húsvét...stb :) Főleg a gyerekek miatt fontos, hogy mindkét szülő kultúráját lássák.
Agresszív soha nem volt, persze hirtelen haragú néha, de soha semmilyen körülmények között nem ütne meg. Erről az is biztosíték nekem, hogy jól ismertem az apukáját, aki egy végtelenül kedves, nyugodt ember volt, sajnos már meghalt.
Mint ahogy egy nem vegyes kapcsolatban, így a miénkben is voltak mélypontok, volt olyan is, hogy majdnem elváltunk, de sikerült megoldani és helyrehozni a házasságunkat. Ez bármelyik kapcsolatban előjöhet, nem a kultúrán múlik.
Egyébként mi is azt tervezzük, hogy ha itt lejár a szerződése, akkor Dubaiba megyünk, de kicsit tartok a nagy párás nyomasztó melegtől, mint ami az öbölben jellemző. Majd meglátjuk :)
Köszönöm a valaszokat. :)
HOgy erted hogy elvoltal nyomva? nem engedett dolgokat?
Es az en parom is kicsit ideges lesz ha valami olyat mondok csinalok,de nem ordit,vagy ut meg. ( le is kopogom) csak elmondja hogy nem igy kene
Szia!
Férjem bangladesi.
Jól megvagyunk. Mivel mindketten hirtelen haragúak vagyunk, így a nap folyamán vannak kisebb viták, de 5 perc múlva szent a béke. Ha nagyon osszekapunk, akkor is hamar kibékulnunk, mert a harag elszáll és mindketten csak nagy bociszemekkel nézzuk egymást. Így a nagyobb viták vége is egy oleléssel ér véget.
Londonban élunk. Most megyunk egyutt Magyarországra látogatóba. A szuleim még nem találkoztak ele személyesen, de kedvelik.
Kultúrális kulonbségek vannak, de el tudjuk fogadni egymást. Unneplunk keresztény és muzulmán unnepeket is. A legtobb kultúrából adódó kulonbség a konyhában van. O rizst enne minden nap curryvel akár vacsorának is, nekem meg ez túl nehéz étel.
1.5 éve vagyunk egyutt, fél éve vagyunk házasok.
O az az ember, akit el sem tudok képzelni agresszívan. Ha valami baja van, akkor inkább duzzog vagy maximum vitázunk, de akkor is max kicsit felemelt hangon, nem tányért csapkodva.
Kettonk kozul egyébként inkább o változott sokat. Kezdetben egyszer "javasolta" hogy mi lenne ha nem hordanék rovidujjú felsoket. Én meg az a típus vagyok, aki nem szereti ha korlátozni akarják. Most már o segít nekem csinos felsoket találni (szeret vásárolni o is). Korábban ellene volt minden alkoholnak, most nyugodtan megiszik egy uveg sort. Viszont a dohányzást addig eroltettem, hogy szokjon le, míg felhagyott vele.
Boldogok vagyunk :)
Itt kint ismertem meg, egy munkahelyen dolgoztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!