Mennyi pénzből lehet megélni manapság 2 fiatalnak Budapesten?
Nem tudom, mi egypár éve kb. 200 ezerből (nem emlékszem pontosan, de ilyesmi lehetett) nem éreztük, hogy vegetálnánk. A budai zöldövezetben laktunk és a párom motorozott is, nekem akkor még nem volt jogsim, csak motorom. A környéken kökörcsineket fotóztunk, az speciel olcsó időtöltés, de nagyon élveztük. Nem szórtuk a pénzt, az igaz, nem vagyunk azok a fajták (persze azért tudtunk volna értelmesen költeni, de házra gyűjtöttünk, arra tettük félre, amit tudtunk). Gyalog jártam munkába, amíg csak 2 óra volt naponta, addig ideális volt, gyönyörű helyeken mentem :) Az albérlet rezsivel 80 ezer volt, télen 100, a tulajék felettünk laktak, ugyanabban a házban.
Roppantul emberfüggő, mi kell valakinek, hogy úgy érezze, nem nyomorog, sőt, elvan. Mások az igényeink. Van, aki nem lenne boldog, ha pl. 5 évente venne bakancsot s cipőről ennyi, nekem így természetes. Viszont amíg nem volt ennyire fejlett a számítástechnika, elég pénzt költöttem számítógépbővítésre. Aztán motorra ment el sok... Van, aki mondjuk komolyan gyúr és ételre költ duplaannyit, mint én, főleg, ha jóval nagyobb nálam, pedig én se spórolok az ételen nagyon.
Az internetre speciel szerintem is kevés kell, nagyvárosban válogatni lehet a fantasztikus sebességű olcsóságok között. Én itt, egyesek szerint a semmi közepén (a falutól 4 km-re :)) is 4 ezer alatt fizetek egy teljesen korrekt, szimmetrikus netért, aminél jobb nem is kellene és ha valami gond van, egy telefon s képes az ember kimenni és megjavítani.
Tévét évtizedek óta nem nézek, a telefon havi 2 ezer alatt van, ez megint emberfüggő.
Az előző vagyok. Rosszul írtam. 1 emberre értettem, nem párra.
Párra az összegek: 200, 250, 400.
érdekes, hogy itt engem mindenki leoltott, hogy ennyiből nem lehet, itt meg most ennyiből vígan
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Én kafetériával együtt 150 körül keresek, pár hónapja a férjem is keres 140 körül havonta. Tehát átlag 290 (+/- 20.000).
Ebben a hónapban pl. rezsivel együtt 63.500 Ft lett az albérletünk, + feltöltőkártyás lett a villanyóra, így havi 5.000-rel töltjük azt is. Télen +15000 Ft.
Tehát most a minimumokat írom le, add hozzá, hogy túllépheted, lehet több, stb.
Albérlet 68.000
telefonok/UPC: 20.000
bérlet/jegy: 14000
LTP:25.000
életbiztosítás: 10.500
ez eddig 137.500 Ft.
Ehhez még hozzájön, ha több a rezsi mondjuk max 15.000-rel, a férjem hobbija, ami decemberig heti 1.790 Ft.
A kutya, ami úgy egy 10.000 Ft havonta.
És akkor most jöhet a kaja, ami nekünk úgy 60.000-ben van benne havonta, nem a legmárkásabb kajákat esszük, de szeretünk főzni és enni finomakat, + néha elmegyünk étterembe, pizzázunk stb.
Ruházat, átlag havi 2-3.000 Ft, ha nem is veszünk minden hónapban, azért van ennyi szerintem + a tisztító/tisztálkodó szerek.
Tehát alaphangon havi 220.000 a kiadásunk kb havi szinten úgy, hogy még nem tettünk félre semmi pénzt + nem voltunk nyaralni, szórakozni stb. Plusz tavaly bedöglött a TV-nk, újat vettünk részletre, havi 8500, az már lejárt szerencsére.
A kutya beteg lett, 4szer voltunk vele orvosnál, kb. 35.000-ért összesen.
Tudom, hogy ezek egyénileg változó kiadásunk, de nekünk pl. nincs kocsink, más arra költ.
Nekünk az a baj, hogy több részletben kapunk fizut. Én megkapom az enyémet a hónap utolsó előtti munkanapján, az 138.000 Ft. Abból mennek a csekkek, kaja nagy része, kb. 30.000 marad, mire megjön a férjem fizetése. Ő megkapja 10-ig, (kártyára, borítékba), az övéből megy az albérlet + az ő LTP-je + az életbiztosítás. Marad az övéből kb. 50.000 ft. Majd az utolsó héten megkapom a kafetériát.
Így jól hangzik egyébként, hogy mennyi marad, de mindig van, ami közbejön, elmegyünk szórakozni barátokhoz, nyilván nem mész üres kézzel, hazutazás vidékre, beülni valahova a barátnőkkel, tehát a normális emberi élet, társasági kapcsolatok, kikapcsolódás még erre jön rá. Vidéki rokonok azt hiszik, hogy tele vagyunk lóvéval, pedig jelenleg 5, azaz ÖT ezer forint van a takarékszámlámon :D Tehát teszünk félre, csak nem KP-t, de ha helyre jövünk, remélem ez is helyre jön. Ja és még nem mondtam a magánorvost sem...
Úgyhogy szerintem igen, ki lehet jönni 200-ból is, ha valaki kevesebbet eszik (nem éhezik), tehát kisebb az igénye, étvágya, nincsenek plusz kiadásai. Ha már spórol valahogy, bárhogy, akkor már több is kell, legalább 250-300 ezer forint a kényelmes élethez. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!