Ez esetben mennyi pénzt adnál a párodnak?
Figyelt kérdés
egy hónapig nála lakom, mert a saját szobámat "kölcsön adtam" egy barátomnak, azaz egy hónapig ő lakik benne, és nekem kifizeti a lakbért. Ez kb 30ezer forint. A barátom 45 ezret fizet havonta. Ha itt lakom(és a kaja amúgy is felesbe megy, általányban fizetnek mindenért szóval nem lesz drágább ha itt vagyok) akkor szerintetek mennyit adjak neki? a 45 ezer felét, vagy a 30 felét? Vele még nem is beszéltem erről, mert amúgy is sokat itt vagyok és sose fizettem bele ezért a lakbérbe, de most úgy gondoltam h van egy befolyó összeg a 30 ezer, annak a felét neki adnám, amiért "elvisel" itt. De aztán rájöttem, h fair talán az lenne ha a fele lakbérét fizetném ki? Ti h csinálnátok? Nem akarok nagyon anyagiaskodni sose volt téma köztünk, azért is gondoltam h a 30 ezer fele úgymond az én bevételmen való osztozkodás lenne, de a 45 fele olyan üzletelgetős2014. szept. 6. 14:18
11/13 anonim válasza:
Szerinted nem fogadná el..mi lenne, ha megkérdeznéd? Vagy ne kérdezd, add oda.
12/13 anonim válasza:
én se fogadnám el, viszont ha segíteni szeretnél én azt mondom csinálj egy nagy bevásárlást nélküle... mosószer, tisztítószerek, cukor, liszt, kávé, stb... erre úgysem mond nem-et ha már otthon lesz, viszont minden jól jön... :)
13/13 anonim válasza:
A legegyszerűbb lenne ezt vele megbeszélni. Ha elfogadja, akkor add oda neki. Ha pénzt adsz, akkor már rendesen a lakbér felét. Ha nem fogadja el, akkor intézd úgy, hogy abban a hónapban csak te vásárolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!