Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok ezekről a nevekről?

Mit gondoltok ezekről a nevekről?

Figyelt kérdés

Léda, Amina, Zsófia, Lídia.

Hunor, Bálint, Adrián.

Várom a véleményeket! :-)

2014. szept. 4. 23:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
A többi tetszik.
2014. szept. 5. 06:34
 12/24 anonim ***** válasza:
Egyiket sem adnám gyereknek.
2014. szept. 5. 06:56
 13/24 anonim ***** válasza:
Tetszik: Lídia, Zsófia, Hunor, Bálint
2014. szept. 5. 07:06
 14/24 anonim ***** válasza:

Az egészből max a Bálintot adnám, bár az is nyálas egy kicsit.

Léda még talán elmenne, Amina nagyon nem illik a magyar "szövegkörnyezetbe" bár ha külföldön éltek, vagy terveztek akkor jó lehet. Zsófiát soha semmilyen körülmények között nem adnék (gyerekként utáltam, most meg már letojom, nem a nevem határozza meg, ki vagyok), Lídia névről meg valamiért egy überprűd őregasszonyra asszociálok.

Hunor nem, mert egyszerűen nem, Bálint nyálas, mint már mondtam, de azért elfogadható. Adrián meg tipikusan az a név, amivel azt hirdeti magáról az illető, hogy metroszexuális csiga.

2014. szept. 5. 07:09
 15/24 anonim ***** válasza:

A Lédán kicsit én is megálltam. Miért kell a vaktában válogatni, úgy, hogy kicsit sem vagy tisztában az irodalomtörténeti asszociációval?

Az Amina furcsa és magyartalan.

A Zsófia és Lídia jó. Bár a Lídiáról nekem tuti, hogy a Büszkeség és Balítélet Lídiája jutna eszembe, ami nem túl jó pont.

A Hunor kicsit túlságosan is ilyen "nyúljunk vissza a gyökerekhez" dolog. Erőltetetten magyaros, pont ellentéte az Aminának.

A Bálint jó név, nem olyan gyakori, nem olyan ritka.

Az Adrián pedig túlságosan az angol névre hajaz, nekem kicsit erőltetett.

2014. szept. 5. 07:25
 16/24 anonim ***** válasza:
A Léda nem rossz amúgy, de én se adnám, mert nekem is Ady jut róla eszembe és a név "története". Amina és a Bálint nekem nagyon tetszik. Zsófia a húgom is, szép név szerintem, és most újra egyre gyakoribb. Lídia, Hunor és Adrián egyáltalán nem tetszik.
2014. szept. 5. 07:51
 17/24 anonim ***** válasza:
Léda, Hunor igen, talán még a Bálint,de a többi nekem nem jön be.
2014. szept. 5. 09:06
 18/24 A kérdező kommentje:

Kedves 15! Miért feltételezed, hogy nem vagyok tisztában az irodalomtörténeti asszociációval? Nem vaktában válogattam, nekem például például a Léda (habár eszembe jut Ady és Adél kapcsolata), nem ezt jelenti, nem az Ady-vonatkozás ugrik be, hanem annyi, hogy ez egy görög eredetű, mitológiai név, ami Ady előtt is létezett.

Egyébként köszönöm mindenkinek, aki eddig válaszolt! :)

2014. szept. 5. 09:33
 19/24 anonim ***** válasza:
Az Amina és az Adrián nem tetszik, a többi igen.
2014. szept. 5. 10:03
 20/24 anonim ***** válasza:
Nekem a Zsófia és a Hunor tetszik. :)
2014. szept. 5. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!