Mit gondoltok ezekről a nevekről?
Léda, Amina, Zsófia, Lídia.
Hunor, Bálint, Adrián.
Várom a véleményeket! :-)
Az egészből max a Bálintot adnám, bár az is nyálas egy kicsit.
Léda még talán elmenne, Amina nagyon nem illik a magyar "szövegkörnyezetbe" bár ha külföldön éltek, vagy terveztek akkor jó lehet. Zsófiát soha semmilyen körülmények között nem adnék (gyerekként utáltam, most meg már letojom, nem a nevem határozza meg, ki vagyok), Lídia névről meg valamiért egy überprűd őregasszonyra asszociálok.
Hunor nem, mert egyszerűen nem, Bálint nyálas, mint már mondtam, de azért elfogadható. Adrián meg tipikusan az a név, amivel azt hirdeti magáról az illető, hogy metroszexuális csiga.
A Lédán kicsit én is megálltam. Miért kell a vaktában válogatni, úgy, hogy kicsit sem vagy tisztában az irodalomtörténeti asszociációval?
Az Amina furcsa és magyartalan.
A Zsófia és Lídia jó. Bár a Lídiáról nekem tuti, hogy a Büszkeség és Balítélet Lídiája jutna eszembe, ami nem túl jó pont.
A Hunor kicsit túlságosan is ilyen "nyúljunk vissza a gyökerekhez" dolog. Erőltetetten magyaros, pont ellentéte az Aminának.
A Bálint jó név, nem olyan gyakori, nem olyan ritka.
Az Adrián pedig túlságosan az angol névre hajaz, nekem kicsit erőltetett.
Kedves 15! Miért feltételezed, hogy nem vagyok tisztában az irodalomtörténeti asszociációval? Nem vaktában válogattam, nekem például például a Léda (habár eszembe jut Ady és Adél kapcsolata), nem ezt jelenti, nem az Ady-vonatkozás ugrik be, hanem annyi, hogy ez egy görög eredetű, mitológiai név, ami Ady előtt is létezett.
Egyébként köszönöm mindenkinek, aki eddig válaszolt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!