Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Néha olyan érésem van, hogy a...

Néha olyan érésem van, hogy a menyasszonyom szülei azt akarják hogy kopjak le a lányukról. Mintha úgy csürnék csavarnák a dolgot hogy nekik legyen jó? Mintha versenyeznem kellene velük érte?

Figyelt kérdés
Úgy érzem olyan dolgokat gerjesztenek,direkt,vagy nem direkt,mintha egymás ellen akarnának minket hangolni.Úgy érzem teljesen függetleníteni akarják a lányukat,mintha úgy intéznék hogy nekem semmi beleszólásom ne legyen semmiben.Régebben többes számban beszéltek,most már mintha csak egyes számban beszélnének ha rólunk van szó. Az utóbbi időben figyeltem fel erre,nem tudom miért.De egyre jobban érzem,ahogy egyre kezd komolyodni a kapcsolatunk.Szerintetek jól érzem?Vagy jól látom ezt?
2014. szept. 4. 10:18
1 2
 11/12 csabika1971 ***** válasza:
57%

Tudom én ezt így van ez akkor mikor az ember szerelmes. A nagyvonalúság átka. Tudod létezik a bölcs mondás: "A szerelem öl, butít és nyomorba dönt."

De ez nem egészen úgy működik Magyarországon mint ahogy az írásodból látszólag gondolod. Házastársi kapcsolatban 3év, de még élettársiban X év után a fele vagyon a tiéd, amit addig össze hoztatok. Az az a szülők a te nagyzási hóbortod mellett félhetnek, ha te még ezt hangoztatod, akkor is, ha nincs szerződés. Mert amint letelt a megfelelő idő akár elvetted akár nem, a fele ház és minden addigi értek fele a tiéd lesz. Még akkor is ha most hangoztatod, hogy te nem kéred. Persze akkor és ott lemondhatnál róla, de az már más kérdés.

Erre a szavamat adom dolog ellenében találták ki a házassági szerződést, amiben minden előre le van fektetve, és utána már nincs apelláta.

Persze ezt nem muszáj neked egy nagy ki kényszerített beszélgetés közben bevetni. Megteheted váratlanul a szerződéses bejelentést váratlanul pl egy ebédnél vagy látogatásnál mikor náluk vagytok, vagy ők nálatok, és figyeld a reakciókat. Azonnal minden kifog derülni az arcokból, hogy csak beképzelted a dolgokat, vagy valósak voltak a félelmeid.

2014. szept. 4. 15:27
 12/12 anonim ***** válasza:
57%
Igen. Jól érzed, és nem mintha. Nem hajlandóak a lányukat elengedni. A menyasszonyodnak is észre kell ezt venni és téged választani, nem őket - ha egyszer végre fel akar nőni.
2014. szept. 4. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!