Csak szerintem fura ez a hozzáállás?
Anyu mostanában nagyon aggódik nővérem miatt, állandóan telefonon beszélnek, nővérem meg állandóan stresszel a munkahelye miatt, plusz nemrég lett vége egy hosszú kapcsolatának, és megértem hogy emiatt nincs jól, de naponta sokszor felhívja anyut, állandóan ugyanazokat a köröket járják végig, mintha nem is akarna kikerülni ebből az állapotból.
Anyu emiatt annyira aggódik hogy bár évek óta nem nyaralt, de lemondott egy franciaországi utazást, csak azért mert az alatta pár nap alatt nővérem nem tudta volna felhívni.
Közben pedig anyu állandóan panaszkodik hogy soha nem tud kikapcsolódni, közben ezt is lemondta, de a kisebb programokra (színház, mozi, barátokkal találkozás) sem jár el soha, pedig ideje és pénze lenne rá, de még akkor is csak ritkán hajlandó ha én szervezek neki valamit.
Ehelyett folyton itthon ül, nővéremen kívül szinte senkivel nem telefonál, meg velem szokott beszélgetni, de mással még telefonon is csak ritkán.
És közben panaszkodik hogy sose tud elszabadulni itthonról, meg hogy neki nem jut semmi szórakozás.
Csak szerintem generálja az egész problémát ő magának?
És csak szerintem volt indokolatlan lemondani a nyaralást is?
Tudok valahogy segíteni neki?
Valóban ő generálja a problémát. Ha nővéred külön él akkor már felnőtt ember. A problémáit végső soron saját magának kell megoldani.
Az jó és helyes dolog ha a szülő lelki támaszként ott van. Ebbe semmi furcsa nincs, viszont a nővéred részéről nem orrekt az, hogy a saját dolgai miatt anyukátokat használja állandó lelki szemetesládának.
Én a helyedben a nővéreddel beszélnénk, hogy hagyja már békén kicsit édesanyátokat és próbálja már meg a problémái egy részét saját maga megoldani, feldolgozni.
Az teljesen rendben van, hogy nővéred többször felhívja, mert szüksége van valaki, támogatására, tanácsára.
Az nem indokolt, hogy anyukád ezért lemondja a régóta tervezett nyaralását.
Nekem úgy tűnik, hogy anyukád magányos, vágyik a társaságra, de annyira elszokott már tőle, hogy nehezére esik kimozdulni, talán fél emberek közé menni. Lehet, hogy van valamilyen lelki problémája.
Úgy segíthetsz neki, ha kitalálsz közös programokat és együtt elmentek. Nem tudom, vannak-e barátnői?
"Nem tudom, miért nem lehet telefonálni, ha külföldön van?"
Pl. mert nincs rá pénze a kérdezö növérének...
Magyarországon belül fel tudja hívni? Akkor külföldre is tud telefonálni. Ugyanannyiba kerül.
Anyuka fizet többet, mivel külföldön van, és az sem horribilis összeg. ha csak azért nem ment ki, akkor azt nagyon nem értem. Nem kell úgy felfogni ezt a külföldre telefonálást, mint 10-15 évvel ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!