Facebook milyen hatással van a társadalomra/családra/házasságra/párkapcsolatokra? Szerintetek nincs rossz hatással az emberi kapcsolatokra azon kivül hogy egy két távoli emberrel lehet tartani a kapcsolatot?
Úgy veszem észre az emberek minden napjai szinte a facebook köré épűl.Értem itt pl azt hogy sokan minden apró részletet megosztanak a másikkal,ki hol nyaralt,ki hol volt éppen étteremben stb stb.Én úgy gondolom hogy sok esetben sok embernek irigységre,féltékenységre adhat okot.Vegyünk egy pl-t,van Pistike,aki évek óta pl munkanélküli vagy ha nem az,akkor mondjuk minimálbéren tengődik a mindenpi életben maradásért küzd,ott van Józsika aki ilyen olyan tenger parti nyaralásokról tőlt fel képet,jobbnál jobb csajokkal.Ha nem lenne fb Pistike erről nem is tudna,Pistike egyre rosszabbúl érzi magát hogy ő ezt nem teheti meg és egyre mélyebbre süllyed,önértékelése a béka seg.ge alá kerül.
A másik hogy sokszor a másik felé csak illuziót táplálunk,mivel ezen az oldalon mindenki a jobbik oldalát probálja mutatni a másiknak.
Láttam már a facebook miatt kapcsolatot/házasságot tönkre mennni.Miért?Tegyük fel van Juliska és Pistike,egyszer valaha régen imerték egymást,talán szexeltek is,valamiért az egész abba maradt,Pistike elkerült egy másik országban,közben Julsika összejött egy pasival majd az feleségül vette,közben jött a facebook,ahol olyan emberekkel vehette fel a kapcsolatot,akikkel talán soha nem találkozott volna.Juliskátévek múlva megtalálja a volt pasi de már házas,Juliska a valóéletben nem engedett volna a csábításnak de feltűnt a régi nagy szerelme,elkezdtek beszélgetni majd sok beszélgetés után találkoztak évek múlva a facebook segítségével,ha nincs facebook,talán soha nem találkoznak már.Julsika megcsalta Pistikét a régi pasival.Sok ilyen sztorit láttam.Szerintetek a facebooknak köszönhető?
Ilyen szempontból a FB lehet inspiráló is, Pistike rádöbbenhet hogy változtatnia kell, többet vagy másként kell dolgoznia, hogy többre vigye. Már ha olyan az értékrendje meg az igénye, hogy számít neki.
Továbbá egy jó kapcsolatba biztos nem tud belerondítani a FB, egy rossz meg nélküle is kihal vagy jön a hűtlenség.
Nekünk a férjemmel közös oldalunk van a FB-on. Nekem volt sajátom, amikor összejöttünk komolyan akkor ő kérte, hogy írjuk oda az ő nevét is és használjuk közösen. Ennyi. A másik közösségi oldalon külön vagyunk, de ismerjük egymás jelszavát és megengedett mindkettőnknek hogy belenézzen a másikéba, ha akar. Nálunk a telefon és a mail is nyitott egymás előtt. Mindezt direkt, tudatosan alakítottuk így, ezzel is még jobban őrizve a kapcsolatunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!