Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elegem van! Mit tehetek?

Elegem van! Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Van egy egyéves kutyánk,és mindig azon veszekszünk,hogy ki vigye le.Oké,én amikor hétköznap van,suli van,anyu megy munkába én reggel leviszem mert ő nem ér rá mert SMINKEL!!!:@ Ha feljövök 10 perc múlva mert mindjárt elkések a suliból,visszaküld,hogy ez nem elég a kutyának.Amikor hazajövök suliból akkor is nekem kell levinni,mert nincs itthon senki.Este is,pedig akkor mindenki itthon van,én tanulok,anyám nézi a TV-t,apám gépezik és mégis nekem kell levinni.Még hétvégén sincs szabadidőm akkor is fel kell kelnem korán,hogy levigyem,de néha csak hosszú veszekedés kell ahhoz,h valaki vegye a fáradságát és levigye.Főleg hogy ma van a szülinapom is,és ekkor is azért ordibál velem.Elegem van!!!A másik meg az,hogy minden,ami rossz helyen van,vagy valami hasonló,én vagyok érte a hibás.Jó jó néhányat elismerek mert én csináltam,de pl én hogyan hajzselézhettem volna össze a tükröt...lány vagyok...akkor is,amikor víztócsa van a kád előtt,akkor anyám bejön ordibál velem hogy mi ez itt,amikor előttem volt bent apám,és én még csak éppen húztam le magamról a zoknit,nehezen fröcskölhettem oda vizet.A szemetet is folyton nekem kell levinnem,amikor apám csak ül a gép előtt.Röviden ennyi..:@ Mit tehetnék? Ha visszabeszélek leordítja a fejem.15/L
2010. jan. 16. 12:22
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid szerettek volna kutyát, vagy te?
2010. jan. 16. 12:32
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés, általában a gyerekek azok, akik élnek halnak azért, hogy kutyájuk lehessen. Minden követ megmozgatnak érte, bár nem igazán tudják, mennyi törődéssel és időráfordítással is jár ez.

Lehet, hogy nálatok ez nem így volt, kérd meg a szüleidet, hogy osszátok be, hogy ki mikor viszi (persze csak, ha nem te voltál az, aki a kutyát akarta) le az ebet, különösen, ha más is otthon van, nem csak te.

Ha valami olyasmit varrnának a nyakadba, amit nem te követtél el, mondd el, hogy nem te voltál, de ne indulatosan, mert olyankor nem azt hallják meg az emberek, amit mondasz, hanem azt, AHOGY mondod és persze ebből tekintélyelvű veszekedések is adódhatnak, hogy nehogymár ÍGY beszélj velük, ami valahol jogos is, még akkor is, ha abban igazad van, amit mondtál. Próbáld meg azokat a dolgokat elkerülni, amikről tényleg te tehetsz, hogy ne azért gondoljanak rád, hogy te voltál, mert máskor amúgy TE SZOKTÁL ilyet csinálni. Lehetőleg minél kevesebbszer húzd fel magad ilyen dolgokon, mert azzal csak magadnak ártasz. Szeresd a kutyádat, ő biztosan nagyon hálás azért, hogy törődsz vele és leviszed, bár valószínű azt is megérzi, ha ezt mindenki teherként fogja fel.

Fel a fejjel, és BOLDOG SZÜLINAPOT! :)

2010. jan. 16. 12:32
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Ki akarta a kutyát? Vigye le az.

Nekem is van, de én természetesnek tartom, hogy én viszem le, délben meg anyu, este megint én. Én akartam a kutyát, felelősséggel tartozom érte.

2010. jan. 16. 12:41
 4/22 anonim ***** válasza:
49%
panelba nem való ,kutya -.-"
2010. jan. 16. 12:51
 5/22 Doruss ***** válasza:
100%

Igaz, hogy ez teljesen attól függ, hogy ki akart kutyát.

Én pl halakat akartam mindenképp, és anyáék monták, hogy felőlük vegyek halakat, de ők nem fogják gondozni, ha megunom őket, és azóta is én vagyok a felelős értük, hiszen ez természetes.

Próbáld az egészet úgy felfogni, hogy élvezet a kutyáddal mászkálni, még akkor is, mikor tehernek érzed. Ha pedig nem te akartad a kutyát, akkor szép hangon próbáld megmagyarázni, hogy nem te akartad, nem te vagy érte a felelős, nem a tied, így nem neked kell levinni.

Boldog szülinapot és SOK SZERENCSÉT!!

2010. jan. 16. 12:54
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha a te kutyád, te akartad, akkor ezért nincsen okod hőbörögni, hiszen azzal, hogy állatot akartál, azzal ezt is vállatad, vagy vállalnod kéne.

Ha nem te akartad, akkor ezt FINOMAN közöld a szüleiddel, egy nyugodt pillanatban. Ne akkor, amikor éppen megkérnek, hogy vidd le, mert akkor csak azon fog agyalni mindenki, hogy akkor MOST ki vigye le, nem azon, hogy megoldódjon a dolog. Mondd el, hogy nem te akartad ezt a kutyát, és szeretnéd, ha nem csak neked kéne vele foglalkoznod, hiszen más dolgaid is vannak, amiket el kellene intézned.

A többi problémát is hasonlóan NYUGODTAN próbáld felhozni. Megoldás lehet, hogy ha pl. apukád önti ki a vizet, és mégis rád szól anyukád, akkor nyugodtan elmondod, hogy nem te pacsáltad ki, hanem apukád, esetleg bevonva őt is, hogy anyukád lássa, hogy tényleg apukád volt, nem te szeretnéd ráfogni. Mert ha apa is beismeri, hogy ő volt, akkor sokkal könnyebb. Emellett pedig figyelj rá, hogy ne adj okot, hogy kiabáljanak veled (mint írtad, van, hogy valóban jogos). Ha tényleg jogos, akkor ne mondj semmit, tedd rendbe, takarítsd ki stb. CSak akkor tedd szóvá, ha valóban nem te voltál.

2010. jan. 16. 12:54
 7/22 anonim ***** válasza:

Most két embernek nézlek az egyik félről: Hogy lehetsz ilyen,hogy azért nyávogsz,mert egy kutyát kell levinned? Én meghalnék helyben,ha lenne kutyám,de sajnos nem tudjuk eltartani:S

második: teljesen így van velem is ,rám is minden hülyeséget rám fognak :S és sokat visszapofázok ,met idegbeteg leszek:S amúgy Boldog szülinapot!:)

2010. jan. 16. 13:07
 8/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!A kutyus...az hosszú történet.A nővéremnek volt egy kiskutyája(már külön lakik tőlünk) és mi sokat vigyáztunk rá,megszerettük,és már ott tartottunk,hogy örökbe fogadjuk tőlük,mert ők nem gondoskodtak róla megfelelően.De pont az nap,amikor el akartuk hozni,elütötte szegényemet egy autó.Hetekig depressziósak voltunk,egész nap sírtunk,folyton azon gondolkodtunk,hogy veszünk egy kutyát vigaszként.Nem gondolkoztunk,csak hogy meglegyen a kutyus,hogy meggyógyítson minket.Apa felől..ő azt mondta,hogy lehet.Nem mondta,hogy akar,de azt sem,hogy nem.Szóval nekik közömbös volt,de ha felvág vele a munkahelyén,hogy neki milyen házőrző kutyája van,akkor az ő kutyája,de ha le kell vinni,akkor már az enyém.Én és anyu akartuk,és én le is viszem,úgysem tudnék bármit is csinálni vele.Este még elvállalom,fülhallgató meg sötétbe nincs annyi ember.De azért reggelente csak szánhatna rá sminkelés helyett annyi időt...meg hétvégén ebéd után és reggel.Mert azt még megértem ha suli után,mert akkor nincs kinek levinni.Szóval a kutyus anyué meg az enyém,de én igazságtalanul többször járok vele le.Anyám meg azért nyafog hogy neki kell levinni reggel hétvégén..:@ Köszönöm a megköszöntéseket!:)
2010. jan. 16. 13:11
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Boldog Szülinapot!

A kutyusnak meg keress új gazdit, lehetőleg családi házasat, jó nagy kerttel.

Felelőtlenségeteknek ne ő igya a levét.

2010. jan. 16. 13:15
 10/22 anonim ***** válasza:

ma 12:51

Eléggé idegesítő ez a "panelba nem való kutya"

1. Szerintem nem neked kéne eldöntened, hogy ki hol tartja a kutyáját. Ha van elég helye ott, akkor semmi baj nincs vele.

2.Tudod, nem mindenki teheti meg, hogy kertes házban lakjon...-.-

Mi is panelban élünk és van egy kis termetű kutyánk, semmi baja nincs.

2010. jan. 16. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!