Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni egy olyan...

Mit lehet tenni egy olyan családtaggal, aki a házadban él (a fél tulajdonjog az övé), de nem dolgozik és otthon sem tesz semmit sem?

Figyelt kérdés
A rezsit, jelzáloghitelt ( ami rá is vonatkozik papíron) fizetni kell, ennie neki is kell... Magyarul, nulla forintot keres, semmiért nem fizet semmit és hajlandósága sincs 2 éve semmire. Mit lehet ezzel kezdeni jogilag?
2010. jan. 15. 10:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Jogilag semmit nem tudsz vele tenni.
2010. jan. 15. 11:19
 2/10 anonim ***** válasza:
Beszélj egy ügyvéddel, úgy tudom van rá mód jogilag is.
2010. jan. 15. 11:32
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Ügyvéd pénzbe kerül, a bíróságon a panasznap meg ingyenes. Minden héten van panasznap, csak telefonálj be, és megmondják, hogy nálatok épp mikor van.
2010. jan. 15. 11:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Drasztikus amit mondok, mert mégiscsak családtag,de beválhat... Egy ideig ne moss rá, ne főzz rá, ha rákérdez őt miért hagyd ki, mondd meg, hogy ezek a dolgok neked is pénzbe kerülnek, és nem vagy hajlandó egy ingyenélőt tartani. Menjen el dolgozni, és adjon a rezsibe, mert te sem lopod a vizet, mosószert, öblítőt, ételt, hanem megdolgozol érte. Aztán, ha ez sem megy, jöhetnének a jogi részek.

Persze azt nem mondtad, az illető milyen rokoni kapcsolatban van, férfi/nő, van-e valami különösebb indoka, hogy nem tud dolgozni... Én nem tűrném el. Simán megmondanám, hogy annak a pénznek, amit rá költök más helye is lenne. Igenis dolgozzon meg a betevő falatért!

20/L

2010. jan. 15. 12:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, ahogy az utolsó írja. Ne moss rá, ne főzz rá, főzz annyi ételt ami neked (nektek)elég, hogy ne tudjon enni belőle (mert ugye odamegy és vesz, mondhatsz bármit). Vagy főzz olyat, amit ő nem szeret.

Vagy megoldás lenne, ha eladnátok a házat. Vagy megvásárolnád tőle. Ha ebbe belemegy. Ha nem, marad a bíróság, biztosan van erre valami szabály.

2010. jan. 15. 12:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Az első "randevú" általában az ügyvédeknél is ingyenes...tapasztalatból tudom.
2010. jan. 15. 14:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem viszont rossz tapasztalataim vannak az ügyvédekkel. Egyszer elkövettem azt a hibát, hogy kértem tőle számlát. Rögtön egynegyeddel emelkedett az ár... :-((
2010. jan. 15. 14:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Máshol nem így van? Számla nélkül x, számláva x+25%

Mondjuk ügyvédnél tényleg érdekes. :0)

2010. jan. 15. 14:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, és a segítő szándékot! Sajnos a beszédeken már túl vagyok, falra hányt borsó. Éhen halni csak nem hagyhatom, és az a baj, hogy gondolom, erre alapoz is... Egyébként 39 éves fiú testvérről van szó.
2010. jan. 16. 12:21
 10/10 A kérdező kommentje:
De durva... a kérdésem kiírása óta a helyzet mit sem változott, pedig azóta eltelt 3 esztendő...
2013. febr. 14. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!