Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mire utal ha apám ki nem...

Mire utal ha apám ki nem állhatja a temetőbe járkálást?

Figyelt kérdés

Mindig beszól anyámnak: -Anyám: Fiam, akkor délután kimegyünk a XYZ sírjához! (mindig ilyen drámaian jelenti be amikor apám szalonnázik reggel.)

Erre: Már megint? Hát ez szörnyű. Te csak a temetőbe járkálással tudsz foglalkozni! (ami nem igaz kb 6-7 hetente viteti magát anyám a temetőbe)

A: Nem, az a szőrnyű hogy XYZ már nem él!

2014. aug. 16. 09:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Lehet szimplán csak ez a drámai közlésmód idegesíti. Meg ez a "szörnyű hogy xy már nem él" duma is fárasztó.

Egyszer mindenki feldobja a bakancsot, hagy ne kelljen már a puszta halálon szörnyülködni.

2014. aug. 16. 10:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem apád jobban áll a dolgokhoz. Nálunk a családban főként apám felől nincs ekkora jelentősége az ilyesminek. Anyám és a nagymamám is teljesen kikészül az ilyesmiktől (halál, temetés, temető), lehet, hogy ez a nőkre jobban hat vagy nem tudom. Mondjuk én is lány vagyok, de egyenlőre még nincs ilyesféle problémám. Miért megy ki a temetőbe? Ha a sírt teszi rendbe, lemossa, gazol meg virágot ültet vagy nem tudom akkor ez nem számít soknak mert a sírt gondozni kell, de ha csak úgy akkor tényleg sokat jár ki mert igazából felesleges. Mi a temető mellett lakunk, egy ház választ el tőle, de csak évente egyszer halottak napján megyünk ki, gyertyát gyújtunk, viszünk koszorút. A nagymamám szinte hetente kijár és ott ül meg nem tudom még mit csinál, gondolkozik. Igazából én feleslegesnek tartom, az rendben van, hogy ha meghal valakid, hiányzik egy darabig, sajnálod, de sokan még több év után sem tudják túltenni rajta magukat, ami szintén nem feltétlenül baj, de az ilyen "szörnyű, hogy már nem él" kijelentéseket nem szeretem. Egyszer mindenki meg fog halni, balesetben, betegségben vagy csak csupán megöregszik és egyszer csak nem kel fel. Ezt el kéne fogadni mert ez nem ilyen törvénykezés, hogy megérdemelte még volna az életet vagy nem tudom. Vannak balesetek, vannak rákos daganatok amik nem jó és szép dolgok, de még mindig úgy kezelik őket mintha életükben most hallották volna először, mintha valami nagy ritkaság lenne pedig nem az. Nem jó dolog, ha valaki meghal, de nem lehet mit tenni. Én sem szeretek temetőbe járni mert nem tartom fontosnak, anélkül is emlékszem a személyre, ha nem megyek ki naponta a sírja mellé és nem mesélek róla régi történeteket és én ezt nem tartom illetlenségnek vagy rossz hozzáállásnak. Mindenki másképp gyászol, de szerintem így csak felhántorgatja a régi emlékeket, nem azt mondom hogy el kell felejteni, hanem meg kell érteni, hogy ez és ez történt és ez egy teljesen normális, természetes dolog. Az a személy pedig halott, nem él és hiba beszél hozzá nem érti, nem hallja mert már halott. Nem tudom, én nem vagyok vallásos, nem hiszek az ilyen dolgokban (lehet ez is a "baj"), lehet, hogy aki hívő annak ez nehezebb, de biztos hogy másképp áll a dolgokhoz. Nem tudom....
2014. aug. 16. 12:59
 13/17 anonim ***** válasza:
24%

A sírokat gondozni kell, és egy családban általában a nőknek kell erre gondolni, mert a férfiaknak XYZ el van temetve, oszt' jónapot. De a sírokat is benövi a gaz, rá fújja a szél a földet, ráesik az eső stb., tehát nem kell minden nap kimenni (olyan is van), de pár havonta nem árt rendbe tenni.

Apádnak nyűg, hogy ezzel foglalkozni kell, anyud meg kötelességének érzi. Talán legjobb lenne, ha anyud maga rendezné el, hogy jut ki a temetőbe és vissza. De megkérdezném apudat, ha ő már föld alatt lesz, szeretné-e, hogy megegye a gaz a sírját. Bár felteszem, valami olyasmit fog válaszolni, mit érdekli, mikor neki akkor már mindegy lesz..

2014. aug. 16. 13:18
 14/17 A kérdező kommentje:
Utolsónál a pont.
2014. aug. 16. 13:28
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
A sirgondozashoz nem kell 6-7 hetente temetobe menni, utolso. Sot, egyaltalan nem kell, ha valaki nem akar. Lehet fizetni erte es mar meg is csinaljak.
2014. aug. 16. 13:29
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Bár felteszem, valami olyasmit fog válaszolni, mit érdekli, mikor neki akkor már mindegy lesz.."

Igen, én is ezt mondom.

Égetni, szétszórni, otthon meg szeretettel emlékezni rám.

Most nekem hullaként mennyivel lesz jobb ha egy kiskert van a csontjaim felett, amit rendszeresen rendben kell tartani?

Az én gyerekeimnek ez ne legyen nyűg, ne legyenek ahhoz a helyhez kötve, ne gondoljanak lelkiismeret-furdalással rám ha felmerül, hogy máshová költöznének, ahová együtt mehetnének a családjukkal, de ott a gond, hogy ki visz egy szál virágot a síromra. A szívükben vigyenek magukkal. Egy ember úgyis addig él, amíg emlékeznek rá. Én emlék leszek a gyerekeimnek, az unokáimnak jó esetben, de a következő generációknak már egy leszek a sok felmenő között, akikről gőzük se lesz, hogy kiféle-miféle volt. Ők már úgysem tartanának fenn nekem sírhelyet, nem jönnének rendszeresen látogatni, hiszen semmilyen személyes kapcsolatunk nem lesz, szóval előbb-utóbb úgyis bedobják a sütőbe a csontjaimat aztán kidobnak valahová.

2014. aug. 16. 14:54
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem utal semmire, de én is apukáddal értek egyet..

Annyit járok temetőbe, amennyit muszáj( magyarul,mogy a sír ne nézzen ki úgy, ogy senkihez sem tartozik, pont ezért úgy is alakítottuk ki,mhogy az évi2 elég legyen.

Az elhunyt ismerőseimre gondolok enélkül is eleget, engem frusztrál a temető, teljesen felesleges dolognak tartom. Nekem nem lesznsírhelyem, úgy rendelkeztem, remélem be fogják tartani, csak egy búcsúztatőm legyen, se urnám se semmim..

2014. aug. 17. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!