Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan, aki pici...

Van köztetek olyan, aki pici gyerekekkel egyedül tölti a hétköznapokat egy nyaralóban, mert Apa dolgozik és csak hétvégén tud lejönni, hogy együtt legyetek? Működőképes ez így? Vagy jobb otthon, együtt maradni?

Figyelt kérdés

Nyaralóvásárlást tervezünk, nagyon tetszik egy kis faház a Balatonnál. A nyári szabikat ott töltenénk, amíg picik a gyerekek (most 0 és 3 évesek), de ez ugye kb. 3 hetet jelent. Ezen fölül csak egyedül tudnék ott lenni velük, Apjuk max. péntek estétől hétfő reggelig. A gyerekek imádják a Balatont, pacsálást, dagonyázást, a telekszomszédban lovak és bárányok vannak, a hároméves már most meg van érte zavarodva, szóval nekik nagyon jó volna egész nyáron egy ilyen környezet. De hogy a hét felében ne lássák az apjukat, én meg pláne, hát nem tudom... Szerintetek érdemes belevágni? Vagy úgysem használnánk ki, béreljünk valamit 3 hétre továbbra is, aztán annyi a nyaralás?

Sajnos senki sincs (nagyszülők, tesó, barátnő stb.), akivel együtt mehetnék, tehát a nyüzsgő családi nyaralósok helyzete egy picit más...

2014. aug. 13. 12:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítő szándékú véleményeket. Úgy látszik, nem voltam egyértelmű: természetesen van szabija a férjemnek, hiszen azért tudnánk 3 hetet együtt lenni. (Ennyit szoktunk nyáron kivenni, a többit Karácsony-Újév környékén, meg év közben amikor szükség van rá.) A nyár TÖBBI részében lennénk a gyerekekkel hétközben Apa nélkül. A járulékos költségekkel és munkákkal számoltunk, tudjuk, mivel jár egy ház+kert gondozása. Az örökösödési bunyó kérdése meg azért még odébb van :))) Köszönöm szépen az ezirányú figyelmeztetést is, jogos, de most számunkra elsősorban nem ez okozza a dilemmát, hanem az együtt-különlét.
2014. aug. 13. 13:20
 12/21 A kérdező kommentje:

Egyébként ez egy nagy fás, susnyás telek picike faházzal, minimálkomforttal, az egész az a romantikus, nomád fajta, én 20 éven át itt töltöttem minden nyarat. A férjem is beleszeretett. Szóval nekünk tökéletesen megfelelne, és 7 millió az egész papírmunkástul-mindenestül; nem hiszem, hogy az egész retyerutya pont ezen kapna hajba évtizedek múltán.

Igazad van, kedves Utolsó, éppen azért tettem föl a kérdést, hogy ki hogy éli meg ilyen módon az "egyedül"-létet pici gyerekekkel. 2-3 héten belül születik a második, és ha minden jól megy, szeretnénk majd Hármaskát is, tehát úgy 5 évre döntenénk most a nyaraink felől. Utána valóban visszamegyek dolgozni, akkor maradna a 3 hét + hétvégék, és esetleg a gyerekek Nagyival lent, ha addigra Édesanyám már nem ápolja a Nagymamámat... :( De ilyen távolra nem látunk a jövőbe.

2014. aug. 13. 13:30
 13/21 anonim ***** válasza:
59%
Nekünk jobb otthon együtt.
2014. aug. 13. 13:32
 14/21 A kérdező kommentje:
#13 és van nyaralótok, csak nem használjátok ki, mert jobb együtt?
2014. aug. 13. 13:39
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nincs, de nem is vennénk. Egyrészt azért, mert én nem költöznénk hónapokra a gyerekekkel máshova. Nekem is hiányozna a férjem, a gyereknek is és a férjemnek is hiányozna a gyerek, remélem én is. Másrészt szeretünk különböző helyekre járni, nem mindig ugyanoda. Ezek miatt pedig nem is érné meg egy nyaralót fenntartani egész évben. Abból a pénzből minden évben máshol nyaralhatunk.
2014. aug. 13. 13:43
 16/21 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2014. aug. 13. 13:44
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok, akiknek van a Balatonon nyaralójuk. Mi minden hétvégén és egy nagyobb időt is lent töltünk. Nem kell mindig lent lenni, de ha nagy kánikula van, akkor szerintem nagyon jó dolog. Én most várom a 2. gyerekünket és már tervezem, hogy jövőre én is leköltözöm hosszabb időre és nálunk is szombattól-hétfő estig lesz apuka.Igazából ezt a nagy fenntartást se értem, azért ez nem milliós tétel, pedig nekünk nagy nyaralónk van. Ettől még egy egyhetes nyaralást máshol is tervezhettek, viszont akár áprilistól októberig lejárhattok. Ráadásul, ha van kocsid, millió program van, ahová viheted őket. Nekünk nagyon sokan mondják, hogy minek, adjuk el, a pénz kamataiból ilyen meg olyan utakra mehetnénk. Hát őszintén nincs az a pénz és sok ismerős akinek van lent nyaralója ugyanezt mondja.
2014. aug. 13. 14:04
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm, #17, nagyon autentikus a véleményed!:)

Nekünk még a "máshova is lehet menni" sem szempont. Hegymászók vagyunk, de amíg 0-2 éves (szopós) baba van a fészekaljban :), addig úgysem tudunk sziklára menni. A népszerű külföldi napernyős, zsúfolt nyaralóhelyektől mindig is irtóztunk, a pici gyerekeknek meg szerintem inkább előny az ismerős közeg, mint az évenkénti változatosság, szóval az ő kedvükért pláne nem mennénk. Majd ha nagyok lesznek, megyünk együtt hegyekbe, addig is marad a kalandparkos beülőzés, meg a környékbeli kirándulások. :)))

Egyébként kezdenek eloszlani a félelmeim... :) Egyelőre senki sem írt olyat, hogy: "Van lent nyaralónk, de bár ne lenne, mert több vele a gond, mint amennyit használni tudjuk. A fene akar ott kínlódni egyedül a gyerekekkel, itthon legalább esténként van kihez szólni a huszonnyolcadik Boribon elmesélése után." Vagy van, akinek ez a tapasztalata? Ne kíméljetek! :)

2014. aug. 13. 14:48
 19/21 anonim ***** válasza:
Van egy olyan opció is, hogy megvenni és arra a 3 hétre együtt vagytok, a fennmaradó időben pedig ugyanakkor mentek le, amikor a férjed is le tud menni. Én maximum így tudnám elképzelni, nem szívesen lennék 7 napból 4-5öt a férjem nélkül.
2014. aug. 13. 17:22
 20/21 anonim ***** válasza:
Nézd nyaraló megvételi témában nem tudok nyilatkozni, mert nincs nyaralónk. Viszont az "egyedül a gyerekekkel" van tapasztalatom. Egy éve kényszerültünk arra, hogy én a gyerekekkel vidékre költöztem, a férjem a fővárosban dolgozik. Így csak hétvégente jár haza. Nem gondoltuk, hogy ilyen hosszú idő lesz belőle, csak pár hónapra számítottunk. Eleinte nehéz volt, most sem mondom, hogy könnyű, de működik. A kapcsolatunk a férjemmel nem gyengült, sőt határozottan állítom, hogy szenvedélyesebb. Persze nagyon várjuk, hogy saját lakást tudjunk venni és akkor újra együtt lehet a család. De úgy döntöttünk, hogy még egyszer nem megyünk albérletbe, (rossz tapasztalat) inkább így élünk, amíg szükséges. Két pici gyerekünk van, minden hétvége nagy ünnep nekik, mert jön haza a papa. De a legszebb az benne, hogy megértik, hogy miért vagyunk mi itt, a papa meg ott.
2014. aug. 14. 04:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!