Van köztetek olyan, aki pici gyerekekkel egyedül tölti a hétköznapokat egy nyaralóban, mert Apa dolgozik és csak hétvégén tud lejönni, hogy együtt legyetek? Működőképes ez így? Vagy jobb otthon, együtt maradni?
Nyaralóvásárlást tervezünk, nagyon tetszik egy kis faház a Balatonnál. A nyári szabikat ott töltenénk, amíg picik a gyerekek (most 0 és 3 évesek), de ez ugye kb. 3 hetet jelent. Ezen fölül csak egyedül tudnék ott lenni velük, Apjuk max. péntek estétől hétfő reggelig. A gyerekek imádják a Balatont, pacsálást, dagonyázást, a telekszomszédban lovak és bárányok vannak, a hároméves már most meg van érte zavarodva, szóval nekik nagyon jó volna egész nyáron egy ilyen környezet. De hogy a hét felében ne lássák az apjukat, én meg pláne, hát nem tudom... Szerintetek érdemes belevágni? Vagy úgysem használnánk ki, béreljünk valamit 3 hétre továbbra is, aztán annyi a nyaralás?
Sajnos senki sincs (nagyszülők, tesó, barátnő stb.), akivel együtt mehetnék, tehát a nyüzsgő családi nyaralósok helyzete egy picit más...
Egyébként ez egy nagy fás, susnyás telek picike faházzal, minimálkomforttal, az egész az a romantikus, nomád fajta, én 20 éven át itt töltöttem minden nyarat. A férjem is beleszeretett. Szóval nekünk tökéletesen megfelelne, és 7 millió az egész papírmunkástul-mindenestül; nem hiszem, hogy az egész retyerutya pont ezen kapna hajba évtizedek múltán.
Igazad van, kedves Utolsó, éppen azért tettem föl a kérdést, hogy ki hogy éli meg ilyen módon az "egyedül"-létet pici gyerekekkel. 2-3 héten belül születik a második, és ha minden jól megy, szeretnénk majd Hármaskát is, tehát úgy 5 évre döntenénk most a nyaraink felől. Utána valóban visszamegyek dolgozni, akkor maradna a 3 hét + hétvégék, és esetleg a gyerekek Nagyival lent, ha addigra Édesanyám már nem ápolja a Nagymamámat... :( De ilyen távolra nem látunk a jövőbe.
Köszönöm, #17, nagyon autentikus a véleményed!:)
Nekünk még a "máshova is lehet menni" sem szempont. Hegymászók vagyunk, de amíg 0-2 éves (szopós) baba van a fészekaljban :), addig úgysem tudunk sziklára menni. A népszerű külföldi napernyős, zsúfolt nyaralóhelyektől mindig is irtóztunk, a pici gyerekeknek meg szerintem inkább előny az ismerős közeg, mint az évenkénti változatosság, szóval az ő kedvükért pláne nem mennénk. Majd ha nagyok lesznek, megyünk együtt hegyekbe, addig is marad a kalandparkos beülőzés, meg a környékbeli kirándulások. :)))
Egyébként kezdenek eloszlani a félelmeim... :) Egyelőre senki sem írt olyat, hogy: "Van lent nyaralónk, de bár ne lenne, mert több vele a gond, mint amennyit használni tudjuk. A fene akar ott kínlódni egyedül a gyerekekkel, itthon legalább esténként van kihez szólni a huszonnyolcadik Boribon elmesélése után." Vagy van, akinek ez a tapasztalata? Ne kíméljetek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!