Ha megismertek valakit, akinek 4 gyereke van, ti is egyből arra gondoltok hogy sosem dolgozott, munkakerülő?
Attól függ hány éves és hány évesek a gyerekek :) Ha 35 évesen van neki 4, és mondjuk 28 évesen szülte az elsőt, akkor nem, nyilván nem gondolom ezt. Vagy ha ikrei vannak pl.
Ha 20 évesen belekezdett, és 3 évente ütemezve jöttek a babák, és most 32, akkor igen, megfordulna a fejemben.
"Egyébként én úgy gondolom, hogy ha a férje eltudta eddig tartani őt is és a 4 gyereküket, akkor nyilván teljesen mindegy, hogy dolgozott-e valaha vagy sem. "
Én ezzel nem értek egyet. Mi van, ha ki tudja milyen okból lesérül, eltávozik a férj, vagy éppen csak válásra kerülne sor? Vagy alkoholista, játékfüggő, akármi lesz?
Ott marad az édesanya a gyerekenként 20-30.000 ft-al, emelt családival és kedvezményekkel. Hogy a fenébe tartja el őket majd ebben az esetben?
Egy családban manapság SOSEM elég egy fél keresetére apellálni.
Tényleg én vagyok az anyuka. Új helyre költöztünk, mindenki rögtön arra gondol hogy biztos sosem dolgoztam és soha nem is fogok, a gyerekekre hivatkozva.
Érettségi után dolgoztam, 21 évesen szültem az elsőt. Aztán visszamentem dolgozni, elvégeztem az egyetemet. 5 éve szültem a 2. gyerekünket, 1,5 évvel később az ikreket. Amikor a kicsit 2 évesek lettek, visszamentem dolgozni. Most a férjem munkája miatt költöztünk, ezért 3 hónapig nem dolgoztam, de aztán találtam munkát szerencsére (és a költözés miatt nyilván addig sem lógattam a lábam).
Nagyon meglep és rosszul esik, hogy úgy állnak hozzám az emberek mintha kevesebb lennék csak mert van 4 gyerekem :-( És senki nem kérdezi, hogy dolgozok-e, dolgoztam-e, alapból feltételezik (biztosak benne) hogy tuti nem.
Na tessék, ezt mondtam... dolgozott a kérdező előtte is, 2 babazas között is. De ez persze meg se fordul sokak fejében itt sem, egyből az megy, hogy mire, miből, mikor dolgozott volna stb.
Kérdező, ne törődj velük, minden elismerésem neked :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!