1 év kint lét körül viszont már el kell azon gondolkodni, hogy hazajön vagy ti is mentek utána.
2014. aug. 3. 22:00
12/23 anonim válasza:
Nyilván azért akar külföldre menni a párod ,mert terveitek vannak . Jól teszi ! Meg kell lépni ezt ,ha nem hónapról -hónapra kartok élni (ha nem így van ,bocsánat ) .Egy helyben ülve nem lehet haladni ! 6 hét nem a világ ! Nem kell ,hogy széthulljon a családotok ! Bizalom alap ,és azt ,hogy támogasd a férjed ,hiszen ő lesz idegenben nélkületek ,te azért csak a gyerekeitekkel maradsz a megszokott környezetedben . Én is külföldön dolgozom ,évek óta . Voltak nehézségek ,de nem bántuk meg,hogy meghoztuk ezt a döntést . A kapcsolatunk a nejemmel betonerős volt mindig is ,a külföldi munka ellenére sem gyengült meg !!! :) Nekünk azonosak a célok ,külföldön kívánunk letelepedni .. új életet kezdeni ..egy lányunk van ,neki egy élhetőbb országban egy jobb jövőt kialakítani . Ne aggódj kérdező ,engedd a férjed hadd próbálja meg,hiszen értetek teszi . Mindig van visszaút ,ha valami nem klappol . Sok szerencsét kívánok !
2014. aug. 3. 22:31
13/23 anonim válasza:
Nem feltétlen kell munkásszállón maradnia.
Ha összegyűjtött egy kis pénzt, akkor vehetnétek ki egy albérletet és költözhetne oda ki a család. Aztán ott te is kereshetnél munkát. De gondolom erre jönni fog majd valami kifogás.
2014. aug. 3. 22:37
14/23 anonim válasza:
Kimegy munkásszállóra, te itthon nekiállsz hollandul tanulni, 3-4 hónap alatt összespórolja egy kisebb albérlet árát, kimentek, te vállalsz legalább egy félunkaidős vagy kisegítő állást mellette (takarítás, stb., ez is több a semminél!), aztán onnét már csak felfelé van.
Nem kell bepánikolni meg feladni, hogy jajj munkásszálló, nem lehet.
Ha otthon maradtok és 2 havonta találkoztok, arra igen, előbb-utóbb rámegy a család!
2014. aug. 3. 22:43
15/23 anonim válasza:
OFF Annyira bírom, amikor ugy ajánl valaki valamit, hogy fogalma nincs rola.
1, Hollandiában nem olyan egyszeru csak ugy albérletet jutni.mitt pontrendszer van, a "most jöttem Magyarországról, kell egy alberlet " nem jatszik.
2,A nyelv nem egyszeru, en ket eve tanulom, jelenleg par mondatot tudok összerakni. Munkavállaláshoz minimum társalgási szintű nyelvtudás kell. 3-4 honap alatt max akkor sikerül, ha született nyelv zseni valaki.
3,Itt fizetni kell az egészségbiztosítást, ami nem keves, évi 700euro minimum
2014. aug. 4. 06:57
16/23 anonim válasza:
Utolso, jo, h irt informaciokat de azt az egyet ne hidd el neki h ket ev alatt mindossze addig lehet eljutni, h osszeraksz par mondatot. Ha valaki nyelvet akar tanulni es nem heti egyszer ul neki, akkor 2 ev alatt nem idaig jut el
2014. aug. 4. 09:07
17/23 anonim válasza:
Kedves utolso. Ket eve elek Hollandiában. Angolul es németül beszélek. A holland nyelv nem megy. Lehet hogy másnak fog, sok sikert neki.
2014. aug. 4. 09:21
18/23 anonim válasza:
A barátnőm egy nyarat töltött Hollanbdiában. Angolul és németül is beszél, azt mondta, hogy a holland valahol e kettő keveréke. Nyár végére, alig 3 hónap után már hollnadul tudott vásárolni a piacon, el tudott beszélgetni kicsit a szomszéddal. Persze nem amagsröptű beszélgetésre kell gondolni, de azt nehezen hiszem el, hogy valaki 2 év után is csak 2 mondatig jusson.
2014. aug. 5. 12:11
19/23 anonim válasza:
15: németből nulláról tettem felsőfokút 2 év alatt. A hollandot kb. 60%-ban értem élből, szóval egyrészt nem lehet egy nehéz nyelv, másrészt a te nyelvi képességeiddel van a gond.
A takarításhoz és egyéb egyszerű vagy gyàri munkàhoz NEM kell tárgyalási szint sehol az égvilágon.... Mellette este lehet nyelvtanfolyamra járni.
A lakáskeresés egy más kérdés, de rosszabb esetben max. Ügynökségen keresztül.
Az egészségbiztosítás meg örülhetsz, ha olyan olcsó, itt 150 eur/ hó, ha magad fizeted munkanélküliként, a fizetésemből levonva jóval több sajna.
2014. aug. 5. 12:29
20/23 anonim válasza:
Nagyszerű. Örülök, hogy mindenki másnak ilyen jol megy a nyelvtanulás. Nekem nem. Elbeszélgetni en is el tudok a szomszéddal, bevasarolni is tudom a piacon, de nekem a nyelvtudás ennél kicsit többet jelent. Az en véleményem szerint akkor beszel valaki egy nyelvet, ha barmilyen hétköznapi témában feltett kérdést megért es arra hibátlan nyelvtannal, nem tomondatban képes válaszolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!