Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tanácsot szeretnék kérni! 160...

Tanácsot szeretnék kérni! 160 ezer ft-ot miként lehet beosztani 3 személyre úgy, hogy albérletet is fizetünk?

Figyelt kérdés

most gondolok arra, hogy max. mennyit adhatunk ki bérleti díj+ rezsire, ételre és egyéb dolgokra, hogy egész hónapban kijöjjünk a pénzből?

Most szeretnénk (muszáj) elköltözni és még nincs tapasztalatunk, miként osszuk be, mire mennyi juthat. és azt sem szeretném hogy első hónapban ezért éhezzünk, segítségünk nincsen. Kérek tapasztalatokat, nektek hogy sikerül?

2010. jan. 11. 19:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%
20.28.A pelust meg úgy old meg hogy amikor otthon vagytok akkor használjatok olcso pelust mert van lehetöséged lecserélni!Ha meg dokihoz vagy hosszabb utra mentek akkor meg használj kicsit jobb minőségüt!
2010. jan. 11. 20:56
 12/21 anonim ***** válasza:
Előző előtti vagyok. Sajnos nem tudom, mennyivel olcsóbb. :-(
2010. jan. 11. 21:07
 13/21 anonim válasza:
100%

Én sem kaptam otthonról semmi támogatást, sőt talán jó szót se. Mindenre magamnak kellett rájönnöm egyedül. De van egy testvérem ki rosszabbúl járt. Ő most is megy lefele a lejtőn. Neki nem sikerült önállosodnia.(egyedül)

Hogy én mit teszek, több tönkrement kapcsolat és egy gyermekkel a hátam mögött, egyedül?

Nem tudtam szaját lakást "venni" (kölcsönre) ezért pár hónap albérlet után megpályáztam egy önkormányzati bér lakást. Több szempontot figyelembe véve. Többek közt PÉNZ! A rezsi és a havi díj is olcsobb!! Valamint nem mindegy hogy az évek során mennyit emelnek. Szerintem a korábbi albérletem tulaja nem 1850ft-t emelt az elmúlt 3évben! Az sem kizárandó hogy idővel van esélyem megvenni a lakást (talán)!

Szóval a havi költségvetésem a következő:Fizetés=fizetés-20% (gyerektartás),majd a számlák. Megmaradt összeg a következő képpen fogy el:bevásárlás, és ami nem marad el a "+"! Mindig veszek valami pluszt amire még épp akkor nincs szükség. Ez bármi lehet: liszt, szárazkolbász, tartóstej.....stb! Majd hónap vége fele mikor már igen csak apad a pénztárca tartalma,ekkor kerülnek elő azek a holmik és így vészelek át minden hónapot. Ja következő hónapban nem felejteni el újra feltölteni!! Ez nem titkos recept csak ésszerűség!

2010. jan. 11. 21:33
 14/21 A kérdező kommentje:
21:33. Szegény sajnálom, hogy így történt:( nagyon nehéz megélni ezért tettem fel a kérdést. Amúgy tényleg nem árt, ha van tartalék. Mi anyám miatt kell, hogy elmenjünk mivel nagyon gusztustalan volt amit velünk tett. Nem tudom neked van-e olyan ismerösöd aki a hangulata alapján változtatja a véleményét? Anyám pont ilyen. Mikor szó volt róla elöször azt mondta segít ha terhes leszek. Bevállaltuk, még el se mondtam neki, hogy az vagyok, közölte, hogy nem való nekem gyerek és az ö nyugalmát ne borítsam fel. Ez valahogy szíven ütött ezért párommal elhatároztuk, hogy albérletbe megyünk. Önkormányzati lakásra nem pályázhatok több okból kifolyólag. Marad az albérlet.. Neked nehéz volt megtanulni beosztani a pénzt? Mindenkinek köszönöm a válaszát nagyon rendesek vagytok!:)
2010. jan. 11. 22:17
 15/21 anonim ***** válasza:
Jobb lesz külön mindenkinek,hidd el! Be lehet osztani ennyi pénzt simán. Mi 4-en élünk 200 ezerből.Még félre is tudok tenni...Meg kell tanulni beosztani, felesleges dologra nem költeni, nézni az akciókat, turiból öltözni, 100 ft-os boltba, olcsó helyeken vásárolni.DE: először a rezsire ,albérletre, csekkekre tedd félre a pénzt, ami megmarad,csak abból gazdálkodj( kaja,ruha,stb.). Így nem lesz adósságod,hátralékod.Belejössz,hajrá! Sok sikert!
2010. jan. 11. 22:41
 16/21 anonim válasza:

21:33-as!

Igen nehéz volt és még ma sem könnyü összehozni egy-egy hónapot úgy hogy 25-dike körül ne kezdjek el izgulni 3-ig! Mikor megérkezik a fizu.

Nem értem milyért nem tudtok önkormányzati lakásba költözni? Nekem sem volt hozzá semmim.Egy pályázatot megér. Sőt látva egyik-másik szomszédomat, szerintem vannak náluk jobban rászorult emberek kik jobban megérdemelnék a lakást. Talán éppen ti!!

Pénz szempontjából mindeképp megérne egy próbát.

Hogy van-e olyan ember a környezetemben aki hangulata alapján változtatja a véleményét? Nemtudom ,de azt igen hogy olyan aki elviselhetettlen? Na ő az anyám. Ki azt sem veszi észre mennyire kinem állhatja mindenki.Sem az 5 testvéréből valaki ,sem a 3 gyereke, sem az "X" ismerőse ,unokája ,szobszédja! Olyan ha közelebb engeded magadhoz akkor beléd mar. Ha látja hogy örülsz valaminek akkor megtalálja azt a mondatot amivel eltudja rontani az egész jókedved. És még kismilió dolog amiért anno elmenekültem otthonról! Minek vége egy olyan kapcsolat lett ami nem is tartott soká és ma is iszom és a kapcsolatból született fiam issza a levét! A mai napig is csak próbálom beosztani a fizetést, kissebb-nagyobb sikerrel, úgy hogy szerencsére nincs semilyen káros szenvedélyem. Én nektek sok sikert kívánok mindenhez. Mögöttem nem állt senki mikor mindezt elkeztem. Ti mindjárt ketten vagytok, dupla annyi esély a sikerre.

P/35

2010. jan. 11. 23:19
 17/21 A kérdező kommentje:

nem lehetett könnyü egy ilyen anyával! Nem is értem, hogy az ilyen emberek miért nem veszik észre magukat... vagy direkt csinálja.:( valóban sok kapcsolat tönkremegy a nem megfelelö családi háttér miatt ahogy a te példád is mutatja. De erröl nem te tehetsz hanem az anyukád! Csak sajnos az ember nem válogathatja meg hova születik:( kívánom, hogy találd meg azt a személyt akivel tényleg boldog vagy!

Azért nem pályázhatunk önkormányzati lakásra mert a lakás ahol most anyámmal lakunk, a fele az én tulajdonomban van és az értéke jócskán meghaladja a 6 millió ft-ot, és olvastam, hogy feltétel, hogy ez ne legyen. Lemondanék a tulajdonjogomról húgom javára de anyám nem engedi mert van rajta egy 5 milliós lakáshitel 25 éves futamidövel és ö úgy tervezi, hogy egy idö után egyáltalán nem fizeti és akkor az én és húgom nyakába varrhatja annak a fizetését. Valahogy nincs kedvem még 20 évig anyámnál élni és havonta (mivel húgommal felezödik), 25 ezer lakáshitelt fizetni, ùgy, hogy még a gyermeket sem engedi!!! Vagy mégis le tudok mondani a tulajdonrészemröl az ö beleegyezése nélkül? Mert ö a haszonélvezö. A jogi tanácsadás nagyon drága és nem éppen erre van pénzünk:(

2010. jan. 12. 08:35
 18/21 anonim válasza:

Igaz nagyon elkalandoztunk a kérdéstől, de csak egy mondat! Az a szomorú az egészben hogy az életben sokkal szörnyübb átélni az egészet. (itt az anyámmal való viszonyt értem)

Ingatlan szolgáltató!!!

Itt a házban is van olyan ki mellette épitkezik. Szerintem neki is van vagyona, "házrésze" és itt van. Na nem akartalak titeket belerángatni az egész ingatlanosdiba ,csak tudom milyért mit kérnek el az albérletben. Amellett évről évre sokkal többet kérnek tőled. És nem keveset. Itt is van emelés de meghatározva úgy van hogy éves szinten max. a nyúgdíj emlés mértékével (%) lehet! Én ezzel a döntésemmel a több lehetséges rossz közül szerintem a legjobbat választottam. Rezsiben és minden költségben megvagyok elégedve.

Nem mindegy mennyiből kell kigazdálkodni egy-egy hónapot.

Főleg ahol baba is van. Sok szerencsét!

P/35

2010. jan. 12. 17:44
 19/21 anonim ***** válasza:
80%

A jogi tanácsadás nem drága! Teljesen ingyenes, csak sajnos sokan nem tudnak róla.

Minden bíróságon van heti 1 panasznap. Egy telefonodba kerül, és megmondják, hogy nálatok éppen mikor van. Ott végzett jogásszal beszélhetsz a jogi kérdéseidről, és nem kérnek érte cserébe egy fillért se. Szóval nyugodtan menj be, add elő neki a problémádat az anyáddal meg a lakással, és INYGEN meg fogja neked mondani, hogy milyen lehetőségeid vannak, hová fordulhatsz, ahoz milyen papírok kellenek stb.

Kérlek, élj ezzel a lehetőséggel!

a pesulos kismama

2010. jan. 12. 18:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia! Még mindig a pelusos kismama vagyok. megkérdeztem egy jogász ismerősömet. Sok részletet nem tudunk, pl hogy ki vette fel a hitelt, az milyen típusú, hogy nektek mi a szerepetek ebben (pl kezesek vagytok-e), de mondott pár dolgot azért. Tömören elmondom.

A tulajdonjogodról nem mondhatsz le, de elajándékozhatod a tulajdonrészedet a húgodnak, mert az nem érinti anyád haszonélvezeti jogát, hozzá sem kell járulnia. Ha a jelzálogjog miatt a bankkal is tárgyalni kell és szerződést módosítani, oda már kell az anyád is.

Ezenkívül nem csak a bírósági panasznapon kérhetsz ingyenes jogi tanácsot, hanem az Igazságügyi Hivataltól, a "nép ügyvédjétől" is. A honlapjukról másolom be:

"IH megyei szolgálatai bírálják el – közigazgatási hatósági jogkörben eljárva – a segítségnyújtás iránti kérelmeket. Az ügyfél az engedélyező határozat birtokában választhat azon jogi segítők közül, akik a jogi segítői névjegyzékbe bejelentkeztek.

Az igazságügyi hivatalok munkatársai a hatósági feladatukon túlmenően, ügyfélszolgálati tevékenység keretében az egyszerűbb megítélésű ügyekben – a jövedelmi és vagyoni helyzet vizsgálata nélkül, díjmentesen – jogi tanácsot, illetve hatásköri, illetékességi útmutatást adnak bárki számára.

Milyen ügyekben nyújtható támogatás?

I. Peren kívüli ügyek

jogi segítő peren kívül ad tanácsot, illetve szerkeszt beadványt, egyéb iratot

- minden olyan jogvitás ügyben amelyben a későbbiekben per lefolytatására kerülhet sor (szükség esetén a keresetlevelet is elkészíti);

- mindennapi megélhetést érintő kérdésekben (birtokháborítás, lakhatási, nyugdíj, munka-és foglalkoztatási, közüzemi-díj tartozás, végrehajtási ügyek, stb);

- ha az ügyfél közigazgatási eljárásban vesz részt, és eljárási jogainak, kötelezettségeinek megismeréséhez, jognyilatkozat megtételéhez szükséges a jogi szolgáltatás;

- bűncselekmény áldozata számára, amennyiben az ezzel összefüggésben keletkezett jog- és érdeksérelem elhárításához szükséges a szakjogászi közreműködés;

- polgári vagy büntetőeljárásban rendkívüli jogorvoslati kérelem elkészítéséhez szükséges a segítség.

Kizárt a támogatás például vám, hitelügyekben, valamint ingatlan adásvételi szerződésekben, ez utóbbi alól azonban van két kivétel:

- a lakhatást szolgáló ingatlan elidegenítésére vagy megterhelésére vonatkozóan tanácsadásban részesülhet a rászoruló, illetőleg

- az átmeneti vagy tartós nevelésből kikerülő fiatalok első lakáshoz jutása érdekében a jogi segítő adásvételi szerződést is készíthet.

[...]

Hol és milyen formában terjeszthető elő a támogatás iránti kérelem?

A kérelmet az ügyfélnek – az erre szolgáló nyomtatvány kitöltésével, valamint a szükséges mellékletekkel együtt – a lakóhelye vagy tartózkodási helye, ezek hiányában szálláshelye, illetve munkavégzésének helye szerint illetékes megyei (fővárosi) igazságügyi hivatal jogi segítségnyújtó szolgálatánál kell személyesen benyújtania, vagy postán megküldenie. A nyomtatvány beszerezhető a megyei (fővárosi) hivatalokban, illetve letölthető a világhálóról (www.irm.gov.hu). A kérelem előterjesztése illeték- és díjmentes.

A jogi szolgáltatás igénybevétele

A peren kívüli jogi szolgáltatást (tanácsadás, iratszerkesztés) nem a területi igazságügyi hivatalok jogi segítségnyújtó szolgálatai nyújtják, hanem a jogi segítői névjegyzékbe felvett jogi segítők (ügyvédek, közjegyzők, egyetemi oktatók, társadalmi szervezetek). A peres eljárásokban jogi képviseletet azonban nem minden jogi segítő láthat el: pártfogó ügyvéd csak ügyvéd és ügyvédi iroda, valamint az a társadalmi szervezet (alapítvány, kisebbségi önkormányzat, stb.) lehet, akinek van ügyvéd megbízottja. Közjegyző természetesen nem végezhet pártfogó ügyvédi tevékenységet.

Az engedélyező határozat birtokában az ügyfél megkeresi az általa kiválasztott jogi segítőt. A jogi segítői névjegyzék az Interneten az Igazságügyi Hivatal honlapján (www.kih.gov.hu), valamint az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapján (www.irm.gov.hu) érhető el. Természetesen a megyei (fővárosi) igazságügyi hivatalok is bármikor tájékoztatást adnak a névjegyzékben szereplő jogi segítőkről. A jogi segítség gyors és hatékony intézése érdekében feltétlenül indokolt a jogi segítővel előzetesen időpontot egyeztetni. "

2010. jan. 13. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!