Mit tehetnék annak érdekében, hogy 9 éves fiam ne nézzen "keresztül" a 2 éves lányomon?
Nem köszön Neki(egyáltalán nem szól hozzá), nem tudunk leülni játszani hármasban, mert fiam nem partner benne, közös programokon tudomást sem vesz róla, de a kislányom szólongatja, simogatja, zokog ha elmegy a fiam.
Fiam édesanyjával nevelkedik, féltestvérek. 2hetente van láthatás, sajnos folyton ez zajlik.( 3 éve váltunk, volt feleségem párjának szintén van gyereke, együtt élnek)
Kedves Első. Azért a fiú tekintettel lehetne, hogy egy 2 éves kislányról van szó, ő nem tudja mi a helyzet.
Kérdező. Nem sokat tudsz tenni. Esetleg a volt feleséged véleményét kikéred, hátha ő tud valamit mondani, hisz mégis csak vele él.
Semmit. Igazából bármivel, amiből azt érzékeli, hogy neki kötelező szeretni a másik "porontyot" csak ellenállást váltasz ki belőle, és még jobban utálja majd. Esetleg még téged is, mert akkor úgy érzi, hogy nem fogadod el őt, úgy ahogy van, nem fontosak neked az ő saját érzései, nem veszed komolyan, csak erőlteted, hogy szeretni kell.
A másik meg az, hogy egy 9 éves meg 2 éves miért játszon együtt? Én egész kiskoromban utáltam a gyerekeket, és azt is utáltam, ha rám akarták őket erőltetni. Vannak olyanok, akik szívesen játszanak velük, meg dajkálják őket, vannak, akik meg egyszerűen nem tudnak és nem is akarnak mihez kezdeni velük. Jó, hát a féltestvére, de ha egyszer ő ilyen? Ne erőltesd.
Amikor megy hozzatok a 9 eves fiad lathatasra, akkor inkabb o legyen a kozpont, ne a kicsi.
Ha nem szereti a kicsit, nem tudtok mit tenni, probaljatok meg elfogadni igy. Tudod neki nem jatszopajtas a kics, hanem egy nyafogo, kicsi kis bogomasina, aki egyszeruen idegesiti.
Kerdezd meg a 9 evest is, hogy miert nem szereti, es hogyan tudna megszeretni es mit akar o, milyen programokat? A masik mostoha testveret otthon szereti? Vele jobban el van?
Szerintem meg elgondolkoddato, hogy még nem is köszön neki. Egy 9 eves kisfiu mar 3-4-ik osztalyba jar, szoval ezen mar tul kellett volna esnie. Én attol tartanek, h esetleg fizikailag is bantalmazna a kislanyt, nem hagynam vele egyedul.
Szerintem elöbb beszelj az edesannyaval, majd ha lehetséges vidd el gyerek pszichologushoz, esetleg a tanarnenivel is lehet beszelni, hogy beszelgessenek az iskolaban a kistestvérekrol.
A játék együtt az, amikor leülök velük, és kislánynak mutatom, ami őt érdekli és a fiamnak a számára érdekes dolgot. Megpróbálok úgy viselkedni, hogy mindketten egyenlően kapjanak. Sosem mondtam a fiamnak hogy szeresse, sosem bíztam rá, sőt max addig hagytam kettesben őket,míg kiléptem a konyhába. Ha idejön szerintem el kell fogadnia, más is van rajta kívül, alapvető emberséget várok el, úgymond a korához megfelelő toleranciát, de sajna semmi.
Arra már én is gondoltam, hogy az anyjával beszélek,megkérdezem mégis mit mond a fiúnknak, hogy addig vagyok jó,míg adok,adok,adok ha nem adok akkor vigyem haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!