Hogyan érdemes ezt a helyzetet kezelni?
A férjemmel a válása után ismerkedtünk meg, jó 8 éve.
A volt nejének szerintem személyiségzavara lehet, mert különösebb ok és átmenet nélkül váltakozik nála a "nagyon kedves vagyok" és az "agresszívan őrjöngök". A kapcsolunk elején többször megpróbált rám szállni, főleg a közös gyereket eszközként használva (direktben valamiért nem mert támadni). Végül a teljesen elzárkózással tudtam megoldani a problémát - mivel nem voltam partner a játszmában, gondolom megunta.
Pár éve nyugtunk is volt, a közös gyerekük azóta nagykorú lett.
Néhány hónapja gyerekünk született. Az exfeleségnek most megint elgurult valamerre a gyógyszere és a közös gyerekükön keresztül üzenget, hogy ő szívesen vigyázna rá, hadd jöjjön fel megnézni, legalább vigyük le az utcára, hgoy megnézze, stb.
Én mereven elzárkózom előle, egyrészt szerintem semmi köze a gyerekünkhöz (a férjem lánya természetesen bármikor jöhet és szokott is jönni), másrészt egy általam nem kedvelt emberre miért akarnám rábízni a gyerekemet?
Bemutatni se szeretném neki, mert úgy érzem, ez is egy próbálkozás a kontrollgykorlásra, amolyan "láb az ajtóban" trükk. No meg nem is beszámítható, ilyen embernek végképp nem fogom a kezébe adni a gyereket.
Egyre jobban a fejébe vette, hogy mindenképp találkozni akar vele. A férjemen annyiból hezitálást látok, hogy a közös lányukon csattan (ellenünk hangolja).
Mondtam a férjemnek, hogy kizárt, hgoy a gyerek közelébe menjen, a lánya pedig már felnőtt, értelmes ember, ha egyoldalúan befolyásolható ennek ellenére, azzal viszont nem tudok és nem is szeretnék mit kezdeni. Ő bármikor láthatja a testvérét, de az anyjára nem vagyok kíváncsi, nem szeretném felvenni a kapcsolatot vele.
A környezetemben senki mással nincs gondom és örülök is, ha társaságban van a baba, legyen minél szociálisabb. Egyedül a fenti hölgy a szabályt erősítő kivétel.
Rosszul gondolom?
Ha ilyen buggyant lenne a volt asszonyka, akkor én sem engedném, hogy egy olyan gyereket nézegessen, akihez semmi köze. Ő a gyereknek nem rokona, hogy bármiféle jogot formálna arra, hogy meglátogasson.
Az ő gyerekük felnőtt, azért már nem éretlen kicsi, hogy annyira befolyásolni lehessen. Vele ülj le elmagyarázni a helyzetet, hogy neki mint féltestvérnek van joga találkozni a gyerekeddel, szívesen is látod, de az anyjára nem vagy kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!