Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szakítsam meg a családommal a...

Aramnd kérdése:

Szakítsam meg a családommal a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Mert én egy szívbetegséggel születtem.És képtelen vagyok elviselni hogy a családom terhére vagyok.Nem szedek gyógyszert erre a betegségre.és szerintem a családomnak mindig csak 2.voltam
2014. júl. 24. 16:12
1 2 3
 11/21 anonim válasza:

Ez önzőség! Szerinted a családod nem lenne szomorú hogy ha megszakítanád velük a kapcsolatot? Azzal sokkalta több fájdalmat okoznál nekik, ha egyáltalán fájdalmat okozol jelenleg nekik. Szerinted egy anyuka nem szereti a gyerekét attól még hogy beteg? Ne csak magadra gondolj. Ülj le velük, és beszéld meg a dolgot, mert ez így nem jó hogy te ezt gondolod. Ilyennek eszedbe se kéne hogy jusson!

Stinson el!

2014. júl. 24. 16:52
 12/21 A kérdező kommentje:
De így tartanám őket abban a boldog tudatlanságban hogy lehet hogy élek lehet hogy nem.Mármint ha esetleg úgy meghalok ők nem fognak róla tudni.
2014. júl. 24. 17:01
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább ne mártírkodj. Elhiszem, hogy nehéz ezzel együtt élni, de hadd döntsék el ők, kérnek-e belőled. Egyoldalúan kizárni őket az életedből baromi nagy önzés.
2014. júl. 24. 17:02
 14/21 A kérdező kommentje:
Tudom hogy az.De nincs más lehetőség.
2014. júl. 24. 17:07
 15/21 anonim válasza:

Dehogynem! Ha fegyvert szegeznek rád, nem csak 1 lehetőség van. A te esetedben is két lehetőség áll fenn...mint ahogy annak is akire a fegyvert fogják. Pénzt avagy életet?

Így hangzik a kérdés nem-de? De én mondok neked valamit!

Nem csak ez a két lehetőség van. Hanem el is veheted a fegyvert a támadótól. Vagy szavakkal lefegyverzed. Érted. Nem csak egy lehetőséged van. Nem csak az a lehetőség : Hogy elhagyod őket. A te szempontodból a legjobb az lenne, ha együtt élnél ezzel. Végtére, mi az ami megakadályoz abban, hogy rendes életed lehet? A golyó a pisztolyban?

De ne feledd, az is lehet, hogy a rád tartott pisztoly tára üres.

Stinson el!

(Ha szeretnél erről beszélni, csak írj nekem)

2014. júl. 24. 17:28
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne sajnáltasd már magadat...

Ők se sajnálnak elhiheted, csak féltenek és nem hiszem, hogy jobban terhelnéd őket, mint egy egészséges gyerek.

2014. júl. 24. 18:21
 17/21 A kérdező kommentje:
De az aggódás stresszel jár.Érted?Ami egészségtelen.Én nem sajnáltatom magam.De hidd azt ha jobban esik.
2014. júl. 24. 18:36
 18/21 anonim válasza:
100%

Ígyis úgyis aggódnának érted, akkor is ha megszakítanád a kapcsolatot velük, és akkor is ha nem. Csak ha nem teszed, akkor kevesebb a stressz.

Stinson el!

2014. júl. 24. 18:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Szerintem meg igenis sajnáltatod magadat. Ezt sokkal rosszabb elviselni a családodnak, mint a betegségedet. Azzal együtt lehet élni, tudod?

Neked ez jutott (sajnos!), másnak más - de nem jár az eszük ilyen hülyeségeken, hogy megszakítsák a kapcsolatot a családjukkal.

Téged nem az érdekel, hogy mi a jó a szeretteidnek.

Te keresztre akarsz feszülni, "áldozatot hozni" az ő érdekükben, hiszen neked úgyis minden mindegy.... mondd, nem veszed észre, hogy ez butaság? Hogy erre nincs igény??

2014. júl. 24. 19:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Általában a szülők a gyerek érdekében szeretnék, ha egészséges lenne. Mert az elsősorban a gyereknek fáj, ha valamiben gyengélkedik. Biztos vagyok benne, hogy ettől még ugyanúgy szeretnek téged. Ha nem szeretnének, nem gondoskodnának rólad, nem foglalkoznának veled, sőt, lehet, világra se jöttél volna.

Amúgy a betegségekről van egy véleményem, úgy, hogy én is az vagyok... Epilepsziás... Teljesen más tészta a kettő.

Minden betegség meghatározza a személyiségünk egy darabját huzamosabb időre, ha nem örökre. De választhatunk, hogy felvállaljuk, kihozzuk lehetőségeinkhez képest az életből a maximumot, úgymond békében elvagyunk vele, vagy mártírkodunk és panaszkodunk miatta... :) Az első lehetőség nekem bevált. ;)

2014. júl. 24. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!