Ki kell majd fizetnem a saját fiam?
Az apának ehhez már semmi köze.
Nincs a nevén semmi.
Ha olyan helyzetben van, lehet, hogy próbál pénzt kérni a fiatoktól, de ez a fiatok döntése lesz, hogy ad-e és miből akar adni.
Te ismered, Neked kell tudni, hogy olyan helyzetbe hoz-e Téged, hogy kéri a részét közös tulajdonból.
Arról nem írtál semmit, hogy mit szól mindehhez a fiad? Hiszen rajta áll a dolog, ha ő ragaszkodik a részéhez pénzben, akkor kényszerülnél csak eladásra. Mellesleg egy lényeges dolgot rögtön megbeszélnék vele: a lakás őt illető felének elajándékozása, "kölcsönadása" bárkinek, az a saját jövőbeni lakhatását veszélyezteti! De gondolom ez egyértelmű neki is.
Plusz, ha eddig nem érdeklődött különösebben az apja felőle, akkor nem hiszem, hogy olyan szoros volna a kapcsolat kettejük között, hogy a fiad eltékozolná a kedvéért az anyja és saját vagyonkáját.
Azért ne felejtsük el, hogy igazság szerint neked ki kellett volna anno fizetni a férjedet. Ő rendes volt, nem kért egy fillért se, a fiára íratta és ezzel rendeződött a helyzeted. Ha ő akkor kéri a részét, te már rég nem laksz itt...
Úgyhogy te csak ne gyanakodj, az exedtől marha rendes volt, hogy gyakorlatilag rátok hagyta a lakást.
Ha netán most kérné a felét, jogilag lehet, hogy nem, de erkölcsileg neki járna a fele.
Váláskor hogyan fizetted volna ki, ha nem lett volna ilyen kedves???
köszi a válaszokat.az utolsónak irok pár sort,remélem olvassa.Igen a vallást az ő hibájából mondták ki,és a lakás fele jogilag tényleg az övé,ő a fiára íratta a részét,én meg nem kértem egy fillér gyerektartást sem.a lakásból mindent megfeleztünk és el is vitte,plusz fizettem neki egy millió 200 e ft-ot azokért a berendezésekért amiket nem tudtunk felezni.a gyerektartást úgy be tartotta,hogy 10 évig egy ropit nem vett a fiának,és ez nem túlzás.semmit.én etettem ruháztam,és adtam meg neki mindent amire szüksége van,egy fizetésből,úgy hogy közben törlesztettem a felvett kp kölcsönét.egyébként semmilyen hivatal sem adott nekem kölcsönt,hogy ki tudjam fizetni a párom.kevés a jövedelmem+ van egy kiskorú is,és a törvény őket védi eléggé.szóval ez a megoldás nem is jöhetett volna szóba.ezért állapodtunk meg abba,hogy ő se semmit és én sem.de azért megpróbáltuk úgy hogy senkinek se legyen olyan nehéz.
még erről nem beszéltem a fiammal egyébként,csak gyanus a sok találkozás épp a 18.év elött.
a jogi képviselővel megbeszélem,de én is úgy gondolom,hogy nem vagyok jogosult kifizetni a részét.de majd meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!