Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki kell majd fizetnem a saját...

Ki kell majd fizetnem a saját fiam?

Figyelt kérdés
az a helyzet,hogy váláskor az apa a rá eső részt a fiára íratta,igy a lakás 50-50 5-ban az enyém és a fiamé.ő most fogja betölteni a 18,évét.eddig apuka nem foglalkozott vele,és ő sem az apjával,viszont már most többször volt nála idén,mint a 7 év alatt összesen.gyanítom,hogy pénz akar kicsikarni az apa tőle,mondván,ha betölti a 18 évét,ki kérheti a lakás rá eső részét.szerintetek ez így van?el kell azért adnom a lakásunk,hogy ki tudjam őt fizetni,vagy nem vagyok kötelezhető erre?
2010. jan. 9. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kotelezheto semmikeppen nem lehetsz. Senki sem koteles eladni a sajat fele folul a lakast. De: ha egyszer eladod, a fele a fiadat illeti.
2010. jan. 9. 18:15
 2/12 A kérdező kommentje:
igen,ez igy van,csak azt akartam volna megtudni,hogy esetleg apának kell a pénze,és gondolom engem akar kérni hogy fizessem ki,de ennyi pénz nem is tudok és nem is akarok felvenni.köszi.
2010. jan. 9. 18:34
 3/12 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kell az apát kifizetned hiszen nem az övé! A fiad eladhatja a részét, de neked elővásárlási jogod van.Tehát a fejed felől nem tudja senki elvinni a lakást!
2010. jan. 9. 18:38
 4/12 anonim válasza:

Az apának ehhez már semmi köze.

Nincs a nevén semmi.

Ha olyan helyzetben van, lehet, hogy próbál pénzt kérni a fiatoktól, de ez a fiatok döntése lesz, hogy ad-e és miből akar adni.

Te ismered, Neked kell tudni, hogy olyan helyzetbe hoz-e Téged, hogy kéri a részét közös tulajdonból.

2010. jan. 9. 18:48
 5/12 anonim ***** válasza:
Semmi köze az apának a lakáshoz már. Csak a fiadon múlik, mennyit tud belőle kiszedni. Elvileg kerek perec megmondhatja az apjának hogy nem ad belőle. Annak ellenére hogy anno ő ruházta rá.
2010. jan. 9. 18:50
 6/12 A kérdező kommentje:
ugy értettem,hogy apa próbálja majd rá venni a fiát,hogy kérje ki a lakás rá eső részét.igen,olyan helyzetben van,pont építkezik.nagyon gyanús ez a hirtelen érdeklődés.Engem csak az érdekel,hogy kerülhetek e kellemetlen helyzetbe,mármint,hogy ki kell e fizetnem a gyerek rá eső részét mindenképp,még akkor is ha nem akarom eladni a házat.
2010. jan. 9. 18:54
 7/12 anonim ***** válasza:

Arról nem írtál semmit, hogy mit szól mindehhez a fiad? Hiszen rajta áll a dolog, ha ő ragaszkodik a részéhez pénzben, akkor kényszerülnél csak eladásra. Mellesleg egy lényeges dolgot rögtön megbeszélnék vele: a lakás őt illető felének elajándékozása, "kölcsönadása" bárkinek, az a saját jövőbeni lakhatását veszélyezteti! De gondolom ez egyértelmű neki is.

Plusz, ha eddig nem érdeklődött különösebben az apja felőle, akkor nem hiszem, hogy olyan szoros volna a kapcsolat kettejük között, hogy a fiad eltékozolná a kedvéért az anyja és saját vagyonkáját.

2010. jan. 9. 21:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Többen írják hogy ha a fiú ragaszkodik a pénzéhez ki kell fizetni! Ne vicceljetek már , közös tulajdonról van szó, nem úgy van az hogy csak kifizettetjük a felét.És ha nem tudja kifizetni akkor mit csinál a gyerek, megfenyegeti???
2010. jan. 9. 22:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Azért ne felejtsük el, hogy igazság szerint neked ki kellett volna anno fizetni a férjedet. Ő rendes volt, nem kért egy fillért se, a fiára íratta és ezzel rendeződött a helyzeted. Ha ő akkor kéri a részét, te már rég nem laksz itt...

Úgyhogy te csak ne gyanakodj, az exedtől marha rendes volt, hogy gyakorlatilag rátok hagyta a lakást.

Ha netán most kérné a felét, jogilag lehet, hogy nem, de erkölcsileg neki járna a fele.

Váláskor hogyan fizetted volna ki, ha nem lett volna ilyen kedves???

2010. jan. 10. 10:16
 10/12 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.az utolsónak irok pár sort,remélem olvassa.Igen a vallást az ő hibájából mondták ki,és a lakás fele jogilag tényleg az övé,ő a fiára íratta a részét,én meg nem kértem egy fillér gyerektartást sem.a lakásból mindent megfeleztünk és el is vitte,plusz fizettem neki egy millió 200 e ft-ot azokért a berendezésekért amiket nem tudtunk felezni.a gyerektartást úgy be tartotta,hogy 10 évig egy ropit nem vett a fiának,és ez nem túlzás.semmit.én etettem ruháztam,és adtam meg neki mindent amire szüksége van,egy fizetésből,úgy hogy közben törlesztettem a felvett kp kölcsönét.egyébként semmilyen hivatal sem adott nekem kölcsönt,hogy ki tudjam fizetni a párom.kevés a jövedelmem+ van egy kiskorú is,és a törvény őket védi eléggé.szóval ez a megoldás nem is jöhetett volna szóba.ezért állapodtunk meg abba,hogy ő se semmit és én sem.de azért megpróbáltuk úgy hogy senkinek se legyen olyan nehéz.

még erről nem beszéltem a fiammal egyébként,csak gyanus a sok találkozás épp a 18.év elött.

a jogi képviselővel megbeszélem,de én is úgy gondolom,hogy nem vagyok jogosult kifizetni a részét.de majd meglátjuk.

2010. jan. 10. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!