Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden férfi ilyen? Ez a...

Minden férfi ilyen? Ez a biológia?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, az én szerepem annyi a történetben, hogy egy a baráti társaságunk, (amibe a párom is beletartozik, tehát nem akarom rávetni magam a srácra, és nem azon sírok, hogy észre sem vesz) és felmerült ez a téma. Pusztán kíváncsiságból írom ki a kérdést, és a tapasztalataitokra vagyok kíváncsi, ti hogyan látjátok?

34 éves, kedves, intelligens, felelősségteljes, egzisztenciálisan rendezett (nem kiemelkedő, de nem is rossz, plusz a Magyarországon élő szüleit támogatja a külföldi fizetéséből) férfiről van szó. Egy baráti társaságban vagyunk, nagyon jó a kapcsolat, és vele is átrágtuk ezt a témát, de nem tudott választ adni a kérdésemre.

Tehát: ő hangoztatja, hogy érett, komoly gondolkodású nőre vágyik, valakire, akivel potenciálisan lehet családot alapítani a közeljövőben. Aki szintén komoly kapcsolatra vágyik. Saját állítása szerint az se akadály, ha a nőnek gyereke van. Ez eddig rendben van, ő dolga, de. De.

Akármikor sétálunk az utcán, vagy elmegyünk a baráti társasággal együtt strandolni, kimozdulni akárhová, az összes lány, akit megnéz, vagy megjegyzi, hogy igen, csinos, az kb kinéz 20-nak, vagy alatta. Egyszer se fordult elő, hogy "kinézett volna magának" egy jól karban tartott anyukát, vagy csak megjegyezte volna, hogy mennyire csinos az a 30'-as nő.

Az hagyján, hogy így nem fog megfelelő nőt találni, aki a saját elvárásainak megfelel, ez nem az én problémám, így nem is avatkozom bele. De most akkor mi is van? Hazudik magának? Vagy a pasik genetikailag a fiatalabb, ergo termékenyebb lányokra mennek rá még a harmincas éveikben is, mint az őskorban? Ha másra vágyik, miért nem abból a kategóriából válogat? Annyi csinos, ápolt harmincas-negyvenes nő van!

Érdekel, ti hogyan látjátok a helyzetet. Minden pasi ilyen? Találkoztatok már hasonló példával?

2014. júl. 13. 23:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ó hogyne ... A férjemmel szintén közös nekünk is a baráti társaságunk . Egy gyerekkori barátja nagyon közel áll hozzánk. Kedveljük ,szeretjük (barátilag !) ,számíthatunk egymásra oda-vissza vele . Ez a "srác" (most múlt 34) szintén a fiatal lánykákkal ,jött össze mindig ,igazán komoly kapcsolata nem volt . Egyedül élt a srác ,ellátta a saját életszükségleteit ,de mintha megállt volna vele az idő . Mindig mondtuk neki ,hogy ez gáz ,nem 24 éves ,nem a márkás ruha fontos ,a haverjai nem hozzá valóak (tőle fiatalabb ,tipikus pesti alakok ,akiknek az a fontos hová menjenek buliba stb , ) hiszen őt visszahúzzák .. . A srác nem tudott kilépni ebből az életből ,holott már vágyott a stabilitásra ,egy biztos pontra. Lelkileg valahol (a rossz családi háttere miatt ) meg volt törve és mindig beleesett abba a hibába ,hogy rosszul választott lányokat is ,valahol a haverok hatására is ,akik inkább a külsőt nézték . Olyan kis fiatal bigék akadtak a hálójába ,akik nem voltak megfelelőek ,nem voltak társnak valóak . Éppen ezért nem is volt boldog a barátunk ,csak ideig óráig .Aztán 1,5 évvel ezelőtt a sors közbeszólt . Felbukkant egy védőangyal az élete legelső szerelme képében ,aki férjnél volt (bár nem volt túl jó a házassága ),gyereke is volt ,és külföldön lakott . Leveleztek ,találkoztak ,szerelem lett .. és a nő a barátunk mellett döntött. Azóta is együtt vannak ,végre kiegyensúlyozott élete van egy korban is hozzá illő (2évvel fiatalabb) nő oldalán . Így 34 évesen végre úgy tűnik benőtt a feje lágya ,jó hatással van rá ,hogy végre együtt él valakivel .
2014. júl. 14. 07:09
 12/16 anonim ***** válasza:
76%

Szerinem magad is megvalaszoltad a kérdést.

Viszont egy 34 éves ferfihoz nem eltetlen 30-as nő illik, vagyis inkább max 30 éves...

De ez egyolyan dolog, hogy ha magamat nézem, én 28 leszek, és eddig, ha valaki megtudta, hogy frjnel vagyok, akkor mondott 25-öt az életkoromra, az orvos is 23 nak mondott, spde nem ritka, hogy személyit kernek tőlem ha nem nagybevásárláskor akarok alkoholt venni. Azt nem mondom, hogy nem nézek ki 18-nak, de 20 körülinek inkább, mint 30 körülinek...

Tehát a csajok, akiket megnéz is lehetnek épp a neki való korúak.

Más az amit megnézek, és húúh, és más az amit szeretnék.

Példa a autók esetében..

Nagyon tetszik egy lapos, coupe, cabrio autó, de tutira nem vennék olyat, mert nem tudnám használni, tehát tetszik, megfordulok utána, hogy wow...,de nem kellene, míg a családi kosik után nem forgolődom én sem, esetleg csendesen megnézem, de nem teszek megjegyzést, elraktárzozom magamban, hogy nekem ilyen kell, mert ez felel meg az igényeimnek.

Persze azt nem mondom, hogy nem tennék meg pár körr azzal a sportkocsival...nah kb így tudom elképzelni:)

2014. júl. 14. 07:28
 13/16 anonim ***** válasza:
34%

A kérdés általánosítás. Ez az egyik.

A másik, hogy már csak egy társkereső női szereplőit is elnézegetve, én férfiként nem nagyon jutna eszembe 38+ -os nőket nézegetni, amelyiknek van gyereke, az még rendben, csak a gyerekek miatt lehet problémás a dolog, meg valószínű nem kapcsolatot akar, hanem egy anyagi bázist. Van tapasztalat, mondjanak bármit!

A fiatalabb nők meg nem fáradtak bele semmibe, nem gyűlölik a férfiakat minden porcikájukkal, ők még képesek szeretni, érdek nélkül talán. És nem utolsó sorban, csinosak is, szinte kivétel nélkül.

Igen, sajnos ez a biológia, a nők öregednek, belsőleg főleg.

2014. júl. 14. 09:08
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld. :)
2014. júl. 14. 12:37
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én sem akarok minden férfihoz hozzámenni, akit megnézek az utcán.
2014. júl. 14. 15:37
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a többit, próbálok őszintén válaszolni.

"Akármikor sétálunk az utcán, vagy elmegyünk a baráti társasággal együtt strandolni, kimozdulni akárhová, az összes lány, akit megnéz, vagy megjegyzi, hogy igen, csinos, az kb kinéz 20-nak, vagy alatta. Egyszer se fordult elő, hogy "kinézett volna magának" egy jól karban tartott anyukát, vagy csak megjegyezte volna, hogy mennyire csinos az a 30'-as nő."

-Lehet, hogy csak nem tette szóvá. Lehet, hogy csak a nagyon-nagyon attraktívakat teszi szóvá, de sokkal több tetszik neki.

"Az hagyján, hogy így nem fog megfelelő nőt találni, aki a saját elvárásainak megfelel, ez nem az én problémám, így nem is avatkozom bele. De most akkor mi is van? Hazudik magának?"

-Nem hiszem, hogy ilyen éles lenne ez a dolog.

"Vagy a pasik genetikailag a fiatalabb, ergo termékenyebb lányokra mennek rá még a harmincas éveikben is, mint az őskorban? Ha másra vágyik, miért nem abból a kategóriából válogat? Annyi csinos, ápolt harmincas-negyvenes nő van!"

-Azért nem teljesen alaptalan az amit írtál. A nő külseje eléggé számít. Különösen ha csak a nyers szexuális vonzalmat vesszük, ismeretlenül. Ugyanakkor nagyon sok nagyon jó nő van 30 fölött is.

-Kár volna tagadni. Az más dolog hogy milyen nőket tart rettenetesen vonzónak és végül milyenekkel tud szexuális kapcsolatot létesíteni (nyilván őket is vonzónak kell tartsa) egy férfi. Kereslet-kínálat.

Egyszerűbben fogalmazva: a nyers szexuális vonzalom az eléggé tiszta biológia (de egy férfi tipikusan rengeteg nő iránt érzi, más-más erővel).

Az, hogy kivel létesít(het) szexuális kapcsolatot, az már egy másik történet, itt bejön a kereslet kínálat...

Az, hogy kivel lesz komoly párkapcsolata, az megint másik történet, a fentieken kívül bejön még egy csomó más tényező, amit mérlegelni kell. (ez a három nyilván nem kizáró kategóriák)

2014. júl. 17. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!