Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rémálmai vannak a gyereknek?

Rémálmai vannak a gyereknek?

Figyelt kérdés

3éves a kisfiam!

December 27-január 1-ig az apukájánál volt,mivel elváltunk.

Mióta hazajött,minden éjszaka felriad,segítségért kiállt!

Sír,zokog,szorong,nagy félelmei vannak.

Nem hajlandó egyedül aludni a saját ágyában!

Azt mondja,hogy fél hogy bántani fogják,mondja hogy rosszakat álmodik.

Van hogy este lefekvésnél nem akar bemászni az ágyába!

Fél a sötétségtől is,mert a szobája melletti hallban,nem kapcsolhatjuk le a villanyt!

Hajnalban mikor fel kell már velem alszik.

Egyedül nem hajlandó!

Rákérdeztem mi a baja?Miért vannak ezek a félelmei,és azt mondta hogy apamamáéknál szörnyet látott

Én elmagyaráztam hogy az csak TV-ben van,hogy csak ott létezik!

Mióta megszületett a pici,mindig egyedül alszik,és soha nem volt gond!

Meséltük a bölcsödében, hogy mi zajlik itthon!

Meg kell figyelnünk hogy e héten,minden nap ugyanez lesz e,ha igen,akkor beutalót kap pszichológushoz!!

Nagyon rossz ez így nekünk!

Rossz,hogy ezt látom a kicsin!

Hihetetlen,hogy egy ilyen pici kisfiút pszichológushoz kell vinni4

Tudom,hogy hosszúra sikeredett a kérdés,de csak így tudtam leírni,ami bánt!

Kérnék tanácsokat,véleményeket,hogy mit tegyek!?

Hátha volt már valaki ugyan ebben a helyzetben!

2010. jan. 8. 09:03
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Az apjától kérdezted, hogy milyen műsort nézett?

Egyébként nekem most az ugrott be, hogy nem lehet, hogy valaki birizgálta a kisfiad? Érted, hogy értem.

2010. jan. 8. 09:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg az apától, hogy mi volt. Bár szerintem vele nem sokra mész. Esetleg azt tudod csinálni, hogy leülsz a kicsivel játszani, mond meg neki, hogy azt fogjátok eljátszani figurákkal, ami aznap este történt, de a figura nem ő, hanem egy másik gyerek. Ha ez sem válik be, akkor marad a pszichológus, aki szintén ilyeneket fog vele játszani, úgyhogy nyugi, nem valami vallatásnak teszed ki a kicsit.
2010. jan. 8. 10:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem nincs akkora gond. Ilyen idős korban a sötéttől nagyon sok gyerek fél. A rossz álmok, talán megijedt valamitől, nézett valami filmet. A szörnyet mindenre mondhatta, én például egy nagy plüssmedvétől ijedtem meg, testvérem látott reggel a TV-ben egy gyerekeknek való mesét, amiben kézre tehetős bábok voltak és nagyon félt tőlük. Nameg a szilveszteri álarcoktól. A gyerekeknek vannak ilyen félelmei, hidd el abba fogja hagyni. Ha nem múlik azonban akkor vidd el pszichológushoz, inkább, minthogy szegény ne aludjon éjszakánként.
2010. jan. 8. 10:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Sajnos,a gyerekeknél pont a 3 éves kor a legkritikusabb.Sokat kell vele foglalkoznod,mesélni neki mesekönyvből,talán a könyvbeli képek,rajzok nem olyan riasztóak,mint amik a TV-ben vannak.Még igazán nem érti meg,hogy amit a TV-ben lát azok nem valós dolgok,de ha folyamatosan odafigyelsz,és ezt megemlíted neki,lassan,de tényleg nagyon lassan meg fogja érteni.Az én kisfiam 5 éves múlt,és még mindig fél a sötéttől,eltakarja a szemét,ha a TV-ben csúnyát lát.Sajnos ez az ami kivédhetetlen,mert a mesefigurák is rémisztőek sokszor,de teljesen még se tilthatod le a mesenézésről.Az édesapjával meg kell beszélni,hogy inkább levegőre vigye a gyereket,vagy játsszon vele és ha lehet,legalább ott ne nézessék a TV-t.Találjanak más elfoglaltságot.Szerintem a pszichológus sem tud a gyerekkel mit kezdeni,majd Neked fog hasonló tanácsokat adni,mint amit a többiek is meg én is leírtam.
2010. jan. 8. 11:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon jó, hogy észrevetted a kicsin ezeket a változásokat, és azért ne aggódj,ha a gyereked pszichológushoz kerül. Neki éppen ez a dolga, hogy segítsen, tehát a legjobb, ha odakerül. Én tanultam gyerekekkel foglalkozó pszichológiát és ők nagyon szépen ki tudják magukból rajzolni vagy játszani a problémájukat, az már más kérdés, hogy vajon apukánál mi történt, szerintem ha tudod, beszéld meg ezt az exeddel.
2010. jan. 8. 18:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy senki se fogja tudni kideriteni, hoyg mitöl is ijedt meg, mert ekkora gyerek sokszor beleképzel a dolgokba valamit.

Én ilyen idösen sokáig féltem egy "szörnytöl" ami minden éjjel ott volt a szobában. Idövel sikerült kideriteni, hogy a szobában lévö asztalra (akkoriban rendes, magas asztal volt szokás, nem dohányzóasztal) tette anyukám az ágyteritöt, de nem összehajtva, hanem csak úgy egy kupacban. Éjjel ahogy az utcai lámpa bevilágitott, egész furcsa árnyékok lettek rajta meg mellette és ezt métzen szörnyetegnek.

Csak azért irtam le, hogy nem feltétlenül látott tényleg valamit. Az eljátszás viszont tényleg jó ötlet.

2010. jan. 8. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!