Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vállalnád édesanyád ápolását,...

Vállalnád édesanyád ápolását, ha mellette már egy mozgássérült gyerekedet ápolod és dolgozol is?

Figyelt kérdés

Magadhoz vennéd? Nagyon idős, ételt oda kell adni, fürdetni kell, széklet- és vizelettartási gondjai vannak és nehezen mozog ő is.

A "gyekek" valójában felnőtt. Öltözkjödés, WC hsználat, fürdés, szintén nem megy egyedül.

2014. júl. 10. 15:07
1 2
 11/16 zabmester ***** válasza:
Esetleg még azt lehetne meggondolni, hogy csak nappali ellátást vesz igénybe, és késődélután, este veletek van. Nem tudom, pontosan milyen lehetőség van erre, idősellátásban nem vagyok annyira otthon, de sok más esetben is működik a nappali ellátási forma, szerintem itt is beválhat.
2014. júl. 10. 16:33
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem.
2014. júl. 10. 17:27
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2014. júl. 10. 18:00
 14/16 anonim ***** válasza:

De ha jó a nyugdíja az édesanyádnak, és a nagykorú gyermek is gondozásra szorul, akkor nem lenne célszerű fogadni melléjük otthonra egy ápolót amíg te dolgozol?

Ha az édesanyád otthonba megy (amit valószínűnek tartok, hogy mindketten nehezen viselnétek), akkor az így is úgy is pénzbe kerül. Abból a pénzből én fogadnék melléjük gondozót otthonra, így mindkettőjük ellátása meg lenne oldva.

2014. júl. 10. 18:21
 15/16 anonim ***** válasza:

Én három hónapos csecsemő, és a halmozottan sérült öcsém mellett vállaltam a haldokló apósom ápolását, egy évig élt még... :( (öcsémet csak átmenetlieg, fél évre kellett ellátnom, amíg anyukám külföldön volt).

NEm rokkantam bele, nem lett semmi bajom, több lettem tőle a magam szemében. De én ápolónő vagyok, nekem ez teljesen természetes. De nem mindenki alkalmas rá.

2014. júl. 10. 20:49
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha van hová, igen.
2021. aug. 24. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!