Családi karácsony, a barátom szüleinél. Másoknál hogy megy ez?
Rá voltam kényszerítve egy családi karácsonyra, a barátom szüleinél, majd később az anyja a hátam mögött ezeket mondta rólam:
Neveletlen ez a lány, az ajándék átadásakor nem köszönte meg az ajándékot, csak a végén. Nem hozott a házigazdának külön ajándékot a karácsonyi ajándékon felül. Nem csomagolt be minden ajándékot, és különben is megalszik a tej a szájában.
Erre kicsit mérges lettem, mert kb ha én nem rohangálok egész nap ajándékokért, akkor a barátom semmit sem vett volna nekik.
Közben pedig barátom anyja állandóan szívességeket kér, amiket muszály azonnal megcsinálnom, mert ha nem teszem, akkor aztán mindenki berág rám.
Mit gondoltok erről? Tényleg velem van a baj?
"mama, kuss van"
aki ilyen hátad mögött susmogós, azzal nem tudsz mit kezdeni, sajna ez van
Külön ajándék a házigazdának? Akkor gondolom nem anyósodéknál volt a családi összejövetel, hanem valaki másnál. De ez mondjuk akkor is hülyeség ezen felháborodni.
A csomagolás mondjuk necces. Kicsit hülyén jönne ki nálam is, ha úgy kapnék ajándékot. Kicsit a nemtörődömséget mutatod ki ezzel. Azért becsomagolni nem egy nagy kunszt, 5 perc. Vagy legalább egy szép ajándékzacskóba beletenni. Viszont, hogy ezt szóvá tette, megint csak hülyeség, örüljön, hogy kapott. :)
Ezek viszont mind apróságok, ezt valaki önmagában nem róná fel csak úgy, és nem mondaná el barátodnak. Nem volt valami veszekedés, vagy valami más ami ezt kiváltotta?
Barátod meg nem értem miért mondta el ezeket neked. Két lehetőség van. Az egyik, hogy ő is haragudott az anyjára, és ezért panaszolta el neked, ez azt is jelentené, hogy feltehetőleg védett téged, esetleg veszekedett vele miattad. A másik, hogy nyílt vitát szeretne gerjeszteni. Azt nem igazán érteném meg.
Nehéz dolog. :) Ne foglalkozz vele igazán szerintem. Következőre meg csomagold agyon bosszúból az ajándékát. Legyen rajta legalább 3-4 réteg csomagolópapír. :D Talán észreveszi magát akkor.
nekem az szúrt szemet, hogy írtad már az elején, hogy RÁ VOLTÁL KÉNYSZERÍTVE a karácsonyra a párod szüleinél..ki kényszerített? Kényszerből nem kell szeretni senkit, a karácsony pedig a család és a szeretet ünnepe, és mivel a barátod még csak a barátod, és még jegyesek se vagytok, ergo nem vagy családtag, így nagyon megbecsültnek kellene érezned magad, hogy egyáltalán meghívtak! Az ajándékokat szerintem illik becsomagolni, annak a jele, hogy megtiszteled azt, akinek adod, ha más nem beleteszed egy szép papír tasiba. Ha mész valahova vendégségbe szintén illő hozni, egy tálca sütit, vagy egy üveg bort...
A másik, nem lehet, hogy rá volt írva az arcodra, hog kényszerből vagy velük, és ezért mondta az anyós, hogy megalszik a tej a szádban???
Persze az sem volt szép anyósjelöltedtől, hogy kibeszél a hátad mögött, az meg másik, hogy felénk a vendégeket nem szokás ugráltatni. Szerintem mindketten hibásak vagytok valahol.
19L
:DDD Tényleg, szülinapjára majd agyoncsomagolom.
Ez jó ötlet, lehet hogy szereti kicsomagolni.
Egyébként személyesen normális velem.
Szerintem az a legjobb, ha meg sem szólalok, csak akkor válaszolok ha kérdeznek, és megcsinálok mindent, amit mond szó nélkül ugrok, és mindent azonnal megköszönök többször is, nehogy elfelejtse, meg ilyenek, hja és mindezt hadarva, nehogy azt mondja, hogy megalszik a tej a számban :)
Nem tudom. Nehéz megfelelni neki :)
Megkérdeztem most barátomat, azt mondja, igen védett, össze is verekedett vele :) Najó, ez csak vicc, szóval valamennyire védett, de hát nagyon ő sem mer ellenkezni az anyjával. Mindegy, én már nem haragszom rá. Már hogy ennyire kitárgyaltuk ezt a témát :)
Én is hibás vagyok, nem figyelek oda apróságokra, neki meg ezek fontos dolgok. Nem volt szándékomban megsérteni, nem is tudtam, hogy megsértem. Ő meg rosszul értelmezte a hozzáállásomat az egészhez, vagy nem tudom.
Nem vagyunk egy hullámhosszon, ennyi. Próbálok alkalmazkodni, aztán vagy sikerül, vagy nem.
Csak néha úgy tűnik nem csak a barátommal járok, hanem az egész családjával, és állandóan baszogatnak valamiért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!