Szerintetek mi lenne a helyes lépés?
Mi a párommal 5. éve már, hogy együtt élünk.
Nincs gyermekünk, három szobás lakásban élünk, a 3. szoba, amolyan vendégszoba.
Én vidékről költöztem fel, a lakás a páromé, de pár éve felújítottuk az egészet (közös pénzből).
Szóba került, hogy a húgom felköltözne, mivel otthon (egy nagyon kis településről van szó), nem talál munkát.
Megkérdeztem a páromat, hogy ideiglenesen nem-e lakhatna nálunk (a két használatlan szoba az emeleten van, és van fenn egy másik fürdő is, így csak enni járna le).
Szerinte ezért elvetélt ötlet:
- nem lenne magánéletünk
- a nyakunkon maradna
- felenne mindent
- bármikor szükségünk lehet a szobákra
Ez azért esik rosszul, mert a húgom gondozta a beteg anyámat, mikor apánk kiment külföldre (már visszatért, és marad is), tehát nem egy lusta lányról van szó, és tényleg addig maradna, míg munkát nem talál. Amúgy nagyon dolgos.
A másik: Párom testvére fél évett lakott itt, aki után konkrétan folyamatosan csak én takarítottam. Még a használt zsebkendőit is folyton otthagyta mindenhol, és egy tányért nem tudott elmosni soha.....
4.ik ha közös pénzből újították fel az egészet és mégis csak 3 szoba,nincs igazad.
A felújításra már kellett a társ pénze is,csakhogy befogadják egy időre a tesót is arra már nem?
Ha üzleties a gondolkodása, akkor legyen üzlet, de fillérre!
Te adtál féléves kiszolgálást a tesójának és pénzt a házba. Ezért cserébe ugyanennyi jár tehát vissza.
Kérdés: házasok vagytok vagy bejegyzett élettársak, vagy más módon rögzítettétek-e, hogy válás esetén jár Neked vissza az a pénz, amit a lakásba adtál felújításkor?
Ha nem, akkor most egyezzetek meg ebben, hogy lesz, hogy mennyit kapsz és hogy mennyit ad msot cserébe: ennek a pénznek és a testvére féléves kiszolgálásának a fejében kérj lakhatást + ellátást a hugodnak (előre meghatározott időre) akár Nálatok, akár külön bérelt helyen.
A kulcsszavak, idézem: "a lakás a páromé"
A kulcsszó: nem szoktam felhánytorgatni neki, de közel 3 millió forintom van a lakásban.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!