Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem szeret a lányom, eltávolod...

Nem szeret a lányom, eltávolodott tőlem, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Igaz,sokat "harcoltunk" az öltözködése miatt,meg azért, mert rendetlen,lusta,nem segít...Ha kérdezem foghegyről kelletlenül felel, már kedvem sincs megkérdezni mi újság.Ha valamit mondok,hogy segítsen, jóvan, majd-al elintézi, ha meg is csinálja, kelletlenül, felületesen. A szekrényéből kidől a holmi, nem tart rendet maga körül...Azt nézi, hogy úszhatna meg minden számára "kellemetlen dolgot",.pl. hétvégén sokáig alszig, hogy mire felkel,én már úgy is kész vagyok mindennel.De érdekes, ha éjszakásból hazajövök, és lefekszem aludni, akkor már 8 körül felkel, és számítózik. Mást se csinál, csak számítózik, kenceficézik, és elhúz a barátjához. Nincs is szüksége rám,hogy meghallgassam a problémáit,pedig szívesen tenném...Teljesen eltávolodott, visszatér-e a kamaszkor végeztéve? (pár hónap múlva 17 lesz) ez már így megy vagy egy éve... Előrebocsátom: Kioktatásból,beszólogatásból nem kérek, tanácsot, segítséget várok, azért írtam le ezeket....
2010. jan. 6. 08:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Köszi,reménykedem....
2010. jan. 6. 09:56
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk is volt hasonló dolog, csak annyi különbséggel, hogy nagyon magamba fordultam és nem beszéltem meg semmit anyuval. Mi ezt ugy próbáltuk megoldani, hogy 2hét nyaralás egy idegen országban, ott úgyis rá vagy utalva a másikra.

Szerintem ha van rá lehetőséged, próbáld meg, nem kell, hogy 2hét legyen, 3nap is segíthet, hisz akkor Neked sincs ott a kötelesség (házimunka, főzés, stb.) és a lányodnak sincs ott a barátja, a számítógépe. Akkor lesz lehetőségetek beszélni.

Nekünk nagyon rendbe jött a kapcsolatunk, olyan mintha a legjobb barátnőm lenne nem az anyukám. És nagyon szeretem :)

21/L.

2010. jan. 6. 10:28
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy ilyen kor és ki fogja nőni. A 16-17 évesekre nagyon jellemző, hogy magukban vannak el a legjobban. Én is ilyen voltam. Majd valószínűleg a kamaszkor után nagyon meg fog változni. Én teljesen más ember vagyok, mint 17 évesen. Aztán az egyetemen látja az ember, hogy kinövik a lázadókorszakukat az emberek: rockerek meg más szubkultúrákhoz tartozók elvétve akadnak, míg a gimik tele vannak ilyenekkel. Kinövik ezeket!

23/L

2010. jan. 6. 10:51
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha most nem marod el magadtól a folyamatos csesztetéssel vissza fog térni
2010. jan. 6. 12:18
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem lenne egy ötletem. Mi lenne ha egy ideig Te se csinálnál semmit? Ezt szó szerint értem. Szerintem elég drasztikus,hogy kacsoljon. Valószínű,hogy ledöbbentené,hogy nincs otthon kaja,nincs elmosogatva és nincs kimosva a ruhája. Volt ismerősöm,akit ez térített észhez. Egy hét utána az anyukája leült vele beszélni. Az illető akkor fogta fel,hogy mennyi mindent tesz meg az anyukája munka után és ez nem jár ennyi idősen! Én probléma mentes tini voltam,de sok barátomnál láttam,hogy bármit megtehetnek és mégis mindenben ki vannak szolgálva. Engem a szüleim úgy neveltek,hogy mindenben számíthatok rájuk,de mikor akkora lettem arra is ráneveltek,hogy ez legyen kölcsönös. És szerintem ez így van jól.

26/L

2010. jan. 6. 12:58
 16/20 A kérdező kommentje:
:) nem rossz ötlet! De szerintem az se zavarná, ha térdig járna szemétben,meg nem lenne egy tiszta tányér se....sajnos.Attól tartok,nem venné a lapot... Saját magam égetném le, ha beállítana a barátja,vagy barátnője,mert én vagyok a háziasszony ,nem magyarázhatom ki azzal,hogy a lányom nevelem éppen:) Ha nem főzök, pedig az egész család szívja,nem csak ő.... De azért nem rossz az ötlet,köszi:)
2010. jan. 6. 14:29
 17/20 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó vagyok,akkor viszont csináld azt,hogy pl. nem mosod ki az ő ruháit és semmi olyat nem csinálsz meg,ami őt érinti. Pár nap után meg mond meg neki,hogy vagy része az életednek vagy gondoskodjon a saját dolgairól. Gondolom zsebpénzt kap és mindet ti vagy te fizetsz. Lehet,hogy kicsit furcsa a felfogásom és szigorú vagyok,de nem a cselédje vagy,hogy kiszolgáld. Az a baj,hogy sok szülő nem követel meg semmit a gyerektől és ennek az az eredménye,hogy a gyerekek azt hiszik,hogy nekik minden jár. Ismerek olyan anyát,akinek a gyereke már majdnem 30 és 2 unoka is van,az a nő úgy csiszkáztatja az anyját,hogy még nézni is rossz,pedig az anyuka a csillagokat is lehozza neki,és az a hála,hogy a lány folyton kritizálja és kihasználja. Régen a szülőket valamiért jobban tisztelték.
2010. jan. 6. 15:42
 18/20 anonim ***** válasza:
66%

Hát, nálunk teljesen pontosan ugyan ez van, csak én vagyok a lány :D

Figyelj, te nem látod a másik oldalt szerintem...

NYILVÁNVALÓAN csak Neked lehet nehéz napod, és csak Neked lehetnek problémáid... De hidd el, én mikor 8 óra után hazajövök sulibol, és anyám leszedi a fejem hogy miértnempakotlamégössze, meg holvotlamidáig, meg miértnemfogadokszot, akkor tudod ugy vagyok vele, hogy a legkevésbé sem érdekel. Persze, hogy flegmán válaszolok Neki, ha kérdezi nagyon-nagyon ritkán, hogy miújság, mert előtte biztos, hogy nagyjából ok nélkül már abszolut leordibált valami teljesen lényegtelen dolog miatt, aztán késöbb belátva, néha-néha jönne békülni... Tudod, annyi az egész, hogy én nem értem miért annyira égbekiáltóan fontos az, hogy mindig rend legyen, hogy titeket anyákat ez foglalkoztat a legjobban... kitérdekel, hogy egészen addig a pillanatig jó napom van, amig nem találkozom anyámmal, ha nincs rend a büdöskölök szobájában, vagy nem segít eleget? Kitérdekel, hogy épp mi volt a suliban, mi van a barátommal, ha rossz heylre pakolom le a cuccaim? Ezek persze hogy égbekiáltóan fontos dolgok...

Én már szerintem sosem leszek jóba anyámmal, egyszerűen más személyiség, nem mondom hogy nem szeretem, de csak azért mert az anyám, és ennyi. Mondjuk nálatok lehet nem igy van, mert anyám nehezebb eset az átlagosnál, ezzel egyetért, apa, és a nagyszüleim is...

Undorodom attól, hogy csak tilt a dolgoktól, ha valami nem tetszik neki, vagy épp rossz napja volt, pedig semmi oka nincs rá...Így van a barátommal is, jobbat nem is kívánhatna mellém, de alig engedi hogy találkozzunk... emellett pedig elhiszi hogy én napi 4 órákat sütizek a barátnökkel vagy tnaulok könyvtárban... mert csak ugy mondom Neked, hogy az ég világon semmit nem érsz vele, ha tiltasz, amit nem szabad azt ugy csinálom, hogy nem tud róla, ennyi. Az ilyen meg egyéb ötletek marhára viccesek:D Nemnagyon ahtna meg ha nem takaritna, emrt különösebben nem zavar a rendetlenség (igen, tudom ez az énhibám, ezt aláirom)kaját csinálomagamnak, és minden látszat ellenére nem törik le a kezem ha amgamnak kéne mosni :D legalább békénahagyna...!

2010. jan. 6. 17:24
 19/20 anonim ***** válasza:
Hát,ez is vélemény,csak az érem másik oldaláról....Nézd,én nem vagyok rendmániás,vallom,hogy a lakás van értünk,és nem fordítva. De: azért,van egy minimális elvárásom,hogy pl. a használt p.zs.-jét ne szórja szét,amerre jár a lakásban, a csokipapírt ne dugdossa a fehérneműs fiókjába, a ruháit ne hagyja kidőlni a szekrényből,meg szanaszét a lakásban,stb.Szomorú, ha valakit az se zavarna ha,térdig szemétbe járna...És kit fognak majd szidni később a jó édesanyját,azaz engem,hogy nem tanítottam rendre...
2010. jan. 7. 08:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdjél el te mesélni magadról neki. Csak úgy am8 veled történik a napon és egyszer csak ő is fog magáról. Próbáld meghallgatni csak úgy mintha ne is a te lányod lenne. Ne reagáld le akkor se ha hüyleségeket mond. Csak hagyd hogy elmondja.
2021. ápr. 15. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!