Szerintetek is jó ötlet a névváltoztatás ez esetben?
Apám gyerekkorom óta bántalmaz engem szóval és fizikailag is. Sajnos nemcsak engem, anyámat is többször.
Szeretném a vezetéknevét elhagyni és helyette édesanyámét felvenni. 20/l
Szia, teljesen jól teszed. Engem személy szerint rengeteg bántalmazás ért gyerekkoromban, 18 évesen megváltoztattam a nevem, a keresztnevem is, mert utáltam, azóta minden sokkal jobb, az vagyok, aki én akarok lenni, levedlettem a régi bőröm, felszabadultam.
A lelki sebek sosem gyógyulnak be teljesen, előre szólok, de akarattal és rengeteg erővel feldolgozhatóak a sérelmek (rettentő sértődékeny, lobbanékony voltam anno, ezen nyilván nem segít a névváltoztatás).
Sok idő kell, mire "helyre jössz", és nem is javaslom mindenkinek a neve átírását, de én kicsi koromtól kezdve tudatosan készültem rá, és ma már senki nem is emlékszik arra, hogy más nevem is volt.
Gondold át alaposan, de ha úgy érzed, ez az utad, járd be!
Jut eszembe, ne felejtsd el, hogy minden papíron át kell íratni, és van, ami illetékköteles (személyi, taj kártya, iskolai bizik, miegyéb).
indoklás nem kell
olyan kitételek vannak csak, hogy 10 ezer ft és amit felveszel nem sértheti más személyes jogait, meg magyar név kell.
tehát tökmindegy miért akarod megváltoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!