Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan akad ki, hogy kicsit...

Jogosan akad ki, hogy kicsit többet költekezek?

Figyelt kérdés

Férjem rengeteget dolgozik. Nincsen szabadnapja (kb. havonta 1-2, de sokszor arra is bevállal plusz munkát), reggel elmegy korán, este 11 körül ér haza. Vállalkozó, így ő osztja be nagyjából, hogy mikor és mennyit dolgozik.

Van egy másfél éves kisfiúnk, akit két hónapja nem látott. Többször kértem már, hogy vállaljon kevesebbet, mert úgy is szépen élnénk, ráadásul én is dolgozom itthonról a gyerek mellett, ne hajtson ennyit, mert szétmegy a családunk, a gyerek lassan idegenként néz rá. Semmi eredménye.

Lényegében egyedülálló anya lettem, csak anyagilag nem. Így elég jól is keres. Az elmúlt időben én is kicsit máshogy állok a pénzhez. Nem szórom, de megengedek magamnak olyanokat, amiket eddig nem, hogy könnyítsek kicsit a dolgomon. Pl. tesco házhozszállítással vásárolok, ami így plusz 6-700 ft, néha rendelek kaját, múltkor taxiztam a kicsivel, amikor a belvárosba kellett menni, hogy ne a tömött bkv-n szenvedjek vele, vagy nemrég volt egy munkahelyi fogadás, amire vettem egy szép ruhát. Szóval nem szórom ész nélkül a pénzt, csak ha már minden az ég világon rám szakad, kicsit megpróbálok könnyíteni az életemen, ha már megtehetjük.

A minap kiakadt, hogy én így szórom felesleges dolgokra a pénzt, és fogjam vissza magam. Én meg mondtam, hogyha már a pénz miatt feláldozza a családját, akkor legalább had élvezzem azt, ha már férjem lényegében több mint fél éve nincs. Nagyon összevesztünk miatta. Jogosan van kiakadva?

2014. jún. 27. 14:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
6%
Feltettél egy kérdést, és válaszoltunk rá. Ha nem tetszik, akkor felesleges volt kérdezni.
2014. jún. 27. 15:10
 12/30 A kérdező kommentje:
Nem az, hogy nem tetszik, hanem nem olvassátok el rendesen a kérdést, vagy reagálok olyanra, amit nem fogalmaztam bele. Pl. írtam, hogy én is dolgozok, erre nekem jöttök, hogy ne költsem az Ő pénzét!
2014. jún. 27. 15:11
 13/30 anonim ***** válasza:
97%
igen. Szokásos problémák. Felesleges melózni, ha nem élhettek jól a keresetből. Valóban igazad van. Gyűjtötök valamire? Mindig arra törekednék, ha lehet valaki életén könnyíteni, akkor könnyítsek.
2014. jún. 27. 15:15
 14/30 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem havonta 600 Ft a Tesco házhozszállításra nem sok.

Hogy nem kívántál a BKV-n szerencsétlenkedni babakocsival, szatyrokkal, megintcsak nem elítélendő, hogy kivételesen taxiba ültél.

És vettél egy ruhát, micsoda pénzszórás....

Hát én egyetértek veled, hogy ha már a férjed inkább dolgozik, mintsem a családjával legyen, akkor legyen használva is a pénz.

Nem látta két hónapja a gyerekét, micsoda ember az ilyen?!

2014. jún. 27. 15:16
 15/30 anonim ***** válasza:
95%

6-700 forintert hazhoz viszik? Hat akkor hulye lennek utana rohangalni.

Amugy meg ha nem tetszik a dolog, el lehet valni.

2014. jún. 27. 15:16
 16/30 anonim ***** válasza:
97%
Én azt hittem, hogy több tízezres cipőkről és ruhákról lesz szó a történetben, nem pár ezer Forintról.
2014. jún. 27. 15:18
 17/30 bivalybasznad2014 ***** válasza:
5%
Tessék elválni, és vinni a ház, vagyon, és vállalkozás felét.
2014. jún. 27. 15:19
 18/30 anonim ***** válasza:
97%
Nem értitek a lényeget.A férj elvileg a családja jóléte miatt gürizik annyit, hogy lassan normális családi életük nincs. Akkor miért akad ki ilyesmiken? 700 forint egy házhozszállitásért? Új ruha? Jézusom, egyetemista vagyok és a szüleim támogatnak, de pl ha télen este 8 után végzek az egyetemen, bizony taxiba pattanok,nem gyaloglok sötétben, és ezzel a szüleim is egyetértenek, mert a javamat akarják. De egy önzetlen férj,mit ne mondjak, aki ennyit a gyereke anyjától(meg a gyerekétől) sajnál!
2014. jún. 27. 15:20
 19/30 anonim ***** válasza:
93%

A tesco házhozszállítás miért lenne pénzkidobás? 6-700 ft a benzinre is elmegy, az oda-visszaút alatt, és 2 bkv jegy is ennyibe kerül. Viszont sok időt megspórol, amit nem a vásárlással tölt el a tömegben, kisgyerekkel. Szerintem ez igenis jó dolog.

A taxizás sem mindennapos (legalábbis nem ezt írta a kérdező), így szerintem az is belefér néha.

Az úr ruhába se tudok belekötni.

Igazából, amit én itt problémának látok, az a kómmunikáció teljes hiánya.

Hiába a pénz, ha közben rámegy a házasság, és a gyerek.

20/30 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ez nem család. Felesleges a pénzen veszekedni egy idegennel. Váljatok el, éljétek a magatok életét és akkor arra költesz, amire akarsz és tudsz.
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!