Miért gondolja a sok "anyatigris" hogy joga van mások élete felett ítéletet mondani?
Figyelt kérdés
Először is leszögezném, hogy minden tiszteletem azoké, akik munka mellett gyereket nevelnek és háztartást vezetnek. Azonban van néhány közöttük, aki azt hiszi, hogy ez őt feljogosítja arra, hogy másokat elítéljen. Szép dolog, hogy így él, de ahogy neki is volt ebben választása, úgy más is választhat más utat. A kérdésemet azért írtam ki, mert a napokban egy eléggé, számomra felháborító dolgot tapasztaltam. Ismerek egy nőt, aki csúnyán mondva "kitartott". A férje tartja el és gyerek sincs, de ők így döntöttek! Ketten, közösen. És ők így boldogok. Ez a nő, amennyire én ismerem, soha senkit nem bántott, köszön az utcán, mosolyog és értelmesen beszél. Nem értem mi olyan bűnt követett el, amivel kiérdemelte, hogy a sok dolgozó, mártír szomszéd őt csúnyán kibeszélje az utcán. Hadd idézzek fel néhány megjegyzést: "csak kihasználja a férjét" "undorító és önző nőszemély. Simán megtehetnék anyagilag, hogy bevállalnak egy gyereket, de persze abban a nagy házban ketten kényelmesebb. Persze a macskának annak van helye..."2014. jún. 26. 22:23
12/16 anonim válasza:
Azért, mert akikről te írsz, azok legtöbbször rendkívül buta és szűklűtókörű emberek. "Életük a gyermek" és ők aztán tudják...!
Ezek az emberek hamar általánosítanak - mert az ostobaság soha nem árnyal - és semmiféle másságot (beleértve a gondolkodás másságát is) el nem tűrnek. Ha bárki is másként tesz vagy gondolkodik, mint ők, akkor a saját értékrendjük alapjaiban rendül meg, mert mindig másokhoz mérik magukat. Ezért kell mindenkinek azt tennie, és úgy élnie, mint nekik.
Az ilyen típusú emberek rendkívül erőszakosak - habár kívülről szeretnek szelíd báránykának látszani -; nagyon szeretnek ítélkezni mások felett, hibákat keresni és sajnos büntetni is. Nem csak szavakkal.
13/16 anonim válasza:
Hogy jön ide az "anyatigris" kifejezés?
14/16 anonim válasza:
Érdekes, de én se értem, hogy miért pont a dolgozó, gyereket nevelő anyákra mondod ezt. Én magam is az vagyok, van egy óvodás gyermekem, de amúgy anyagi okból 2 éves korában mentem vissza dolgozni. Az én tapasztalatom szerint, amiket leírsz az pont azokra jellemző, akik otthon vannak egy vagy több gyerekkel. Na, persze itt se mindenkire. Én annyi beszólást kaptam az otthon lévő "anyatigrisektől" mikor 2 évesen bölcsibe ment a lányom, hogy csak na. Én voltam a legrosszabb anya a világon.
15/16 A kérdező kommentje:
Azért használtam az anyatigris kifejezést, mert ez a fent szereplő illetőkre teljesen ráillik. A legtöbb érvük, amivel a pokolba is elküldték azt a szerencsétlent, azon alapult, hogy ők a "szentek" mert gyerek mellett dolgoznak, míg a kibeszélt illetőnek se munkája se gyereke. És természetesen a gyerek náluk is a világegyetem közepe, de csakis a sajátjuk. Annak még a szara is szent, de más ember, vagy más embernek a gyereke levegőt se merjen venni.
2014. jún. 27. 19:18
16/16 anonim válasza:
Mindenki szeret beleszólni más életébe, mindenkiben él egy kis "kukkoló". Ezért vagyunk - többek között- ezen az oldalon is. Meg persze azért, mert szeretnénk másokon segíteni a tanácsainkkal, élettapasztalatunkkal, ki milyen témában szeret képben lenni. Ezzel semmi baj nincsen. A baj ott kezdődik, hogy néhány ember úgy érzi, joga van elítélni a másikat ezért, vagy azért a dologért ( nem törvényszegésre, bűncselekményre gondolok, hanem a hétköznapi életvitel során felmerülő nézetkülönbségekre), ami neki éppen nem tetszik. Megint mások szerint csak az ő véleményük a szent, és sérthetetlen. Néhányan szeretnek belemarni valakibe, főleg látatlanul, fröcsögik a negatívumot mindenkire, akit érnek. Sokan vagyunk sokfélék. De senkinek az életébe nem láthatunk bele. Én speciel most kitartott nő vagyok. Sőt, ostoba kitartott nő, mert otthon feladtam a munkámat, a barátaimat, a családomat, és kiköltöztem a párommal egy országba, aminek a nyelvét se beszélem. Na, ha ezt kiírnám kérdésnek, hogy szerintetek jól tettem e... mit gondolsz, mit kapnék? Sok jó és támogató szót biztos nem. Pedig aztán itt a párom keresetéből fenntartunk egy albérletet, kocsit, motort vettünk, kirándulni járunk, és olyan luxuscikkekre futja a hétköznapokban, mint mondjuk szójatej, vagy ínyenc sajtok. Betegségem miatt nem vállalhatok fizikai munkát, az adott nyelv hiánya miatt meg nem vesznek fel sehova a végzettségem szerint, hiába beszélek angolul (és ugye magyarul, ez már két nyelv) felsőfokon. Ugye, most jó pár ember fejében megfordult, hogy mekkora marha voltam? Pedig idekint boldogabb vagyok, mint otthon valaha. Mert nem tapasztalom azt a mentalitást, mint otthon. Nincs irigykedés, mutogatás, hogy a másiknak mi van, miből futotta, és miért a drágább csokit veszi meg ajándékba, sorolhatnám. Jó, itt se kolbászból van a kerítés. Nyilván dolgozni kell érte. De itt a kutyát nem érdekli, hogy gyerek nélkül itthon ülök (legfeljebb engem esz meg az unalom, de ez már az én bajom, és még mindig jobb itt, mint otthon volt a- sokszor- két munkám mellett....). Nem az az élvezet az emberek számára, hogy más életét boncolgatják. Hobbiból, hogy ne unatkozzam kockásra magamat, elmentem babysitterkedni angol nyelven, tanítom a gyerekeket, azzal foglalkozom, amit szeretek (otthon is gyerekekkel foglalkoztam), számomra ez nem munka. Nem mellkasveregetés akart lenni, hogy én csináltam jól, csak igyekszem elmagyarázni, hogy attól még, hogy páran - főleg online- mondanak valamit, vagy véleményük van egy adott helyzetről, még nincs joguk lenézni a másikat. Nekem így a jó, a páromnak így a jó. Lehet másnak nagyon nem felelne meg a helyzet, és kézzel lábbal harcolna ellene. Lehet más mondjuk otthon olyan kicsattanóan boldog, hogy az már büntetendő. Ki mondja meg, mi a jó? Ezért nem fogom soha megérteni az irigykedést, meg az ilyen szintű pletykálkodást. Elfogadom, mert létezik, sőt zavar is, mert engem is érint(ett). Tenni nem tudok ellene, vannak korlátolt emberek. De megérteni nem fogom. Szóval, a kérdésedre válaszolva: nem tudom, honnan veszik egyesek a merszet, hogy beleszóljanak, ítélkezzenek más emberek felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!