Mit kéne tennem? Lent több, hosszú lesz.
Szóval. 3 hónapja költöztem a fővárosba, eddig úgy ahogy volt munkám, hostess állások, pénztáros, satöbbi. Most egy boltban már 1,5 hónapja kasszáztam. Ma beteg lettem, a napom hányással indult, szóltam a főnöknek, aki beközölte, hogy akkor elválnak útjaink. A fizetésemet nem kapom meg. Ma kellene kifizetnem a lakbérem, ami 55 ezer forint, emellett kajálni is kellene még úgy egy hétig, míg találok valamit hirtelen, akár egy hostess munkát, pedig utálom. Van egy jó barátom, aki szokott nekem segíteni ennivalóval, meg néha pár száz forinttal, neki van lekötött pénze is, de nem merek tőle kérni, mert egyszer volt már róla szó, és azt mondta, a szülei leharapnák a fejét. Rokonaim, családom nincs, senkitől nem tudok kérni, de ha nem fizetek ma vagy holnap, kiraknak az albérletemből. Mit tegyek? Eddig mindig volt pénzem, meg munkám, ez az első olyan hónap, hogy nem tudok fizetni. Korábban csak maximum csúsztam pár napot a fizetéssel. Tegnap írt a főbérlő, hogy megszorult, ki kell fizetni a csekkeket. Rettegek, hogy kiraknak a lakásból. Mit tehetnék? Olyan egyedül vagyok.
20L
Utolsó: köszi a 0 pontot.
Már miért ne írhatnák ki táppénzre?
Ha itt 1-2 hónapokat dolgozott feketén, attól még lehet biztosított egy ideig akkor is, ha nem fizet járulékot, sőt szociális alapon is létezik- olvass már utána!
igazad van, fröcsögni meg lepontozni menő.
Konrét javaslatokat írtam linkekkel- mi nem volt ebben hasznos?
Egyébként szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!